Yumurtalık kistleri

elifhalil

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2023
14
0
6
30
Merhabalar, pcosluyum. Adet düzensizliği nedeniyle dün kadın doğuma gittiğimde sağ yumurtalığımda 5,5 cm kist fark etti. Kan tahlili verdim. Ca 125 12 cıktı. Kan değerlerimde bir sorun görmedi. Bugün ilaçlı mr istedi ama klostrofobi ve panik atak olduğu için 2 kere denememe rağmen çekilemedim. Doktor sıkıntı olmadıgını 2 ay sonra kontrole gelmemi söyledi. 2 aylık dogum kontrol hapı kullanmamı istedi. Açıkcası dünden beri cok kötü hissediyorum. Bu durumda olup düzelen var mı?

Yumurtalık kisti çok yaygındır panik yapmayın. Yumurtalarımız çatlamadığı için büyütüp kiste dönüşüyor. Genelde bi iki ayda reglle birlikte atılır. Bende de sık sık çıkar . Doğum kontrol hapı yumurtalıklarda baskı oluşturup yeni bir yumurtanın büyümesini engellemek için verilir. Sormak istediğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz ama korkmayın

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. 30 yaşındayım ve kendimi bildim bileli pcosluyum. Hiç başıma gelmemişti o yüzden bu kadar korktum acıkcası. Bir de üstüne mr çektirememiş olmak daha kötü yaptı. Gebelik düşünürken hatta ramazandan sonra aşılamaya gitmeyi düşünüyorduk. Ama malesef ertelemek zorunda kaldık. Geç olsun güç olmasın yeter ki geçsin de. Sizin kaç cm oluyor genelde.

Çok geçmiş olsun ben de kendimi bildim bileli pcosluyum ama iki tane çocuğum var yani yumurtlamamızı bilemiyorux yunurtamız çatlamayıp kiste dönüşebiliyor ama anne olmamıza engel değil sadece biraz zorlaştırıyor. Bende 10 cm olduğu zamanlar da oldu şu an biri 3 cm biri de patlamış rahmime sıvı salmış ben de test ve takip yaptırıyorum şu an

Çok geçmiş olsun sizede. Tedavi mi gördünüz yoksa doğal yolla mı oldu gebelikleriniz

Çok geçmiş olsun sizede. Tedavi mi gördünüz yoksa doğal yolla mı oldu gebelikleriniz
İlkş 2.5 yıl sonra yumurta büyütme halı ve çatlatma iğnesiyle oldu ikincisi nerdeyse yanlışlıkla oldu diyebilirim şimdi 3.yü istiyoruz ama kistler falan zorluyor yine çatlatma iğnesi denicem sanırım

İlkş 2.5 yıl sonra yumurta büyütme halı ve çatlatma iğnesiyle oldu ikincisi nerdeyse yanlışlıkla oldu diyebilirim şimdi 3.yü istiyoruz ama kistler falan zorluyor yine çatlatma iğnesi denicem sanırım
Zaten etrafımda pcos olup ilk cıcuk tedaviyle olanlar ikinci kendiliginden oluyor Allah bağışlasın. Hakkında hayırlısı inşallah kolaylıkla olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…