• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurtlama testiyle hamile olduğunu öğrenenler bakabilirlermi:(

uzun suredir bu post da yoktum ama bu konuya cevap yazayim dedim. hamile kalmaya calistigim donemde ovulasyon testiyle gebelik tespiti olayini cok arastirdim ve kendim de duzenli olarak iki testi yaparak bulmaya calistim.

beklenen adet gunumden bir gun once iki test de (hem ovulasyon hem gebelik testi) tamamiyle bembeyazdi benim. hatta ben o ay gebe olmadigimi dusunup popoma orkit takip gezdim. bu olaydan iki gun sonra, yani BATimi bir gun gectiginde iki test de cok ince ikinci silik cizgiyi gordum. Bu hamilelik testinde pozitif olmasina ragmen ovulasyon testinde yine de negatif oluyor. cunku ovulasyon da eger ikinci cizgi ilki kadar koyu degilse negatif anlamina geliyor.
gun gectikce ikisi de daha koyulasti testlerimin ama ovulasyon testimin pozitif sonuc vermesi BAT'imdan 10 gun sonraya falan denk geldi. hamilelik testi daha cabuk koyulasti.

yani demem o ki, ovulasyon testiyle gebelik saptanabiliyor, evet... ama! ovulasyon testleri gebelik testi kadar beta hcg hormonuna hassas olmadigi icin, gebelik testiyle gebeliginizi daha erken ogrenirsiniz. yani eger gebelik testiniz negatif, ovulasyon testiniz pozitif sonuc veriyorsa, o aksam esinize mum yakin yatak odanizda...

ben gebe kalmadan once adet dongum cok degisti. 28 - 29 gunde gelen adetim 45 gune cikti. ve bazi aylar iki kere ovulasyon testim (onar gun arayla) pozitif sonuc verdi. ben adet donemimin bu kadar uzadigini soyledigimde burdaki arkadaslar sen cabuk hamile kalirsin artik rahmin kendini hazirlamaya baslamis demislerdi. nitekim denememizin ucuncu ayinda gebe oldugumu ogrendim.

oglum simdi 24 haftalik. nasipse mayisa dogumumuz var.

kizlar en iyi gebe kalma yontemi ovulasyon takibiyle oluyor bence. ovu testini ben adetimin onuncu gununden itibaren her gun yaptim. ve her pozitif sonuc verdiginde esimle aksiyona gectik. cunku ovu testinin amaci o. BAT dan bir gun sonra da gebe oldugumu ogrendim. hatta inanamayip 5 kere test yaptim. 4u bir liralik ucuz testlerden, biri de clear blue nun dijital testiyle. ve inanin arada kalite farki bile yok. gebe oldugunuzda o kadar rahat cikiyor ki testlerde.

onemli olan umutsuzluga kapilmayip, moralinizi yuksek tutmak. baska seylere odaklanmak biliyorum ki cok zor ama bunu yaparsaniz eger hamile kalmaniz da kolaylasiyor. insallah en kisa zamanda bu guzel duyguyu siz de tadarsiniz!

12418081_1062007027192910_3103172007623804382_n.jpg

Kızlar ben ne zaman yumurtladım 21.22 neden koyu acaba .....döngüm 29.30

12. güne de bakar msıın cnm o da çok koyu
evet oda koyu canım bak işte sen daha iyi görürsün foto bazen yanıltıyo bana 16. daha koyu geldi bnmde siklus 27-30 arası değişiyo yumurtlamada heray farklı 14-20.günler arası :D mecbur boş geççeksen yapack bişi yok inşallah pozitiflikten öle koyulaşıyodur

evet oda koyu canım bak işte sen daha iyi görürsün foto bazen yanıltıyo bana 16. daha koyu geldi bnmde siklus 27-30 arası değişiyo yumurtlamada heray farklı 14-20.günler arası :KK70: mecbur boş geççeksen yapack bişi yok inşallah pozitiflikten öle koyulaşıyodur
pozitiflikten derken cnm??hamilelik mi?? bazı arkadaşlar belki 2. yumurtlamadır diyorlar

pozitiflikten derken cnm??hamilelik mi?? bazı arkadaşlar belki 2. yumurtlamadır diyorlar
aynen canım bende aynı şeyi dedim 2 seçenel var ya 2. yumurtlama yada gebeliğin işareti oyüzden dedim 2.yumide olabilir boş durma die :D

ay inşş dedikleriniz gibidir :KK66:
inşallah canım çoğunun yumurtlamadan sonra silikleşiyor ve bikaç gün sonra gitgide koyulaşıyor lh :) benim silikti bukadar koyu değildi ama kalındı çizgi günlerim geçikten sonra koyulaştı ama ben o ay 19.gün yumurtlamıştım normal yani :)

Gebelik testi yapıyorum çıkmıyor cnm, gerçi adetime var daha ama :eek:
o zaman ovülasyon testinde bi sıkıntı var bence çünkü ben 2 gün çizgi görürdüm sadece onun dışında tek çizgi olurdu ama senin silikte olsa hep var

o zaman ovülasyon testinde bi sıkıntı var bence çünkü ben 2 gün çizgi görürdüm sadece onun dışında tek çizgi olurdu ama senin silikte olsa hep var
markası surelab
açıklamasında da yazıyor açık renk olunca negatif anlamına geliyor.
başka kullanan kızlar da var onlar da da silik çizgiler hep var.

Ya arkadaşlar ben en son 3 martta adet oldum. Genelde adetim duzensizdi eylülden sonra.Son 2 aydır cyclo kullandım düzenli geldi ve doktorum da sorun olmadığını ilacı bırakıp çocuk çalışmalarına başlayabileceğimi söyledi. Martin 17si gibi yaptığım test bana diğerlerinden koyu gibi geldi ama şerit değil çizgi çıktı test mi sorunluydu bilmiyorum.Sonrasında da yapmaya devam ettim ve hep silik çizgi gördüm ta ki düne kadar. 28 ve 29 unda yaptığım testler çok koyuydu.Şu an fotoğraf yukleyemiyorum.Şimdi yumurtlayip duzensiz olacak olabilir miyim?Düzenli olacaksan adetime 5 gün var ve 27sinde silikken birden koyulasti.Bi haftadır kasik ve bel ağrım var sürekli. Normalde adetten birkaç gün once olurdu.Heyecan yaptım yaa hamile olabilir miyim acaba meraktan catlamak üzereyim.

Testler de böyle. .

Eklentiler

• 20160330_003930-1.jpg
    20160330_003930-1.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 186
  • 20160330_003923-1.jpg
    20160330_003923-1.jpg
    40,2 KB · Görüntüleme: 191
Testler de böyle. .
Bende 3 martta adet olmuştum ;) 16, 17, 18 negatif ilk olarak onu söylemek isterim 29 da ovulasyon görülüyor.benim 12,16 da sizden daha net çizgiler olmasına rağmen arkadaşlar negatif demişti o yüzden bu yorumu yapıyorum.umarım 29 u değerlendirmişsindir ;)

Back