Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama/Ovulasyon Sonrası, Adet Öncesi Kahverengi Lekelenme

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

alsem

Diva
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Aralık 2019
17.472
54.128
Hepinize merhaba kulübümüzün güzel kadınları! :KK200::cool:
Eşimle 1 buçuk yıldır bebek istiyoruz ama hiçbir sebep olmamasına rağmen hamile kalamadım, HSG çekildi, tüpler açık, rahim temiz; smear-hpv testleri yapıldı, tertemiz; pco filan yok, hormonlarda, eşimin değerlerinde vs yani kısacası hamile kalmak için kadın erkek hiçbir problemimiz yok çok şükür. adetim düzenlidir, 30 günde gelir, 7 gün sürer, 16. günde de yumurtlama akıntısı ile anlardım yumurtladığımı.

Son 2 aydır attardan almış olduğum hayıt otu ekstraktı+üzüm suyu eksraktı+bitki çayı+macun kürünü kullanıyorum. geçen ay gebelik oluşmadı 😶 fakat kıldan ince bir pozitif gördüm kaset testte, ovülasyon testlerim adet gecikmesinde de hep pozitifti. bu ay da şu an beklenen adete biraz daha olduğu için kullandığım kür işe yaradı mı bilmiyorum. 🤷🏻‍♀️
bu ay ilk defa ovülasyon testleri ile yumurtlamamı takip ettim. geçen ay 24 martta adet oldum. normalde 22 nisanda adet olmam gerekir ancak bu ay adetimin 16. günü değil de 17-18. günleri yani nisanın 9 ve 10'unda iki gün arka arkaya pik gördüm, 11 ve 12 nisanda da testim silikleşti. biz o 4 günü değerlendirdik eşimle. ben yumurta çatlamasından 3 gün sonra yani 14 nisandan beri kahverengi lekenme yaşıyorum. 😐 ara sıra kasık ağrısı da eşlik ediyor bu lekelenmeye. genelde wc'ye gittiğimde peçeteye sildikçe geliyor. ben yumurtlama kanaması olmadığını düşünüyorum çünkü yumurtlama gününde akıntım olmadı, aksine olaylar bitti, beklemeye başladıktan sonra lekelenmem geldi. Gebelik testleri negatif. 🤦🏻‍♀️
size sorum şu: yumurtlama sonrası adet öncesi bu kahverengi akıntı nedir, bilen/yaşayan var mı? Bugüne dek rahimde polip, miyom vs. hiçbir sorunum olmadığı için ve şu anda da doktora gidemediğim için endişelenmeli miyim? 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

Son düzenleme:
Bilen hiç kimse yok mu yahu? ☹

Kahverengi lekelenme çoğunlukla vücutta kalmış eski kanın atılması sebebiyle yaşanır. İlk zamanlarında görülen kahverengi akıntı, hamilelik habercisi olabilir. Bu dönemden sonra hamilelik boyunca görülen kahverengi akıntılar ise çok koyu renkli, kötü kokulu ve yoğun olmadığı sürece genellikle endişe gerektirmez.

Kahverengi lekelenme çoğunlukla vücutta kalmış eski kanın atılması sebebiyle yaşanır. İlk zamanlarında görülen kahverengi akıntı, hamilelik habercisi olabilir. Bu dönemden sonra hamilelik boyunca görülen kahverengi akıntılar ise çok koyu renkli, kötü kokulu ve yoğun olmadığı sürece genellikle endişe gerektirmez.
çok teşekkür ederim ☺ ilk zamanlarda görülen derken ne demek? ben 5 gündür lekelenme yaşıyorum, gebeliğe mi yormalıyım yani?

Test yaptın mı peki hiç
dün yaptım, kıldan ince belli belirsiz bir çizgi var gibi görünüyor, başka topikte kızlara sordum, görenler oldu ama çok dikkatli bakınca gözüküyor. yumurtlamadan 12 gün sonra yap dediler. ara sıra kasıklarımda ağrı oluyor ama devamlı bir ağrı değil.

Canım bende bebek istiyorum ve bizde 9 ay oldu korunmuyoruz. Her iliskimden 14 gün sonra hemennn kan testi yaptırıp negatif gören biri olarak çok fazla hayal kırıklığına uğradım . İnsallah gebesindir sana çok dua edeceğim . Ama hayal kırıklığı olmasın sendede demesi kolay diyeceksin belki ama sabret biraz adetin iki üç gün geçsin test yap varsa zaten çıkar. Benim de çoğu adetimden sonra da kahverengi lekem oluyor bazen iliskiden sonra da oluyor. Rabbim hayırlısıyla sağlıklı mutlu huzurlu bir bebek nasip etsin sizlere 🙏

Canım bende bebek istiyorum ve bizde 9 ay oldu korunmuyoruz. Her iliskimden 14 gün sonra hemennn kan testi yaptırıp negatif gören biri olarak çok fazla hayal kırıklığına uğradım . İnsallah gebesindir sana çok dua edeceğim . Ama hayal kırıklığı olmasın sendede demesi kolay diyeceksin belki ama sabret biraz adetin iki üç gün geçsin test yap varsa zaten çıkar. Benim de çoğu adetimden sonra da kahverengi lekem oluyor bazen iliskiden sonra da oluyor. Rabbim hayırlısıyla sağlıklı mutlu huzurlu bir bebek nasip etsin sizlere 🙏
amiiiiinnnnn, çok teşekkür ederim, Allah razı olsun... benim önceden 1-2 kez yumurtlama gününde hafif lekelenmem olurdu ama o gün biterdi, anlardım çatlama lekelenmesi olduğunu. bu lekelenme biraz farklı. yumurtlama bitti 3 gün geçti başladı hâlâ geliyor, bu da beni korkutuyor ☹

amiiiiinnnnn, çok teşekkür ederim, Allah razı olsun... benim önceden 1-2 kez yumurtlama gününde hafif lekelenmem olurdu ama o gün biterdi, anlardım çatlama lekelenmesi olduğunu. bu lekelenme biraz farklı. yumurtlama bitti 3 gün geçti başladı hâlâ geliyor, bu da beni korkutuyor ☹
İçinizi ferah tutun bence bende çoğu zaman oluyor. İnsallah gebeliktir diyelim fakat bence yarın bir kan testi verin sağlık ocağında 12 gün sonrası bile kanda çıkıyor

