• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama günüm

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ovü testi yaparken dikkat etmen gereken şeyler var onlara uyuyor musun. İlk idrar olmaması gibi, bi süre öncesinden sıvı alımını kesmek gibi. Bi de sabah yapıyorsan akşam, akşam yapıyorsan sabah dene. En iyi 8:00-20:00 diyorlar ama 12:00-16:00 ve 20:00-22:00 en uygun zamanlar.
Şimdi yazınızı okuyunca aklıma kurt düştü . Ben hep akşam 9 gibi yapıyorum . Geçen ay sömestr tatili diye evdeydim gündüz yaptım yumurtlamayı yakaladım. Acaba gündüz yapmadığım için mı kaçıyorum. Öğretmenim ben,sıvı almadan o kadar saat durmam da çok zor okul tuvaletinde testi nasıl yapicam hepsi sıkıntı. 😥😥

Şimdi yazınızı okuyunca aklıma kurt düştü . Ben hep akşam 9 gibi yapıyorum . Geçen ay sömestr tatili diye evdeydim gündüz yaptım yumurtlamayı yakaladım. Acaba gündüz yapmadığım için mı kaçıyorum. Öğretmenim ben,sıvı almadan o kadar saat durmam da çok zor okul tuvaletinde testi nasıl yapicam hepsi sıkıntı. 😥😥
Bence 4 saat sıvı almaman sağlıksız bi durum.
En fazla 2 saat yeterli.
Benim sabah öğle akşam yaptığım testleri atayım örnek olsun sana🙂
20şubatın sabahı oldu öğlene silikleşti🙂
Bence koyulaşmaya başladıktan sonra kaçırmak istemiyorsan günde iki kez yap garanti olsun.
Bir de asla 4saat susuz kalma.

Eklentiler

• BA5153A9-39D9-4D97-B3EC-267D088FDD64.jpeg
    BA5153A9-39D9-4D97-B3EC-267D088FDD64.jpeg
    97,5 KB · Görüntüleme: 20
Bende öğretmenim çalıştığım dönem yapıyordum ovülasyon testi. Ama 8de evden çıkıyordum. Çıkmadan hemen önce ilk idrarla değil ikinci idrarla yapıyordum. Kahvaltı yapmıyordum evde çaysız yapamam diye. Okula gidince yapıyordum. Bi şekilde ayarlamaya çalışın artık boşuna üzülürsünüz böyle

E Efulimm41 @pariko bütün kurallara uygun olarak yapıyorum . Artık ezberledim sistemi 4saat sıvı almıyorum 4 saat tuvalete gitmiyorum sırf bu yüzden hasta olacağım yok yani sonuç test genelde 12 , 13 14. Gün koyulaşıyor sonra ertesi gün açılmaya başlıyor sonra çizgi çıkmıyor ama o koyulaşma pik değil yani t c kadar koyu ya da daha koyu olmuyor. Ekimden beri yapıyorum geçen ay pik oldu bu ay yine yok 3 ayda bir mı yumurtuluyorum anlamadım. Doktora bu testlere güvenmiyorum dedi . 21.gün anlayacağız. Prolaktinim biraz yüksek çıktı (18) ama milletin 300 çıkmış ondan mı kaynaklı bilemiyorum .
Prolaktin yüksek değil gayet iyi

Floyu ben de kullanıyorum. Belirtiler kısmında yumurtlama testi kategorisi var negatif, pozitif filan diye işaretliyorsun o da güncelliyo kendini canım. Ama yine de yumurtlama gününde bi iki gün oynayabiliyor tabii.
Peki iki gün üst üste pik olunca noluyo acaba kafayı yedim 😁 takvimden bugünü de ovü pozitif işaretledim beklenen adet bir gün daha kaydı böyle böyle hayatımda görmediğim adet gecikmesini yaşayacağım bu ay sanırım 🤷🏼‍♀️

Peki iki gün üst üste pik olunca noluyo acaba kafayı yedim 😁 takvimden bugünü de ovü pozitif işaretledim beklenen adet bir gün daha kaydı böyle böyle hayatımda görmediğim adet gecikmesini yaşayacağım bu ay sanırım 🤷🏼‍♀️
Yumurtlama 2 gün sürüyor demek. Geçen ay benim de oldu 2 gün kötü değil hatta belki iyi bile olabilir daha uzun sürmüş oluyor şans artmış oluyor mantıken.

Back