Yumurtlama tarihi hesabı yardıııııımmmmm

Tugcekucuk

Bebeğimin doğacağı tarih 08.04.2017 :)
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2014
248
72
98
Kızlar ben düzenli adet görüyorum her ay ortalama aynı tarihlerde adet oluyorum bi ayın 20 şinde bi 16 sında bi 19 unda bi 21 inde bi 18 inde gibi.. Size sorum şu ,ben yumurtlama günümü yani o 14.günü nasıl hesaplayacağım ?? Bu ay 18 Ekim'de adet oldum olduğum ilk günden itibaren saydığımda 31 Ekim oluyor doğru mu sizce ??

14. günü hesaplamayacaksın :) yumurtlama havanın sıcaklığına, senin stresine vs çok şeye bağlı değişiyor. reglden sonra ilk bir hafta olmayacağının garantisi var ama gerisi belli değil. kafasına göre bir tarihte yumurtlama oluyor. ovülasyon testiyle kesin günü bilebilirsin. eczanelerde çok pahalıya satılıyor, internetten almanı tavsiye ederim. her ay gün değişebileceği için hamile kalmazsan bir sonraki ay tekrar test yapman gerekiyor.

Hadi ya ben o günleri takip edin diye biliyordum on dördünden önceki hafta ve sonraki hafta ve o gün önemli diye biliyordum açıkçası ki öyle zaten de özellikle şu on dördüncü günü yakalamak gerekmiyor mu yani kafam karıştı şimdi

anlamadım ki adet tarihlerini not ettinmi yani 28 günde birse 14. gün olabilir ama bigün erken bigün geç falanda oluyomuş..Ama 25 günde olanda var 30 günde de. Yani bi önceki adetinin başladığı günden bu ay ki başladığı güne kadar kaç gün olmus o önemli ay ne çok konuştum

bir sonraki adetinden yani beklenen adet tarihinden geriye 14 sayacaksın. yani 28 günde bir olunca başından da 14 oluyor ama 30 günde bir olanlarda tam yarısı değil döngünün. al ovulasyon testi yap, hesaba falan gerek yok. yanlış çıkar zaten. seyehat edersin geç yumurtlarsın falan. çok değişken bir şey o.

Sağolun kızlar ben bi araştırayım bakayım şu yumurtlama olayını

canım bunun bıle garantısı yok :) hep calısmak gerek benım arkadasım yıkandıgı gun den yapınca hamıle kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…