İçinizi ferah tutun bence bende çoğu zaman oluyor. İnsallah gebeliktir diyelim fakat bence yarın bir kan testi verin sağlık ocağında 12 gün sonrası bile kanda çıkıyor
aile hekimim beni görmekten bıktı artık her ay 😃 adeti bekleyeceğim sanırım test için. benim korkum bu akıntının kötü bir şey olması. aslında gebeliğe bile yormuyorum...

Cnm bu kullandığın kürlerden dolayı lekelenme olmuş olabilir mi okudum yazdıklarını da aklıma o geldi

Cnm bu kullandığın kürlerden dolayı lekelenme olmuş olabilir mi okudum yazdıklarını da aklıma o geldi
Belki de olabilir canım yaa. Doğru bak... 11 nisanda çatladığını görünce 12 nisanda kürleri son kez kullandım bıraktım. Yumurtlamadan sonra bırakmışlar çünkü genelde. 14 nisanda da lekeler başladı, hiç aklıma gelmedi 😅

Belki de olabilir canım yaa. Doğru bak... 11 nisanda çatladığını görünce 12 nisanda kürleri son kez kullandım bıraktım. Yumurtlamadan sonra bırakmışlar çünkü genelde. 14 nisanda da lekeler başladı, hiç aklıma gelmedi 😅
Her ihtimali düşünmek lazım 😉😅

CAnım bi yerlerde okumuştum, kürler hormonları etkiliyormuş o şekilde ara kanama gibi yapabiliyormuş, hatta forumda bazı yerlerde yaşayanları da okudum, ayrıca yerleşme kanaması da olabilr. Testini atsana bi bakalım merak ettim inşallah vardır gebelik🙏🏻

CAnım bi yerlerde okumuştum, kürler hormonları etkiliyormuş o şekilde ara kanama gibi yapabiliyormuş, hatta forumda bazı yerlerde yaşayanları da okudum, ayrıca yerleşme kanaması da olabilr. Testini atsana bi bakalım merak ettim inşallah vardır gebelik🙏🏻
Canım bugün de yaptım 2 gün geçti öbür testten diye ama bugünkü negatifti ilk 10dkda. Aynı marka ikisi de. 10.30’da yaptım, bir saat sonra filan çizgi çıktı ama kuruma çizgisi olduğu çok bariz. Ben görebiliyorum ama telefona pek yansımıyor, yine de atayım:

Eklentiler

• 0C926C5F-A1CE-4F97-8BBA-3F16EFB76137.jpeg
    0C926C5F-A1CE-4F97-8BBA-3F16EFB76137.jpeg
    49,8 KB · Görüntüleme: 773
  • 6FED802B-2648-4CE5-8488-3149BF8BCFC8.jpeg
    6FED802B-2648-4CE5-8488-3149BF8BCFC8.jpeg
    46,8 KB · Görüntüleme: 791
EVet ya fotoda pek gözükmüyor inşallah vardır canım senin bat ne zamandı?
canım bat bu hafta 22-23-24 nisandan herhangi biri. normali 22 nisan ama yumurtlama 1-2 gün oynadı bu ay. o yüzden en genişten alırsam 24 nisan olmalı. gebelik olsaydı şimdiye dek çıkardı, bata 5 gün kala öğrenen arkadaşlar var çünkü. o yüzden lekelenmeyi gebeliğe hiç yormadım zaten ama korkuttu beni böyle uzun sürmesi

canım bat bu hafta 22-23-24 nisandan herhangi biri. normali 22 nisan ama yumurtlama 1-2 gün oynadı bu ay. o yüzden en genişten alırsam 24 nisan olmalı. gebelik olsaydı şimdiye dek çıkardı, bata 5 gün kala öğrenen arkadaşlar var çünkü. o yüzden lekelenmeyi gebeliğe hiç yormadım zaten ama korkuttu beni böyle uzun sürmesi
Hala devammı lekelenme? İnşallah önemli bişe değildir çok sürmez canım, ilk hamileliğimde bata 5gün kala öğrenenlerdenim bende,ama o kişiden kişiye değişen bişey ona bakma sen, kimisinin de gecikme olmadan belli olmuyor, onun için bekle sabret canım nasibimizde varsa olur inşallah Allah verirse🙏🏻 Benimde 25-26Nisan bat, inşallah bat değil de bebiş gelir ikimize de🤲🏻

Hala devammı lekelenme? İnşallah önemli bişe değildir çok sürmez canım, ilk hamileliğimde bata 5gün kala öğrenenlerdenim bende,ama o kişiden kişiye değişen bişey ona bakma sen, kimisinin de gecikme olmadan belli olmuyor, onun için bekle sabret canım nasibimizde varsa olur inşallah Allah verirse🙏🏻 Benimde 25-26Nisan bat, inşallah bat değil de bebiş gelir ikimize de🤲🏻
Evet canım devam ediyor ama gün içinde ara ara geliyor. Yani çamaşırımda 2-3 damla leke oluyor. İnşallah gebe kalırız ama ben umudumu bu aydan kestim 😊

X