Yumurtlama gününden sonra devam eden bel ağrısı

SaskinAnne

Zeynep'im... babasının süsü annesinin ömrü...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
7.754
8.268
41
doktor bey öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim

ben 29 yaşımdayım. hayatımda ilk defa bel ağrısı yaşıyorum. yumurtlama kitleri ile hesapladığım ovulasyon günümden 5 gün sonra başlayan ve gittikçe şiddetlenen bel ve kasık ağrılarım oldu. adet gününden önce gebelik testi yaptım negatifti fakat adetim de normalde beklediğim tarihten 2-3 gün önce oldu ve her zamanki gibi değildi şöyle ki;
ben adet dönemlerimde mutlaka ağrı kesici, termafor veya hastanede bir ağrı kesici yaptırmadan duramıyorum ve günlük aktivitelerimi etkileyecek şekilde ağrım oluyor. yattığım yerden kalkamıyorum, mide bulantıları, bağırsak hareketlerinde bozulmalar oluyor ve bu ilk adet gördüğüm günden bu yana bu şekilde devam ediyor. yalnız bu ay hiç ağrı kesici almadan ağrısız bir şekilde geçirdim adetimi 3 günde kesildi ve kesildikten 2 gün sonra yine damla damla ve kahverengi şekilde geldi.
bel ağrısı için ortapediye gittiğimde ilk ürolojiye yönlendirdi idrar testi normal çıktı o da jinekoloğa gitmemi söyledi. vajinal usg çektiremediğim için pazartesi normal usg'ye alacaklar. yalnız benim mart ayında tanısı konmuş rahimin arka duvarına yerleşmiş olan 4 cm. çapında bir myomum var. rahmim retrovert rahim ve kalça ile rahim arasında kalmış myom. acaba bu ağrılara myom sebep olmuş olabilirmi? ve yahut bu bulgular kist gibi mi duruyor? pazartesi ultrason sonucunu yine yazarım size ama çok korkuyorum o güne kadar moralimi nasıl düzeltirim bilmiyorum? kist olursa bebek için engel olurmu diye düşünüyorum gebelik istiyorum.

doktor bey yumurtalıklarda kist yok fakat Nisan ayında 4 cm olan myom 5,5 cm olmuş. bunun bel ağrısında bir etkisi olabilirmi? ve rahmin arkasına yerleşmiş olan myom gebeliğe engel olurmu? doktorum ameliyat dedi ama kısırlık yapar diye korkuyorum

doktor bey yumurtalıklarda kist yok fakat Nisan ayında 4 cm olan myom 5,5 cm olmuş. bunun bel ağrısında bir etkisi olabilirmi? ve rahmin arkasına yerleşmiş olan myom gebeliğe engel olurmu? doktorum ameliyat dedi ama kısırlık yapar diye korkuyorum

Miyom ağrıya sebebiyet verebilir. Ameliyata takibinizi yapan doktorunuzla birlikte karar vereceksiniz. Sizi muayene edemediğim için yorum yapabilmem mümkün değil. Gebe kalmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

Miyom ağrıya sebebiyet verebilir. Ameliyata takibinizi yapan doktorunuzla birlikte karar vereceksiniz. Sizi muayene edemediğim için yorum yapabilmem mümkün değil. Gebe kalmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

doktor bey peki ameliyattan sonra kısırlık riski var diye duydum rahime dikiş atılıyormuş o da bebeğin yerleşmesini engelliyormuş bu konuda bilgilendirirmisiniz? doktorum yada başka doktora gitsem de ne zaman sorsam bunu bana açıklamıyorlar

X