Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama Yumurtalam

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mevomevo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
6
1
30
Merhaba arkadaslar,buraya ilk defa konu aciyorum.2,5 aylik evliyim.evlenmeden once bi hafta balayi icin geciktirici(primulant -n )ve ardindan dogum kontrol hapi (yasmin) kullandim ve adet olduktan sonra biraktim bir daha kullanmadim.Ikinci adetim 3 gun gecikti tabi ben hemn hamile sanmalar kan testi yaptim negatifti.Hormon testi de cok uyi cikti hormael bi sorunum yok.Tarlusal(adt sokturucu) verdi bi sonraki ay suan yani 6 gun gecikti kan testi negatif .yumurtlama takibi istedim ne zaman yumurtladigimi kestiremiyorum.Doktor yumurtalarin tembellesmis dedi.Sizce bu kotu bisey mi tembellik endiseliyim.Ayni durumda olan yada bilen Tedavisi sonuc veren var mi?

Lutfen hic bilgisi olan yok mu?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, konu ile ilgili çok fazla bilgim yok ama bir arkadaşım da 60 gün gibi bir süre adet görmeme durumları olduğunu, doktorunun düzenleyici ilaç haricinde kilo almamaya dikkat etmesi gerektiğini söylediğinden bahsetmişti. Onun haricinde yumurta geliştirmek için takviye vitamin de önerir belki doktorunuz. Eğer pco ise durum yine üzülmeyin, gördüğüm kadarı ile pco ile de hamile kalan çok kişi var, sadece yumurtlama gününü yakalamak için takip yapılmasını önerir ilerde belki doktor.

Teskkur ederim.Hormonel bi durum soz konusu degil test sonuclarim iyi cikti.Yumurtalama gunu takibi yapicaz ins.Tabi daha adet olabilirsem tedaviye daha baslayamadik o yuzden.Duzenlyici ilac ve kilo icin aynisini bana da soyledi.Arkadsiniz icin de gecmis olsun.Ins hersey yolunda gider sagolun

X