yumurtlama görmeme rağmen hamile kalamama

Elma_armut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
224
160
53
Kızlar selam, ben yaklaşık 6 aydır ovülasyon testi ile yumurtlamamı takip ediyorum ve hepsinde de pik değerlerini görüyorum ve değerlendiriyorum. Yalnız buna rağmen hala hamile kalamadım. Bir yerde okuduğuma göre 5 ay üst üste yumurtlamayı bulmaya rağmen hamile kalınmadıysa doktora görünün diyordu. Bizim bebek denememiz 8 aydır devam ediyor sadece 2 ay yumurtlama takibi yapmadım.

Bu kadar uzun süre yumurtlama görmesine rağmen hala hamile kalamayan var mı? 3 yıl önce kürtaj olmuştum ondan sonra hiç rahim filmi çektirmedim acaba rahmimde mi bir sorun var hiç billmiyorum. Benzer tecrübeleri olanlar varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Bu konu tek yumurtlamaya bağlı değil maalesef. Gidip hormon değerlerinize rahimde kist var mı ona baktırmanızda ve diğer gerekli tetkikleri yaptırmanızda fayda var. Ama yine de 8 ay korkulacak bir süre değil. Tüm değerleriniz iyi bile olsa doktorlar 1 yıla kadar olmamasını normal görüyor.

Ayrıca sürekli ovulasyon testi yapmanız sizi kötü etkileyebilir. Ben iki ay yapmıştım doktor yapmamamı söyledi. Gün aşırı ilişkiye girdikten sonra buna zaten gerek yok sadece kendini strese sokarsın dedi. Ben de bi daha yapmadım. İlişkiyi sadece çocuk için bir görev haline getirmeyin akışında isteğinize göre yaşayın emin olun şansınız daha çok artacaktır.

Hormon değerleirme baktırmadım ama kan değerlerimde biraz sıkıntı var demir değerim çok düşük mesela ama 3 aydır takviye alıyorum demir için d vitamini için. amh gibi değerlerime baktırmadım tabii, yaş 33 olunca 1 yıl uzun geliyor ama 1 yıla da az kaldı şurada.

haklısınız aslında tabii ki tetikliyor, ilk hamileliğimde gün aşırı ilerlemiştik ve hamile kalmıştım sonra sonra öğrendim ovülasyonu ve dediğiniz gibi görev haline geldi. Bu ay yapmayı planlamıyorum zaten biraz kendi haline bırakmam lazım. çok teşekkürler cevaplar için

Hormonlarınıza baktırmanızda fayda var.O zaman nasıl ilerleyeceğiniz daha iyi şekillenir.

Eşinin değerleri nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…