Yumuşacık eller

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.166
Selamlar,
Aslında baya dayanıklı ama hiç bir kimyasala tahammülü olmayan bir cildim var. Hiç bir bakım ürünü kullanamıyorum maalesef. Yıllar önce önerilen bir markanın temizleme toniği yüzümü çürüttüğünden beri de tövbeliyim zaten denemeye.

Neyse Malum havalar kötü, ben de 30u devirdim, e emziriyorum kuruyorum resmen. Artık biraz daha bakımlı olayım dedim. El ve yüz bakım kremi aldım. El için olanı 2 -3 günde bir kullanıyorum, evden çıkarken de nemlendirici sürüyorum mutlaka. Be sonuç aşağıda. Sizce kremlerden mi oldu, yoksa soğuktan mı, yoksa emzirmeden mi? Nasıl geçecek?

Zeytinyağı sürüyorum 2 gündür, hiç bir yumuşama yok.

IMG_6239.JPG

Zeytinyağını sürmeye devam etmelisin, hatta varsa kantaron yağı da sürersen iyi olur ve bir başka tavsiyem vazelin sürmek iyi gelecektir.
Ama vazelinin sıvı gibi olanları da var galiba ondan değil, bildiğimiz krem gibi olan klasik vazelin sürmelisin.
Benimde cildim soğuğa hassaslaştı sanırım yaşa bağlı bir durum bu, malum 44'üm, yüzüm ellerim kuruyor yüzüm kurumaktan kızarıyordu, doktorun önerdiği kortizonlu kremler mi dersiniz, nemlendiriciler mi neler denemedim ki ama meğer benim şifam kantaron yağı ve vazelinmiş, ellerim yüzüm nemlendi, ne kuruma ne kızarma hiçbir sorun kalmadı.

Bence kremden olmuştur bu denli hassasın belli ki...bende duş jeli kullanamıyorum ve dekolte ve omuz bölgesinde her kremi süremiyorum

Zeytinyağını sürmeye devam etmelisin, hatta varsa kantaron yağı da sürersen iyi olur ve bir başka tavsiyem vazelin sürmek iyi gelecektir.
Ama vazelinin sıvı gibi olanları da var galiba ondan değil, bildiğimiz krem gibi olan klasik vazelin sürmelisin.
Benimde cildim soğuğa hassaslaştı sanırım yaşa bağlı bir durum bu, malum 44'üm, yüzüm ellerim kuruyor yüzüm kurumaktan kızarıyordu, doktorun önerdiği kortizonlu kremler mi dersiniz, nemlendiriciler mi neler denemedim ki ama meğer benim şifam kantaron yağı ve vazelinmiş, ellerim yüzüm nemlendi, ne kuruma ne kızarma hiçbir sorun kalmadı.

Alırım hemen yarın.
Ya böyle bir şeye dokununca o his çok feci, artık acımaya da başladı.

Benimde aklıma vazelin geldi ...
Birebir değil mi bacım:) ben bu seneye kadar vazelin sürmeyi hiç akıl edememiştim, ellerimden çok yüzüm kötü oluyordu kırmızı kırmızı, doktorcuğumun verdiği kremi de hergün süremiyordum yan etkileri var diye, vazelini denemek aklıma geldi de rahat ettim, keşke baştan akıl etseymişim.

Bence kremden olmuştur bu denli hassasın belli ki...bende duş jeli kullanamıyorum ve dekolte ve omuz bölgesinde her kremi süremiyorum

Ya ergenlik zamanı arkadaşlara özenip alırdım bişeyler, fiyasko.
Dedim onlar kalitesizdir belki, çalışmaya başlayınca kaliteli birşeyler aldım, satıcıya da danışarak, fiyasko.
Bu kremleri de doğal falan diye önerdiler de aldım, inşallah onlardan değildir.

Alırım hemen yarın.
Aşırı kurumuş:KK43: vazelini alıp deneyin, nemlendiricilere göre daha yağlı hissi veriyor ama nemi ciltte koruyor, bence faydasını görürsün.

Birebir değil mi bacım:) ben bu seneye kadar vazelin sürmeyi hiç akıl edememiştim, ellerimden çok yüzüm kötü oluyordu kırmızı kırmızı, doktorcuğumun verdiği kremi de hergün süremiyordum yan etkileri var diye, vazelini denemek aklıma geldi de rahat ettim, keşke baştan akıl etseymişim.

Ayağa ele muhteşem oluyor Mune M..ben yatarken sürüyorum ayağa çorap,ele eldiven takıyorum.Benimki astronot kıyafetini giymişsin diyor..:KK70::KK70:Gün içinde yüzde olurda elde özellikle iş falan zor oluyor fazlasıyla kaygan olduğundan.En iyisi gece Hoppa

Alırım hemen yarın.

Bu arada ellerinizi çok sıcak suyla yıkamayın.Çok fazlada yıkamayın ve çok fazla sabunlada yıkamayın..

Bu arada ellerinizi çok sıcak suyla yıkamayın.Çok fazlada yıkamayın ve çok fazla sabunlada yıkamayın..

Ev işlerini eldivenle yapıyorum zaten, onun dışında kalıp sabun kullanıyorum ama, tabi soğuk havada sıcak suyla yıkıyorum:KK43:

Ayağa ele muhteşem oluyor Mune M..ben yatarken sürüyorum ayağa çorap,ele eldiven takıyorum.Benimki astronot kıyafetini giymişsin diyor..:KK70::KK70:Gün içinde yüzde olurda elde özellikle iş falan zor oluyor fazlasıyla kaygan olduğundan.En iyisi gece Hoppa
Hahahahaha adam eldivenli çoraplı görünce bir bismillah çekiyor demek ki:KK70:
Ellere bende gece sürüyorum, sabaha kadar emiyor süper oluyor:KK5:

Kış serisi olanlar mı yoksa normal kremi mi canım?
Birde arkadaşlar yağlı hissi bırakmayan krem önerebilirmisiniz sürüp hemen emilen :KK51: bu yüzden nerdeyse hiç krem kullanamıyorum ellerim kötü :tokat:
Valla kış serisi var mı bilmiyorum ama, biz baby ve merhem olanını kullanırız.
Hemen emilen de nivea el bakım kremi vardır evimde daima.
Öyle sürekli krem süren, ıncık cıncık bakım yapan biri değilim, cildim oldukça kurudur ama niveanın duşta krem serisi ve el bakımı bayağı işimi görüyor.
Gerekli durumda da bepanthen kullanırım, bunun dışında bilgim yok.
Vazelin ise kısa süreli iyi olsa da cildi inanılmaz kurutup, çatlaklara yol açıyor.

X