• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtalıkta Borderline Kist ve Hamilelik

zeynepkorkmaz83

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
9
0
6
İstanbul
Merhaba,

Geçen yıl bir operasyon geçirdim ve doktorum yumurtalığımdan bir kist aldı, kistin borderline olduğunu söyledi.
Çok temiz aldığını ve bu sebeple yumurtalığı almadığını söyledi. Henüz çocuğum yoktu, dolayısıyla yumurtalığımı almamasının sebebi buydu. Çocuk istiyorduk ancak çok acelemiz yoktu, doktorum bu durumda acele etmemiz gerektiğini söyledi.
Ameliyat sonrası iyileştikten sonra, 2 dönem yumurtlama tetikleyici ilaç kullandım ancak hamile kalmadım.
Sonrasında doktorum kist alınan yumurtalığı alması gerektiği ya da tüp bebek ile tedaviye başlayabileceğimizi söyledi.
Tekrar operasyon geçirme fikri moralimi bozduğu için o ay hiç bir ilaç kullanmadım ve aynı ay tesadüfen hamile kaldım. Doktorlar teknik olarak çocuk yapmanızı ne kadar kolaylaştırsa da, bu işin büyük ölçüde psikolojik olduğunu düşünüyorum.
O dönemde bu konularla ilgili internette çok araştırma yaptığım için benzer durumdaki arkadaşlara faydası olabilir diye deneyimimi paylaşıyorum. İsteyenlerin bebeklerine bir an önce kavuşmalarını dilerim.

Back