bende öğrenmeyi çok istiyorum selanik göçmeniyiz ve yunanistana gidip o topraklarıda görmek hayalim
konunun basligindan baslayalim isterseniz. Gia sas (latince harfler ile) για σασ (yunan alfabesi ile). Saglikla, sihatle (gia: Saglik sas: Size) gibi bir anlami var. Gia sas cogul gia sou tekil. Hem selam verirken hem de hoscakalin derken kullanilir.:enbuyukkk::enbuyukkk:
Okunusu baslikta gectigi gibidir. Cogul icin ya sas, tekil icin ya sou. Yalniz gia (ya) kelimesindeki a yi yarim ses uzun soylemek lazim.
bu dili nasıl öğrendiniz?
Tşkler verdiğiniz bilgiler için ayrıyetten
eveeet malum yilbasi...yeni yili yunancada nasil kutlariz?
καλή χρόνια σε όλους ( kali hronia se olus) "herkese iyi yillar" demektir. bun disinda χρόνια πολλά (hronia polla) da diyebilirsiniz. bu da nice yillara demektir. hronia polla yeni yil disinda bircok farkli ozel gunde de kullanilir. ornegin, yunanlarin isim kutlamalari vardir. hergun bir ismin kutlama gunudur. bu da surdan gelir: genellikle isimler hristiyan azizlerinin isimleridir ( Γιοργος (yorgos), Ιοαννις (yannis), νικος (nıkos) gibi). ve yilin her gunu bir azize ithaf edilmistir. o nedenle hergun birilerinin "isim gunu"dur. bu gunde ve dogum gunlerinde de χρόνια πολλά denilir.
a.s.a.s.
arkadaslar o kadar pahaliysa trde ogrenmeye ne gerek var gidin yazin yunanistanda ogrenin. Daha pahali olmaz yani. Hem de atinaya fln gitmenize fln gerek yok en kotu gumulcine(komotini) selanik vs bir yere de gidebilirsiniz. Otobusle yani. Soylesem otobus fiyatlarini gulmekten catlarsiniz. Istanbuldan hergun ulusoyun otobusleri var. Ben komotiniye gidis gelis 54 ytl ye gitmistim. 8 saat suruyor. Sonra istanbuldan ankaraya 45 ytl ile dondum
yani ben zaten trdeki dil ogretme mantigina cok karsiyim. Kendim ingilizce ogretmeniyim ama calistigim yerin mantigini da begenmiyorum ama kimse bana sormuor iste. 1 senede super sekilde ogrenebilcekken yillarca insanlar isin icinden cikamior. Tabi bu ticari bir amac ugruna yapilior. Herneyse artik dil kurslari ucuz fln deil bizim ulkemizde. Hangi dili ogrenmek istiorsaniz ulkesine gitmeye bakin derim... Daha verimli ve kalici olur emin olun..
peki pasaport gerekmiyormu?
kızlar netten ogrenmeye calısıyorum alfabe bılıyorum.ama hanı ezberlenmesı gereken kurallar warya hanı yan yana gelınce degısen kafayı yıycem nasıl ezberlenır yaaaa.ne zor bır dıl.acaba kıtap mı alsam daha mı ıyı ogrenırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?