Yumurtlama olduğu halde neden hamile kalınmaz?

mavera12

Dualar Allah'a Emanet 🌻
Kayıtlı Üye
Moralim çok bozuk kızlar 1,5 yılı geçiyor uğraşıyoruz. Ovulasyon testi kullanıyorum pik görüyorum ama neden gebelik oluşmuyor ki, çok bunaldım artık

bi sürü sebebi olabilir. sperm yavaştır, azdır, yumurtalar kaliteli değil vs.. stresten de oluyor bazen

bi sürü sebebi olabilir. sperm yavaştır, azdır, yumurtalar kaliteli değil vs.. stresten de oluyor bazen
Ben aşırı stres yaptım pik gördükten sonra, acaba olucak mı diye test yapmak için günleri sayıyordum hatta silik çizgi bile gördüm ama negatife döndü nasıl kafamı başka şeylere vereceğimi de bilemiyorum sürekli kendimi gebelikle ilgili şeyler araştırırken buluyorum

Evet bende aynı öyleyim. Biz nasıl aşıcaz bu durumu bilmiyorum

tüpler açık mı bakılmalı spermlere bakılması hormonlara bakılmalı eğer bi sıkııntı yoksa sebepsiz infertelite bende hiç bir sıkıntı yok bucuk yıldır olmuyot bi kez aşılamayla kaldı ondada kalbi durdu

Canım ben benzer durumu yaşıyorum, adetlerim çok düzenli. Ovulasyon testlerimde günü gününe yumurtlamayı çatlamayı görürüm. Rahim filmim çekildi, eşim sperm testi verdi herşey normal. 2 ay ayrı ayrı doktor kontrolünde denedik, yumurtalarımı ilaçla büyüttük, çatlatma iğnesi vermedi doktorum özellikle denemek için. 2 seferimde de yumurta çatlamadı. Halbuki o aylar ovulasyon testinde çatlama görmüştüm. Artık testlere de güvenmiyorum, ben herşey normal zannediyordum ama yumurtalarım çatlamıyor ve kistleşiyor mesela herşey olabilir

Moralim çok bozuk kızlar 1,5 yılı geçiyor uğraşıyoruz. Ovulasyon testi kullanıyorum pik görüyorum ama neden gebelik oluşmuyor ki, çok bunaldım artık
Aynen bende böyleyim testlerde çok strese sebep oluyor çatlayıp catlamadigindan bile emin değilim artık o derece

Hormonlar yumurtalıklar Allah'a şükür iyi ama hafif pcos var ağır değil dedi doktorum, sperm testi istedi eşim hafta içi vericek geriye tek rahim filmi kaldı

Bende aynı canım piki ve çatlamayı görüyorum belki benimde öyledir çünkü bu ay pikin 15. Günü adet oldum ama aşırı derece de ağrılı oldu belki de kiste dönüştü

Daha bunalmak için çok erken evet bunu söylemek çok zor ama denemek için zamanınız var daha.. :)
Ben kendim de aynı durumdayım hemşireyim bu arada kadın doğum servisinde :))
Bi oğlum vardı 3 4 sene istemedik sonra istedik tam 5 6 sene sonra oldu şuanda biri 10 yaşında diğeri 1bucuk yaşında aradaki farkı düşünün. Yaşım 30u çoktan geçti bu sefer arada bu kadar fark açılmadan çocuk istiyoruz eşimle bir tane daha olsun diye yine aynı durum ufak oğlum 1 yaşını doldurdugundan beri deniyoruz fakat henüz olumlu sonuç elde edemedik..
Yani bağlayıcı bir sürü şey var iki taraf için de. Sizin hormon VS testleriniz yapıldı mı sonuçlarınız nasıl iş burdan başlıyor oradan başlayıp bir bakmak gerek. Yumurtlama oluyor ama ne kadar verimli onlara bakmak gerek gibi gibi gibi..
Rabbim isteyen herkese kolayca versin inşallah

Rahim filmi kaldı tek, eşim de hafta içi test vericek bakalım
Bütün test ve tahlillerinizi yapmadan 1.5 yıl denemek bazen boşa kürek çekme gibi de olabiliyor. Rahim filmi ve sperm testi zaten bu konunun olmazsa olmazı. Keşke en başta yaptırıp ondan sonra akışına bıraksaydınız.

Ovulasyon dönemi ve sonrasında belli günler belli testleri vererek anlayabilirsiniz bunu

Hangi doktora gidiyorsun peki sonuç alabildin mi?

Eşim sürekli erteliyordu çünkü iş gereği, doktorum önce eşiniz test versin dedi geçen ay ona göre rahim filmi çekelim dedi sperm sorunu yoksa dedi, o yüzden çektiremedim inşallah bu hafta içi bi sonuca varırız

Amin Allah bağışlasın inşallah isteyen herkese de bana da nasip etsin Rabbim ❤

Eşiniz sperm testi verdikten sonra siz mutlaka rahim filmi çektirin. Doktorunuz gerek yok diye düşünürse de siz ısrar edin. Ultrason ile her şeyi göremiyorlar. İnşallah bir sorun yoktur ama tüplerde bir sorun varsa görünmez ultrason ile.

Evet sperm sorunu yoksa da ben isticem dediğiniz gibi her şey net görünmüyor ultrasonla ne sorun varsa gerekli tedaviyi olmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…