yumuşatıcı gözünde su birikmesi

oglananasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
621
2
96
37
İstanbul
çamaşır makinem daha 1 yıllık ama şöyle bir problem var yumuşatıcı gözünde yıkama sonrası su birikiyor her seferinde o suyu alıp öyle koyuyorum yumuşatıcıyı bu neden oluyor acaba bilen var mı ve bunun bir çözümü var mı

arkadaşlar benim de oluyordu.deterjan gözünü çıkarıp yumuşatıcı kısmnın üstündeki kapağı da çıkarıp suyla tamizleyn arada bir çünkü yumuşatıcı içerde tortu yapıyor. bir de yeni çıkan konsantreler daha sıvı onlar birikmiyor sanki.

aynı sorun bende de vardı. sonradan farkettim ki yumuşatıcının yerine birkaç tane bile olsa yanlışlıkla deterjan dökülünce, yumuşatıcının gitmesi gereken yer tıkanıyor.. o yüzden su doluyor içine..

şimdi haftada bir çıkarıp duşta yıkıyorum. zaten duşu o deliğe doğru tutunca tamamen temizleniyor.. böylece sorun kalmadı. deneyin, mutlaka geçecektir sorununuz yerimseniben

ama benim deterjan koyulan kısım çıkmmıyor yenilerde böyle bi problem var ben de çıkarıp yıkamak istedim ama mümkün değil şimdilik

yeni derken? benim makinem 3 senelik Siemens ve çıkarabiliyorum. Mutlaka çıkması gerek, çıkmaması imkansız.. Kullanma kılavuzunu okuyun isterseniz, orada yazar mutlaka..

canım cıkıyodur benimkide arcelik
zorlaman gerekiyor
üstte yumuşatıcının oldugu bölümdü galiba renkli yer var onu asagı dogru elinle bastır ve cek cıkar

Son düzenleme:
benımde makınam 2 senelık arçelık aynı bende de servıs çağırmayı duşunuyordum sızlerde de varmış çıkarıp yıkıyorum yıne aynı

ıyice temizleyin sık sık. Tıkanınca oluyor. Deterjan gözünü temizledikten sonra onu yerleştirdiğiniz hazneyi de eski bir diş fırçası ile temizlerseniz dhaa iyi sonuç alırsnız.

yumuşatıcıların çok koyu olmasından kaynaklanıyor sanırım birazda toz deterjanı koyarken yumuşatıcı gözüne yanlışlıkla dökülürse o da tıkıyor daha sonrada su birikmesi oluyor ,deterjan bölmesini ara sıra yerinden çıkarıp iyice yıkayıp tekrardan yerine takmak lazım..

kızlar bu arada ben çamaşırlarıma yumuşatıcı kullanmıyorum ve gayet güzel yumuşuyorlar maşallah önceden kullanıyordum bi ara evde bitti ve mecbur açmak zorundaydım gayet güzel çıktı. birde ben perwol kullanıyorum ve çokta güzel kokuyor mahalleden bile kokusu duyuluyor

aynı sorun bende de var
makinam henüz 2 yıllık
her yıkama sonrası deterjan kısmını çıkarıp yıkıyorum ama yok yine birikiyor yine birikiyor
fenalık geldi artık ya :sinifsinif:

Back