How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Yumurtlama gününü tutturamayanlar buraya gelsinn

turanjesca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
144
1
118
Isparta
Ya kızlar nolur biri yardım etsin.Ben 1 yılı aşkın süredir bebek sahibi olmak istiyorum ve herşey normal olmasına rağmen bi türlü hamile kalamadım.Adet günlerim çok düzenli 31 günü hiç şaşmaz.Yaptırdıgım testlere göre yumurtlamam da normal.Ama diyorum ki acaba yumurtlamayı mı tutturamıyoruz.Tutturmuşuz bi 12-14-16 gidiyoruz.Ya 22-24 se?herkesin aynı olmuyomuş sonuçta.Erken ya da geç yumurtlayanlar da var birsürü.Yok ovülasyon testi,yok otomatik hesaplayıcı bi türlü kesin sonuç alamadım şimdiye kadar.Aranızda hiç yumurtlama gününü tutturamadığı için uzun süre hamile kalamayıp ovülasyon gününü sonradan saptayan ve hamile kalan var mı lütfen söylesin.

Ya kızlar nolur biri yardım etsin.Ben 1 yılı aşkın süredir bebek sahibi olmak istiyorum ve herşey normal olmasına rağmen bi türlü hamile kalamadım.Adet günlerim çok düzenli 31 günü hiç şaşmaz.Yaptırdıgım testlere göre yumurtlamam da normal.Ama diyorum ki acaba yumurtlamayı mı tutturamıyoruz.Tutturmuşuz bi 12-14-16 gidiyoruz.Ya 22-24 se?herkesin aynı olmuyomuş sonuçta.Erken ya da geç yumurtlayanlar da var birsürü.Yok ovülasyon testi,yok otomatik hesaplayıcı bi türlü kesin sonuç alamadım şimdiye kadar.Aranızda hiç yumurtlama gününü tutturamadığı için uzun süre hamile kalamayıp ovülasyon gününü sonradan saptayan ve hamile kalan var mı lütfen söylesin.
aynen yumurtalam gunu 10-12
18-20 gunlerı denyr kısmet e kalmıs artık bende 4 senedır onu beklıyorumm sorun yok ama mucızede yok henuzz dua ile ınsl..birgun nasıp olacak bısde takma kafana dıyecegım ama olmayacak ama stres yapma oldumu kaldımmı dememye calıss tmm dua ilee inşl...

aynen yumurtalam gunu 10-12
18-20 gunlerı denyr kısmet e kalmıs artık bende 4 senedır onu beklıyorumm sorun yok ama mucızede yok henuzz dua ile ınsl..birgun nasıp olacak bısde takma kafana dıyecegım ama olmayacak ama stres yapma oldumu kaldımmı dememye calıss tmm dua ilee inşl...

Peki bu 4 yıl içinde neler yaptın?Yani doktora gitmişsindir tabi,doktor hangi tahlilleri yaptı mesela,neleri kontrol etti? Rahim filmi çektirdinmi mesela?Ya da yumurtlama gününü tespit etmek için bi test yaptılar mı ?

Peki bu 4 yıl içinde neler yaptın?Yani doktora gitmişsindir tabi,doktor hangi tahlilleri yaptı mesela,neleri kontrol etti? Rahim filmi çektirdinmi mesela?Ya da yumurtlama gününü tespit etmek için bi test yaptılar mı ?

canım 4 yıl bıtıyor ayın 10 da ve ben
ilk 6 aydan sonra dr gıttım bebek ıtıyorum dıe ultrason bakı herseynormal dedı olur dedı 1 yıl bekle dedı bekledık 1yıldan sonra gıttım hsg(rahımfılmı) cektı temıs cıktı,noraml hap verdı ısmını hatırlamyrmmm ıctım gene olmadı:8:sonra dr dan memnun kalmadımbuda meshur bır dr var ona gıttım oda ıgne ye basladı esımden tahlıl ıstedııı 1 senede ole gectı bu ardaa ıgne gene ıse yaramadı esımın sonuclarıda ıyı cıktı ,sonra acaba goremedıgımbırseymı var dedı laporoskopı yapalım dedı 2 sene once oldumonuda oda temıs cıktı sonra esımıın tahlıl yaptırdıgı yerı kendı belırlemıstı dr sonra ben oranın sonuclarına artık guvenmyrm dedı tup bebek merk.ıstedı tahlıl esımde yok dedı devlette bır drgıttı bu ara cok para gdyrrr gıttıgımız dr da 2 sene once 30 tl alıyrduu sımdı 40 kusur alıyrmus ark.gdyrda:))
sonra asılama yapım dedı bısde yok dedık esımın devlettekı tahlılıde temıs cıktı bu arad 3 sene oldu bıse sonra tup bebek merk.bır dr var mıs esımın ark.yonlerndırdı ona gttk ılk asılama oldu cok guseldı hepsı dr %99 pozıtıf beklıyordu gene bırsey olmadıı ve bıs bıraktık artık bu aydada su topıkde yazan ıncır havuc krunu yaptım dun regl gunumdu normalde regl dusenleyıcı ıcın ıctım ama gene ıse yaramadııı kı dun olmam gerekrken olmadımm kısmet artkkk bu arada ben 31-38 gunde bır oluyorum dongulerım uzun rahım temısss fılan ama rabbımın ısı ınsl..gecıktırmeden mucızesının tadına hayılrısıyla bısede baktırırrr eee sen ne yaptınnn

