Yunurtam olusuyor ama catladigi kanda görükmüyor

Duamsin40

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2017
37
9
1
32
Hayirli Aksamlar Kizlar, ben burada yeniyim.. özet geceyim 1 yil 1 aylik evliyim, 25 yasindayim ve baya kiloluyum (kilom bebeklikden beri olan bisey). Adetlerim hep düzenli 28 ila 31 günde bir oluyorum. Yumurtamda düzenli olusuyor ama subattan bu yana yumurtamin catladigina dahil akintim gelmiyor onun yerine yunurtamin catlamasi gerektigi gpn artik agrim oluyor. Ve 3 defa doktorda kan verdim doktor prpgestoron degerin (ilki4,4 ikincisi 5,5 ve en son kan alindiginda 3,7 cikti) düsük yumrrtanin catladigi görükmüyor kanda diyor.

Ve tüp bebek merkezine yolladi beni, orada bana denilen önce klomen ve catlatma ignesi tedavisi görecekmisim arti progestoron hapi kullanmam gerekmis. Ne rahim filmi cekildi nede baska birsey. Adetin 21.gününe randevu almam gerek ve kan vercem (tekrar hormonlara felan bakilcak) o gün tabi ultrasondan felanda kontrol edilcekmisim. Egerki iki defa klomene , Progestorona ve catlatma ignesinesine ragmen hamile kalmazsam o zaman laparoskopi veya rahim filmi yapip tüplerime bakilacakmis. Sizce ilk tüplere bakilmasi gerekmezmi, tedaviye baslamadan önce?

Hakkinizi helal edin baya uzun oldu kizlae.
 
Merhaba ,Rahim filmi hem maddi hem de manevi yönden yorucu bir işlem.O yüzden doktorlar öncelikle hap tedavisine başlıyor düşük orandada olsa klomen ve ovitrelle İle gebelilk oluşabiliyor.Hem yumurtanz oluyormuş sadece çatlama sorunu var sanırım , bunun için önceliğiniz rahim filmi değil.
 

Evet cnm yumurtam olusuyor ve hep düzenli akintimda gelirdi cstladigina dahil ama subattan beri akintim gelmiyor. Adetlerimde düzwnli ama doktora göre düzensiz cünki bazen bir kac gpn oynaya biliyor diye. Peki catlamiosa bu yumurtam nere gidiyor☹ bilemedim cnm ben sandim önce rahim filmi daha garanti olmazmi diye
 
35 güne kadar olan adet düzenlidir.Yumurtalarınız kistleşip adetle atılabiliyordur ama progesteronunz 5 in altındaysa bence yumurtlamanızda tam anlamıyla gerçekleşmiyor.Doktorunuzun takibi ile klomenle bi başlayın .Kilo vermeye çalışın.Bende bebeklikten beri hep tombul bir cocuktum.polikistik overımda var şuan kilom cok değil 2 senedir 67 ye sabitledim.Ama yinede doktorlar kilo ver diye uyarı yapıyor.Mantıklı da buluyorum aslında ama bende bezdim kaç yıldır uğraşmaktan.size tavsiyem hsg doktor istemeden çektirmeyin ben kimseye sormadan daha klomene fln baslamadan gittim özelde hsg cektirdim..Şimdi tüp bebeğe başlıcam bayramdan sonra..hsg filmim eski tarihi geçti diye tekrar isticekler.emin olun cok basit şeyler değil hem bakarsınız belki gerek kalmadan klomenle hamile kalırsınız.O yüzden doktorunuza güvenin onun yönlendirmesi ile tedavinize başlayın.
 

Evet degeeim bir defa 5in üstündeydi ama ona bile az dediler. Evet belkide dediniz gibi idral yoluyla cikiyor dur vucudumdan. Evet doktorunda dedi belkide gerek kalmaz suanlik sirf clomen ve progedtorona baslayalim dedi tabi bide catlatma ignesine. Tabikide kesinlikle kilolu hamile kalmakla normal kiloyla hamile kalmanin arasinda daglar kadar fark var. Kesinlikle yani sira zayiflamaya cabaliyorum ce devam cavalicam 20 kilo vermistim halada almadim o kiloyu ama devam vermek cok zor ama imkansiz degil. Rabbim vu mübarek ayinda kusaklarimizi bos cevirmesin insaAllah sanada tüo bebege gerek kalmaz cnm
 

Ve cnm evet benimki 35i gecmio 28 ila 32 arasi felan oluyor genelikle ama doktor yinede düzensiz olarak saydi anlamadim neden
 
amin inşallahhh ....
 
Merhaba canim. Bende 1 sene 1 aylik evliyim az once doktordan geldim ve morelim cok bozuk. Gecen ay benimde yumurta sorunumdan kendiliginden sadece bir tane yumurtam olusti 20 cm oldugu gun catlama ignesi yapildi denedim ama olmadi bugun tekrar gittim doktora rahim filmi cekilecek. Eger rahim filminde bir sorun cikmaz ve tutmazsa doktor 1 2 ay daha catlama ignesi kullaniriz sonrasinda sebebsiz kisirlik der asilama yapariz dedi hsg icin hastaneye gittim esimle kan uyusmazligimiz oldugunu ogrendim
 
Öncelikle geçmiş olsun.Rahim filmi hakkında bilgi almak istiyorum.Tüp bebek tedavisi için rahim filmi gerekli mi?Çok zor mu çekiliyor?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…