• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama günüm

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

positive_ayrimci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2019
345
703
53
Merhaba arkadaşlar. Benim SAT 6 şubat, BAT 7 mart görünüyor, takvimde yumurtlama tarihim 21 şubat görünüyordu. Ben 14 şubattan beri (adetten iki gün sonra) ovulasyon testi yapmaya başladım ve bugün (26 şubat) yumurtlamayı yakaladım. Şimdi sorum şu; yumurtlama günüm 6 gün kaydığı için beklenen adet günüm de 6 gün kayar mı? Alakası yok mu? İlk defa bu kadar geç yumurtladım.

Merhaba arkadaşlar. Benim SAT 6 şubat, BAT 7 mart görünüyor, takvimde yumurtlama tarihim 21 şubat görünüyordu. Ben 14 şubattan beri (adetten iki gün sonra) ovulasyon testi yapmaya başladım ve bugün (26 şubat) yumurtlamayı yakaladım. Şimdi sorum şu; yumurtlama günüm 6 gün kaydığı için beklenen adet günüm de 6 gün kayar mı? Alakası yok mu? İlk defa bu kadar geç yumurtladım.

Yumurtlamadan 14 gün sonra adet derler ama istisnalar oluyor tabiki

Yumurtlamadan 14 gün sonra adet derler ama istisnalar oluyor tabiki
Takvimdeki yumurtlama günü genelde tutmuyo zaten bir gün önce iki gün sonra falan. Ama hiç bu kadar kaymamıştı. Yumurtlama gününden sonraki 15. Günü adet oldum hep ama bu sefer farklı mı olur acaba ona göre beklentiye gireyim dedim

Takvimdeki yumurtlama günü genelde tutmuyo zaten bir gün önce iki gün sonra falan. Ama hiç bu kadar kaymamıştı. Yumurtlama gününden sonraki 15. Günü adet oldum hep ama bu sefer farklı mı olur acaba ona göre beklentiye gireyim dedim

O uygulamalar otomatik sistem. Pek tuttuğunu bende sanmıyorum. Yumurtlamadan sonra 14 gün baz alın en iyisi

Canim testlerde yumurtlama yi gordugun de takvimdede ovulasyon pozitif diye girebiliyosum ve adetini hesapliyo surekli her ay girersen zaten takvim seni tanimis oluyo ve nerdeyse 1 2 gun oynamayla dogru gosteriyo yumurtlamani

Canim testlerde yumurtlama yi gordugun de takvimdede ovulasyon pozitif diye girebiliyosum ve adetini hesapliyo surekli her ay girersen zaten takvim seni tanimis oluyo ve nerdeyse 1 2 gun oynamayla dogru gosteriyo yumurtlamani
Benim kullandığım uygulamada (flo) sanırım olmuyo o, sadece adetimi girince geçmiş yumurtlama gününü düzenliyo ama iş işten geçmiş oluyo tabi 😊 çok teşekkür ederim

Benim kullandığım uygulamada (flo) sanırım olmuyo o, sadece adetimi girince geçmiş yumurtlama gününü düzenliyo ama iş işten geçmiş oluyo tabi 😊 çok teşekkür ederim
Var canim ondada bende kullaniyorum benimki yurtdisi versiyonu nerdeyse ayni biraz kurcalarsan bulursun sürekli gir dogru gosteriyo seni tanidikdan sonra zaten

Bilimsel olarak nasıl olur bilmiyorum ama ben yumurtlama görmediğim halde her ay 27-28 günde bir adet oluyorum.

Bilimsel olarak nasıl olur bilmiyorum ama ben yumurtlama görmediğim halde her ay 27-28 günde bir adet oluyorum.
Merhaba canım nasıl yani yumurtlama gormedıgın halde, yumurtlaman mı olmuyor yanı yumurtaların buyumuyor mu, çatlaman mı olmuyor yoksa ovü testinde mi gormuyorsun 🤔🤔

Merhaba canım nasıl yani yumurtlama gormedıgın halde, yumurtlaman mı olmuyor yanı yumurtaların buyumuyor mu, çatlaman mı olmuyor yoksa ovü testinde mi gormuyorsun 🤔🤔
Ovülasyon da son beş ayda 1 ay yumurtlama yakaladım. Başından sonuna kadar takip etmeme rağmen . Koyulaşıyor fakat pik olmuyor. Bana kalırsa çatlayamıyor. Doktorum ovülasyon testlerine inanmıyor 21.gün kan vereceğim yumurtlama olup olmadığına bakacakmış. Mesela şu an 16. Gün yine yumurtlama yok muhtemelen bu ay yine olmayacak. Kan verince kesinleşecek. Ama çok enteresan ki her ay düzenli adeT oluyorum

Ovülasyon da son beş ayda 1 ay yumurtlama yakaladım. Başından sonuna kadar takip etmeme rağmen . Koyulaşıyor fakat pik olmuyor. Bana kalırsa çatlayamıyor. Doktorum ovülasyon testlerine inanmıyor 21.gün kan vereceğim yumurtlama olup olmadığına bakacakmış. Mesela şu an 16. Gün yine yumurtlama yok muhtemelen bu ay yine olmayacak. Kan verince kesinleşecek. Ama çok enteresan ki her ay düzenli adeT oluyorum
Peki bu durumunla ılgılı doktor bısey demıyor mu normalde yumurtlama olmuyorsa catlamıyorsa adet olmaman gerekmıyor mu cok enteresan canım 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤔

Ayrıca koyulaştıktan sonra pik olmasada silikleşiyor mu o en koyu çıktıktan sonra ki zamanda

Evet beklenen adet günün de 6 gün kayar.

Ovü testi yaparken dikkat etmen gereken şeyler var onlara uyuyor musun. İlk idrar olmaması gibi, bi süre öncesinden sıvı alımını kesmek gibi. Bi de sabah yapıyorsan akşam, akşam yapıyorsan sabah dene. En iyi 8:00-20:00 diyorlar ama 12:00-16:00 ve 20:00-22:00 en uygun zamanlar.

Yumurtlama olmasa da adet olunuyor, adet kanı benim bildiğim rahim duvarının sökülmesi ile gerçekleşiyormuş.

Floyu ben de kullanıyorum. Belirtiler kısmında yumurtlama testi kategorisi var negatif, pozitif filan diye işaretliyorsun o da güncelliyo kendini canım. Ama yine de yumurtlama gününde bi iki gün oynayabiliyor tabii.

Kayar silikleştigi günden sayıp 13 yada 14. Gün adetin gelir

E Efulimm41 Oriana Oriana bütün kurallara uygun olarak yapıyorum . Artık ezberledim sistemi 4saat sıvı almıyorum 4 saat tuvalete gitmiyorum sırf bu yüzden hasta olacağım yok yani sonuç test genelde 12 , 13 14. Gün koyulaşıyor sonra ertesi gün açılmaya başlıyor sonra çizgi çıkmıyor ama o koyulaşma pik değil yani t c kadar koyu ya da daha koyu olmuyor. Ekimden beri yapıyorum geçen ay pik oldu bu ay yine yok 3 ayda bir mı yumurtuluyorum anlamadım. Doktora bu testlere güvenmiyorum dedi . 21.gün anlayacağız. Prolaktinim biraz yüksek çıktı (18) ama milletin 300 çıkmış ondan mı kaynaklı bilemiyorum .

Back