şu yumurtlama günü olayını çok anlamış değilim hala.eşimle bebek çok istiyoruz çalışıyoruz da ama biraz akışına bıraktık.geçen ay 29unda regl oldum ben mesela şimdi ne zaman benim yumurtlama günüm?gerçekten hamile kalmak için şart mı hesaplamak?biz günaşırı ilişkiye giriyoruz ama elbet biri tutar kısa zamanda.

Suzancım uzun uzun detaylıca anlattığın için çok teşekkür ederim canım.Rabbim inşallah en kısa zamanda 'çok şükür sonunda oldu' demeyi nasip eder.O heyecanı yaşamayı o kadar istiyorum ki bende inşallah daha fazla beklemeyiz.Ya benim de en korktuğum şey bu aslında,yani herşey sürekli temiz ve normal çıktığı halde yine de hamile kalamamak.YAni biyerde bi sorun olsa en azından onun üstüne gidersin,sadece ona odaklanırsın ama doktorlar sürekli bi sorun yok derken bebek sahibi olamamak insanın elini kolunu bağlar.Ben şimdiye kadaar bi kere gittim nisanda.Ultrasonla baktı işte doktor.Mantar var dedi doktor bi de küçük bi çikolata kisti görünüyo ama bunlar engel değil dedi.Mantar 1 haftada ilaçla geçti ama çikolata kistini doktor önemsemeyince biz de önemsemedik.Yani düşünüyorum ama yumurtlama gününü mü tutturamıyoruz diyorum ama tutturamamak için anca adet günüme 2-3 gün kala yumurtluyo olmam lazım çünkü o günlerde pek birlikte olmuyoruz açıkcası beklemenin heycanıyla.
Peki Suzan senin ovülasyonunun tarihini söyledilermi doktorlar.Yoksa benimki gibi yumurtlama var deyip geçiyolarmı?

şu yumurtlama günü olayını çok anlamış değilim hala.eşimle bebek çok istiyoruz çalışıyoruz da ama biraz akışına bıraktık.geçen ay 29unda regl oldum ben mesela şimdi ne zaman benim yumurtlama günüm?gerçekten hamile kalmak için şart mı hesaplamak?biz günaşırı ilişkiye giriyoruz ama elbet biri tutar kısa zamanda.

Çiğdemcim normalde yumurtlama tarihi olarak ilk adet gününden itibaren 12. ve 14. günleri verirler.Yani mesela 10unda adet olan biri 22siyle 24ü gibi yumurtlar.Ama bunu daha genişletip 20-26 düşünmek lazım ve o günlerde her 2-3 günde ilişkiye girmek lazım ama benim de yukarıda bahsettiğim gibi herkesin yumurtlama günü aynı olmuyo.Bunun yanındaa sen zaten gün aşırı ilişkiye giriyosan bunların hiç önemi yok muhakkak birinden birine denk gelir zaten :)

benim 15 aydır olmuyor . tam sorunum ne bilmiyorum bu ay rahim filminden sonra tedaviye başlayacağım.ilk 8 ay falan çok cahildim yumurtlama günü falan bilmiyordum. her ilişkide olur sanıyordum. sonra bu yuurtlama zart zurt onlara dikkat edeyim dedim. ama o zamanda şöle bişi oluyor. nasıl olsa bu ay geçti deyip boşlayabiliyorsun.

bende bu ay karar verdim. adet bittikten sonra 2 günde bir ilişki olsun dedim. ne zaman yumurtlamam olursa denk gelsin diye. sonraki adetime kadar öle yapmayı planlıyorum. çalışan biri olarak ve ramazanda zor oluyor ama napalım.

benim 15 aydır olmuyor . tam sorunum ne bilmiyorum bu ay rahim filminden sonra tedaviye başlayacağım.ilk 8 ay falan çok cahildim yumurtlama günü falan bilmiyordum. her ilişkide olur sanıyordum. sonra bu yuurtlama zart zurt onlara dikkat edeyim dedim. ama o zamanda şöle bişi oluyor. nasıl olsa bu ay geçti deyip boşlayabiliyorsun.

bende bu ay karar verdim. adet bittikten sonra 2 günde bir ilişki olsun dedim. ne zaman yumurtlamam olursa denk gelsin diye. sonraki adetime kadar öle yapmayı planlıyorum. çalışan biri olarak ve ramazanda zor oluyor ama napalım.

