• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama zamanim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Tasmelek

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2020
93
64
18
30
Selamünaleyküm arkadaslar hayırlı bereketli geceler insallah🤗
Arkadaslar ben bi konuda fikrinizi almak istiyorum bugun benim adetim biteli tam 10 ncu gunum ve sag kasığım da agri hissediyorum ama genelde sizlerin de yazdiklarini gordugume gore sabahlari birliktelik yasanmasinin daha iyi oldugunu soylemissiniz ben ne yapicam simdi ne yapmaliyim gebelik istiyorum bende nolur bana da yardimci olun 😔🤲

Kaç gün sürüyor adetiniz. Döngünüz kaç günde bir. Bence 10 gün geçtiyse geç bile kalmış olabilrisniz

Ovulasyon testi ile takip ederseniz yumurtlama gününüzü isabet ettirebilirsiniz. Doktorlar spermlerin kalitesini göz önünde bulundurarak gün aşırı ilişkiye girilmesini tavsiye ediyorlar. Sabah olması için de yine aynı şekilde düşünülüyor sanırım.

Arkadaslar ben bi konuda fikrinizi almak istiyorum bugun benim adetim biteli tam 10 ncu gunum ve sag kasığım da agri hissediyorum ama genelde sizlerin de yazdiklarini gordugume gore sabahlari birliktelik yasanmasinin daha iyi oldugunu soylemissiniz ben ne yapicam simdi ne yapmaliyim gebelik istiyorum bende nolur bana da yardimci olun 😔🤲
adetın baslangıcından mı 10. gun? 28 gunde olan bırıysenız 14. gun yumurtlama olur ama 11 12 13 14 15 gıbı o aralık hamılelık ıcn uygun zaman dılımı oldgundan gun aşırı ılıskıye gırmek ıhtımalı artırıyor. genelde artık cocuk ıcın lh testı uyguluyoruz cogumuz. en azından tam yumurtlama gununu ogrenmende yardımcı olur.

Kaç gün sürüyor adetiniz. Döngünüz kaç günde bir. Bence 10 gün geçtiyse geç bile kalmış olabilrisniz
Aslinda şöyle 7 gun suruyor ama 4 gunu dolu dolu geciyor sonrasi lekelenme afet duzensizligim vardi tsh degerlerimde yukselme olmustu ama suanda normale donduler aslinda bu yuzden merak ediyorum

adetın kac gun surdu?? perıyod kac gun bılgılendırırsen daha guzel cevaplanır
28 günde bir oluyorum ve 7 gunu tamamlıyorum ama iste bi ara adet duzensizligi yasadim tsh hormonumun yuksek olmasindan kaynakli simdi hepsi normale dondu bugünde tam 10 ncu gundeyim

Adet başlangıç tarihin üzerinden 17 gün geçmiş anladigim kadarıyla. Siz 14 günde yumurtlamış olma ihtimaliniz yüksek.
Geç kalmışsınız bence. Adetin başlamadan ihtibaren 10 12 14 16 gün değerlendirin bence

28 günde bir oluyorum ve 7 gunu tamamlıyorum ama iste bi ara adet duzensizligi yasadim tsh hormonumun yuksek olmasindan kaynakli simdi hepsi normale dondu bugünde tam 10 ncu gundeyim
gec yumurtlama olmadıysa bu ay kacırıyorsunuz . adetın baslangıc gununden 14. gun demek ıstıyoruz bız. adetın 5 de surse 7 de surse ortalama aynı zamanda yumurtlarsın. adet baslangıcından 10 gun sonra ılıskı degerlendırmeye baslasan guzel olur.

adetın baslangıcından mı 10. gun? 28 gunde olan bırıysenız 14. gun yumurtlama olur ama 11 12 13 14 15 gıbı o aralık hamılelık ıcn uygun zaman dılımı oldgundan gun aşırı ılıskıye gırmek ıhtımalı artırıyor. genelde artık cocuk ıcın lh testı uyguluyoruz cogumuz. en azından tam yumurtlama gununu ogrenmende yardımcı olur.
Peki birsey daha sormak istiyorum izninizle deneyimlerinize inanarak benim adet tarim Eylül 23 olacakti ama 2 gun gecti belim de bicak gibi saplanan bi sanci var ve aksama dogru kasığıma dogru indi sizce gebelik belirtileri olabilir mi lutfen yardimci olur musunuz 😔hayirlisiyla bende gebelik istiyorum

