• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüreğim ağzımda

Dilasare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
1.190
-37
118
Diğer forumlarda okunmadığı için buradan yazıyorum 😢

Kızlar merhaba 12.haftadayım yarın ikili test ve detaylı ultrason için barkod verdi doktor . Ben özelede gidiyorum normalde ama devletede kaybım vardı temmuz ayında o yüzden endişelerim var . Devletteki doktor bugün ultrason ile bakmadı yarın detaylı bakılır ve ikili test yaparız dedi geçen gün özele gitmiştim burun kemiğini gördüm bu bizim için iyi bir şey ama bebek ters pozisyon da enseyi ölçemiyorum dedi . Burun kemiğini nasıl gördü o zaman çok heyecanlıyım ve korkuyorum nasıl bir işlem oluyor bilgisi olan yazabilir mi .

Kan testi ve ultrason muanesı var ense kalınlığı ölçüyor doktor canım

Kuzum senin için değişen bir şey olmuyor. Normal, karından ultrason oluyor. Sadece baktıkları cihaz daha farklı. Zaten ikili taramada da bir burun kemiğine, bir de ense kalınlığına bakılıyor. Burun kemiğini gördüyse ihtimalin yarıya düştüğünü düşünebilirsin. Burun tamamm, bir de ense tamamsa ultrasonda guzel yorumlanıyor zaten. Tabi bir de ultrasonla birlikte kan alınıyor. Hepsi harmanlanıp değerlendiriliyor. Burun kemiğinde sıkıntı yoksa bebekte de yoktur bence

normal ultrason ve kan testi yapılıyor tarama için. hiç endişe etmeyin. gitmede önce tatlı bir seyler yiyin, biraz yürüyün bebek hareket etsin daha iyi görülmesi için. hiç endişe etmeyin, normak muayeneden farkı yok

Diğer forumlarda okunmadığı için buradan yazıyorum 😢

Kızlar merhaba 12.haftadayım yarın ikili test ve detaylı ultrason için barkod verdi doktor . Ben özelede gidiyorum normalde ama devletede kaybım vardı temmuz ayında o yüzden endişelerim var . Devletteki doktor bugün ultrason ile bakmadı yarın detaylı bakılır ve ikili test yaparız dedi geçen gün özele gitmiştim burun kemiğini gördüm bu bizim için iyi bir şey ama bebek ters pozisyon da enseyi ölçemiyorum dedi . Burun kemiğini nasıl gördü o zaman çok heyecanlıyım ve korkuyorum nasıl bir işlem oluyor bilgisi olan yazabilir mi .
Bu ense ölçümü ve burun kemiği ölçümü Down sendromu veya diğer trimozomi bozukluğu var mı diye bakılıyor ense kalınlığı fazla ise Down sendromunu düşündürebilir ve doktorunuz sizi ona göre yönlendirebilir ayrıca ikili testte bunların size ihtimallerini Sunal 10000de bir gibi kesinlik arz etmez eğer o da çıkarsa amniyosentez sıvısı alınır bakılır yani ense. Ters dönmüş diye ölçememiş bir şey yok hemen korkmayınız

Bu ense ölçümü ve burun kemiği ölçümü Down sendromu veya diğer trimozomi bozukluğu var mı diye bakılıyor ense kalınlığı fazla ise Down sendromunu düşündürebilir ve doktorunuz sizi ona göre yönlendirebilir ayrıca ikili testte bunların size ihtimallerini Sunal 10000de bir gibi kesinlik arz etmez eğer o da çıkarsa amniyosentez sıvısı alınır bakılır yani ense. Ters dönmüş diye ölçememiş bir şey yok hemen korkmayınız
Burun kemiğini nasıl gördü o zaman ona şaşırdım

normal ultrason ve kan testi yapılıyor tarama için. hiç endişe etmeyin. gitmede önce tatlı bir seyler yiyin, biraz yürüyün bebek hareket etsin daha iyi görülmesi için. hiç endişe etmeyin, normak muayeneden farkı yok
Doktor kendi odasında değil bir alt kat dedi o yüzden biraz heyecan bastı

Tamam canım teşekkür ediyorum
Kaçan kovalanır bunun burçla alakası yok siz kendinizi sevin kendine saygı duymayana kimse saygı duymaz sevmez bir hata yaptınız özür dilediniz ona rağmen hala yazmıyorsa bırakın ne kaybettiğini anlasın he bu dediklerime rağmen size yazmıyor ise o zaman bilinçli zaten ayrılmak için yer arıyormuş erkekler sandığımız kadar gururlu değil duygusal olan bizleriz bizler kadar gururlu olamazlar

Back