Ne tesadüf aynı kararı ben de aldım canım.Şu anda adetim ve adet günüm biter bitmez başlayıp tekrar adet olana kadar her 2 güne bir beraber olmaya karar verdk bizde.Sırf bu yüzden memleketime gitme tarihlerimizi bile değiştirdik inanırmısın :) Hem böyle olunca yok yumurtlamaya mı denk getiremedik yok erken mi geç mi derdi olmaz ve hemencik bebişimiz olur inşallah :46:

ben yumurtlma gunum 12 14 16 gun oldugunu sanmıyorummm 18. gun yumurtluyorum sanırım...silindiğimde sıvı renksiz kokusuz yapışkan bir sıvı salgılıyorummmmm..o sıvı ne zaman bol gelirse o zaman yumurtladıgımı düşünüyorum takı geçen aya kadardııı...çunku ondan önce yumurtlamadan haberım bile yoktuuuu:)))

ben yumurtlma gunum 12 14 16 gun oldugunu sanmıyorummm 18. gun yumurtluyorum sanırım...silindiğimde sıvı renksiz kokusuz yapışkan bir sıvı salgılıyorummmmm..o sıvı ne zaman bol gelirse o zaman yumurtladıgımı düşünüyorum takı geçen aya kadardııı...çunku ondan önce yumurtlamadan haberım bile yoktuuuu:)))

Canım tuvalete girdiğinde gelen çiğ yumurta beyazı şeklindeki akıntıdan bahsediyosan o sıvı bende adetimin 16.gününde gelir hep.Bende son 2 aydır onun yumurtlama belirtisi olduğuna karar verip seviniyorm oh tam zamanında tutturdum bu sefer kesin olcak diyorum ama bi türlü olmuyo :(

ben de 8 aydır düşünüyorum malesef olmuyor bence yumurtlama falan boş işler doktora gidiyorum her ay yumurtam çatlıyor hangi günler ilşkiye gireceğimi de söylüyor ama mevlam nasip etmeyince ol demeyince herşey boş hemde bomboş:19::19: bir de ben şunu anladım ki aman bu ay olacak mıyım olmayacak mıyım diye yumurtladım mı yumurtlamadım mı diye düşünerek stres yapınca daha çok hamile olmayı geciktiriyoruz unutmayın ki stres bebeğin en büyük düşmanı. rabbim isteyen herkese ve bana da tez zamanda bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

cnm bızde 9 aydır ıstıyoruz 4 yıllık evlıyız daha once bazı prob dolayı hıc korunmadık yapmadıgım sey kalmadı
3 ay klomen kullandım catlatma ıgnesı oldum sogan kuru yaptım ovulasyon testı kullandım tam gunlerınde dendık yıne olmadı ates olctum yıne olmadı...doktor tatıle gıdın dedı...bu ay yumurtlama gunlerımde tatıldeydık sehır dısında dun regl gunumdu hala olmadım test te yapmaktan korkuyorum regl oldugum gun dr arayıp rahım fılmı ıcın randevu alıcam oyle konustuk dr la

Canım tuvalete girdiğinde gelen çiğ yumurta beyazı şeklindeki akıntıdan bahsediyosan o sıvı bende adetimin 16.gününde gelir hep.Bende son 2 aydır onun yumurtlama belirtisi olduğuna karar verip seviniyorm oh tam zamanında tutturdum bu sefer kesin olcak diyorum ama bi türlü olmuyo :([/QUOTE

bu ay olmazsa yapacak bişey yok bunu bi daha ki aya denememız şart adetin 16. gunu dıosun ya ben bu ay adet olursam bunu yapmayı deniyecemmm 12. 14. 16. 18. gunler 48 saat saat geçmeli şekilde olucammm o gunlerde çunku bunu hiç denemedimmmm.... bakalımmm bu ay adet olursam bu ay taktiğimde bu olacakkk... herşeyın hayırlsıııı....:))umudunu kaybetmee .. kaybetmeyelimmmmmmmmmmm....

