Doğal Saç Bakım Kürleri Yumuşa pırıl pırıl sağlıklı ve güçlü saçlar için buğday yağı

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

pixim

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
1.358
17
358
Ankara
Merhaba kızlar;
Ben yaklaşık 4 haftadır saçlarıma sinamekili karışım uyguluyorum, ama bu karışıma yazılanların dışında başka yağlarda ekliyorum ve özellikle buğday yağı çok ilgimi çektiği ve saçlarıma çok iyi geldiği için sizinle de paylaşmak istedim. Hatta geçen gün acaba saçlarım sinamekiden dolayı mı bu kadar parlak ve yumuşak diye düşünüyordum arkadaşımın üstünde deney yapmaya karar verdim, ben sinamekili karışım uyguladım içine buğday yağını koymadan arkadaşımda sadece buğday yağı uyguladı saçlarına inanın onun saçları benden daha parlak ve yumuşacıkdı, biraz araştırdığımda da gerçekden güzel şeyler yazdıklarını gördüm daha sonra suna dumankayanın çoğu tarifinde de buğday yağını saçlarda da kullandığını farkettim. Buğday yağı için internette araştırmalarımda saça; güç, parlaklık yumşaklık kazandırdığın, B ve E vitamini ve minareller bakımından oldukça zengin olduğunu ve bundan dolayı pek çok saç bakım ürününde de kullanıldığını , hassas yıpranmış saçlar için çok faydalı olduğunu, yağın içindeki proteinlerin saçın dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasını sağlayan koruyucu bir tabaka oluşturduğunu, kepeklenme sorununa iyi geldiğini ve saç dökülmesi problemine de iyi geldiğini yazmışlar. Ayrıca saç bakımında B vitaminin yerinin çok ayrı olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım, saç için en önemli vitamin sanırım B vitamini.
Benim saçlarım çok dökülmediği için bu konuda kesin birşey diyemem ama güç parlaklık ve yumuşaklık konusunda size garanti verebilirim. Ayrıca bu bakımı yaptıkdan sonra saçlarınıza verdiğiniz şekil 2gün duruyor diyebilirim.
Ben sinamekili karışımın içine koyuyorum ama bundan sonra sanırım ekstra olarak yapıcam çünkü suna dumankaya bir yazısında buğday yağı ile saç diplerinize masaj yapmanız halinde, saçlarınızın gürleştiğiniz, daha parlak ve sağlıklı olduğunu, daha hızlı uzadığını fark edersiniz demiş yani bir taşla baya bir kuş vurmuş olabiliriz. Denemekle birşey kaybetmezsiniz bence, ayrıca memnun kalmazsanız cildiniz içinde buğday yağını kullanabilirsiniz çünkü cilt yenileme ve leke konusunda bence en doğal yağlardan biri benim çoğu lekemin hafiflemesine yardımcı oldu.
isterseniz zeytinyağıyla birlikte kullanabilirsiniz yada sinamekili karışım uyguluyorsanız onun içine koyabilirsiniz size kalmış, ben bilmeyenler varsa burda söylemek istedim. Umarım sizde benim gibi memnun kalırsınız.

Son düzenleme:

saç için en önemli şey b vitamini ha?? bütün b vitaminleri yumurtada var, yumurta saça sandığımdan daha da yararlı galiba

buğday yağını deniycem ben de sinemakili kürün yanısıra zeytinyağlı ve yumurtalı bakım uyguluyorum saçıma ancak yumurta çok üşendiriyor belki buğday daha iyi

Avatardaki resim seninse boyanı akıtabilir canım. Buğday yağının bu özelliğini okuduğumu hatırlıyorum, saç renginden memnun olmayanlar bunun için bile sürüyorlardı hatta

Eskiden o renkdi canım saçlarım şuan kumral kullanıyorum kendi rengime boyadım sinameki akıtıyor rengini aslında biraz boyanın. İnşallah memnun kalırsınız sizde benim gibi...

Yumurtadan daha kolayına gelebilir bu, hem zeytinyağı da kullandığın için eminim daha basit olucakdır.

canım koyu renkliler kullanmasın bugday yağını çünkü rengini açar akıtır bunu bana kuaför arkadaşım söyledi ve gerçektende zamanla açıyor bende kullanıyorum buyday yağı saçlarım açık renk şu anda ayrıca zeytin yağı ile karışımlarınıza yumurta eklerseniz yağı saçınızdan daha çabuk arındırırsınız.

Bunu belirttiğin iyi oldu canım, ben sinameki akıtıyor rengi sanıyordum ama demekki buğday da etkili bu konuda. Ama senin kastettiğin saçın ana rengi mi yoksa?

evet buyday yağı çok faydalı ama saçları açık renk olanlar kullansın çünkü saçın rengini açıyor tecrübe ile sabit

Merhabalar.Buğday yağnı nasıl ve ne ölçüde kullandığınızı yazarmısınız.Teşekkürler.

dün tv de gördüm.bir kuaför salonunda 2 adet soğanın suyunu çıkardı.sonra 2 kaşık z.yağı, az bir şey de kanyak ekledi.karıştırdı ve fırça ile kadınların
saçlarına döktü, bakım yaptı.yarım saat sonra da yıkadı.

Evt gerçekden çok yararlı bencede, benim saçımda da şuan kumral boya var ama pek açılma yapmadı bende yaa ben farketmedim bilemiyorum. Yaklaşık 1 kapak buğday yağını sürüyorum saçlarıma.

dediğin programa denk gelmedim ama ben yapamam kanyak falan zor iş. birde soğanla uğraşmayı sevmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…