Peki birsey daha sormak istiyorum izninizle deneyimlerinize inanarak benim adet tarim Eylül 23 olacakti ama 2 gun gecti belim de bicak gibi saplanan bi sanci var ve aksama dogru kasığıma dogru indi sizce gebelik belirtileri olabilir mi lutfen yardimci olur musunuz 😔hayirlisiyla bende gebelik istiyorum
olabılır adet belırtıysıle aynı gıbı bısey erken gebelık belırtılerı zaten. ve test yaparsanız yuksek ıhtımal cıkar . ınsallah rabbım hepımıze nasıp etsın . bence yarın bı test al ve sonucu bızle paylas :)

Ovulasyon testi ile emin oldunuzmu acaba ovulasyon olduğuna kaşık agrisina göremi yunurtlama diye düşündünüz?

olabılır adet belırtıysıle aynı gıbı bısey erken gebelık belırtılerı zaten. ve test yaparsanız yuksek ıhtımal cıkar . ınsallah rabbım hepımıze nasıp etsın . bence yarın bı test al ve sonucu bızle paylas :)
Evde yapilan gebelik testlerinde ac karnina mi yapilmasi gerekiyor fark ediyor mu ac gada tok

yok sadece sabah ılk ıdrarla yapılması gerek. adet gecıkmesınden sonra gun ıcınde yapılan testlerde de cıkması olası:)
Peki ovülasyon testlerinin nasil yapildigi hakkinda bilgi verebilir misiniz 🙂ilk defa denemek istiyorum. Bugun adet oldum bugun ilk günüm yani

Peki ovülasyon testlerinin nasil yapildigi hakkinda bilgi verebilir misiniz 🙂ilk defa denemek istiyorum. Bugun adet oldum bugun ilk günüm yani
Youtube da yada instagramda bir gebenin günlüğü diye bir sayfa var oraya bakin herseyi tane tane anlatiyor tekrar tekrar acar bakarsınız cok yardimci oluyor videolar bilgiler var

kac gunde adet olduguna bakarız once. adet dongun duzenlıyse aynı aralıkta yumurtlaman olası . ornegın 28 gunde adet olan 14. gun yumurtlar dıye 11. gun teste baslasa yapmaya devam ederek pik (yanı t nın c den koyu oldugu gun bazen ıkısı de aynı gıbı olabılıyor ) ve yumurtlama (pikten sonra siliklestiği gun) gununu tutturmus olur o hafta ıcınde. 35 gunde adet olan bırı ortalama 21. gun yumurtlar dıye 18.gunde yapmaya baslar. beklenılen adetten 14 gun once dıye hesap 3 gun de gerıden baslanıyor.ama duzensızse adet bıtımınden testlerı yapmaya baslaması daha mantıklı .her gun 3 saat kadar tutulmus ıdrarla, sıvı alımını durdurarak ogleden sonra yapılır gebelık testındekı gıbı geceden kalan hormon bırıkmıyo cunku gunduz salgılanıyo.. aynı saat daha ıyı olur. pik yaklasınca baya koyulasma olur bellı eder kendını.. gec uyanınca saate uygun dıye de ılk ıdrarla yapmamak lazım. . bu testle olcugumuz hormonun adı LH. lh pik olduktan 24-36saat ıcınde yumurta catlıyor yumurtanın da 1 gun omru oluyor. o yuzden bız pık gordugumuz gunu ve sonrasındakı gunu kesın degerlendırıyoruz uygunsak sperm sorunu yoksa sonrakı gunu de :) baska bısey gelmedı aklıma ^^ sen yapınca koyarsın bakarız arkadaslarla :) /(( DESTAN YAZMISIM :KK33:)) bı de test sureklı sılık pembemsı 2 cızgılı cıkar. cunku 0 degıl hıc bızaman hormonumuz:)

Back
X