ben de 8 aydır düşünüyorum malesef olmuyor bence yumurtlama falan boş işler doktora gidiyorum her ay yumurtam çatlıyor hangi günler ilşkiye gireceğimi de söylüyor ama mevlam nasip etmeyince ol demeyince herşey boş hemde bomboş:19::19: bir de ben şunu anladım ki aman bu ay olacak mıyım olmayacak mıyım diye yumurtladım mı yumurtlamadım mı diye düşünerek stres yapınca daha çok hamile olmayı geciktiriyoruz unutmayın ki stres bebeğin en büyük düşmanı. rabbim isteyen herkese ve bana da tez zamanda bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Doğru söylüyosun tatlım ama ben tam yumurtlama dönemimde fransa'daydım mesela.Gezip tozmaktan hiç aklıma bile getirmedim bebeği falan.Adet günümden 5 gün önce falan geldik,bikaç gün yine hiç oralı olmadım,dinlenme süresi falan derken hiç aklıma getirmedim ama adetime 2 gün kala başladı yine bende kendimi dinlemeler,yeni yeni gebelik belirtisi icat etmeler.Yani bişeyi çok isterken düşünmemek mümkün değil.Hem o sakıncalı olan stresin ilişki esnasında yapılan stres olduğunu düşünüyorum ben ya,adetten bikaç gün önce yapılan stres neyi etkilesin ki,bebek zaten olmuşsa olmuştur o saate kadar dimi ama ? Rabbim hayırlısını versin hakkımızda

cnm bızde 9 aydır ıstıyoruz 4 yıllık evlıyız daha once bazı prob dolayı hıc korunmadık yapmadıgım sey kalmadı
3 ay klomen kullandım catlatma ıgnesı oldum sogan kuru yaptım ovulasyon testı kullandım tam gunlerınde dendık yıne olmadı ates olctum yıne olmadı...doktor tatıle gıdın dedı...bu ay yumurtlama gunlerımde tatıldeydık sehır dısında dun regl gunumdu hala olmadım test te yapmaktan korkuyorum regl oldugum gun dr arayıp rahım fılmı ıcın randevu alıcam oyle konustuk dr la

öncelikle inş tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz .. kavuşuruzzz... soğan kürünü uyguladıgınzdaa adetinizin düzeni bozuldumuuuu ben 3 4 gun soğan kuru yaptımm.. sonra benden kahve lekeneme geldi ardından çok açık pembe kan geldiii. silindim küçük bi pıhtı geldiii . adet oldum sandımm ama olmamışım geldiği gibi gittiii adetime 3 gun var tık yokkk... soğan kurunde böyle bişe yaşadınız mı??

Canım inşallah regl olmazsın ya,eğer öyle bişey olursa muhakkak haber ver bana da olurmu. Eğer olursan da canını sıkma,hepimizin her ay yaşadığı şey o,her nekadar moral bozucu olsa da salla gitsin.Alıştık nasılsa...Rahim filmini ben de düşünüyorum ama kararsızım ya.Sanki orda da sorun çıkmıcakmış da boşu boşuna yorulduğumla kalcakmışım gibi geliyo :(

öncelikle inş tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz .. kavuşuruzzz... soğan kürünü uyguladıgınzdaa adetinizin düzeni bozuldumuuuu ben 3 4 gun soğan kuru yaptımm.. sonra benden kahve lekeneme geldi ardından çok açık pembe kan geldiii. silindim küçük bi pıhtı geldiii . adet oldum sandımm ama olmamışım geldiği gibi gittiii adetime 3 gun var tık yokkk... soğan kurunde böyle bişe yaşadınız mı??

inşallahhhh hayırlısıyla daha fazla beklemeyız...

ben sogun kurunu uyguladıgım ıcın pısmanım bunu yapmak ıcın ıyıce arastırmak gerekır cunku duzenlı olan adetımı duzensızlestırdı
lekelenmem olmadı ama o gunden sonra adetımde gecıkmeler oldu ..

acaba hamılesın de yerlesme kanaması dedıklerı falanmı?

Canım inşallah regl olmazsın ya,eğer öyle bişey olursa muhakkak haber ver bana da olurmu. Eğer olursan da canını sıkma,hepimizin her ay yaşadığı şey o,her nekadar moral bozucu olsa da salla gitsin.Alıştık nasılsa...Rahim filmini ben de düşünüyorum ama kararsızım ya.Sanki orda da sorun çıkmıcakmış da boşu boşuna yorulduğumla kalcakmışım gibi geliyo :(

inşallahhh verırım vermezmıyım uzulucem cunku yoruldum artık hakkımzda hayırlısı artık...esımde ıstemıyor cektırmemı ama en azından aklımdan o cıksın

Back