• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt Dışı - Freelance Danışmanlık - Fatura

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.167
798
Merhaba,

Soruyu bir tanıdığım için soruyorum.

Yurtdışında bir firmaya maksimum 3 ay sürecek bir iş yapacak ancak şirket vs sahibi değil, freelance iş olacak, yurtdışı şirket ödeme yapabilmemiz için fatura kesmeniz gerek demiş.

Araştırdığımız kadarıyla fatura kesmek için şirket açmak gerekiyor.

Ancak yurtdışı olunca kişisel fatura düzenlemek yeterli diyen yorumlar okuduk internette.
Yurt dışı olunca kdv ödenmiyormuş zaten.

Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Benim bildiğim şirket kurulmazsa gider makbuzu ya da serbest meslek makbuzu ile ödeme yapılıyor, fatura kesilemiyor.

Şahıs şirketi kurulabilir belki.

Bilen arkadaşlar yazarsa ben de öğrenmiş olurum.

Merhaba,

Soruyu bir tanıdığım için soruyorum.

Yurtdışında bir firmaya maksimum 3 ay sürecek bir iş yapacak ancak şirket vs sahibi değil, freelance iş olacak, yurtdışı şirket ödeme yapabilmemiz için fatura kesmeniz gerek demiş.

Araştırdığımız kadarıyla fatura kesmek için şirket açmak gerekiyor.

Ancak yurtdışı olunca kişisel fatura düzenlemek yeterli diyen yorumlar okuduk internette.
Yurt dışı olunca kdv ödenmiyormuş zaten.

Yardımcı olabilir misiniz?

İş mal cinsinden mi hizmet cinsinden mi ?

Western Union tarzı bişey ile ödeme yapamıyorlar mı?

İlla fatura diyorsalarsa bence pdf formatında bir İngilizce fatura işinizi görür.

Yeter ki fatura ibaresi ve altında hesaplarınız olsun.

Western Union tarzı bişey ile ödeme yapamıyorlar mı?

İlla fatura diyorsalarsa bence pdf formatında bir İngilizce fatura işinizi görür.

Yeter ki fatura ibaresi ve altında hesaplarınız olsun.

ilk soruna yanıtım yok, sanırım kendileri yasal evrak olarak bulundurmak zorundalar bunu, ama sanki bu tarafı bağlayan bir şey yok gibi anlıyorum ben.

Bir-Dost Bir-Dost
(hep sen mi başkalarını etiketlicen, bakar mısın konuma, sen anlarsın bu işlerden)
Bilsem tükkan senin :D
Yurt içiyle ilgiliyim ben, yurt dışından bilgim hiç yok
Ama dediğin gibiyse göstermelik bişey de kesilebilir K.D.V yok diyosun madem, vergi de kaçırmış olmazsın

Back
X