• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurtalık kisti kramp ve hareket etmeyi zorlaştırır mı?

beyazk

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
23
2
16
34
Merhaba bayanlar,
Kafam çok karışık hangi doktora güveneceğimi şaşırdım. pco hastasıyım ve 1 senedir tedavi görüyorum. En son Gonal f iğne tedavisinden sonra 30 Temmuzda adet oldum doktorum 4cm lik kist oluştuğunu söyledi adetle atılacağını söyledi fakat ben ondan sonra (64 gündür) adet olamadım 20 gün önce kan testi yaptırdım sonuç negatif, doktorum adet söktürücü ilaç verdi ve ilaç biteli bugün 8.gün hafif akıntım var ama önemli olan sol kasığımda aşırı derecede kramplar oluyor ve bazen adım atamayacak şekilde hareketlerimi kısıtlıyor. Merdiven çıkamıyorum yatarken bile oluyor. Acaba kistim daha fazla büyüdüğü için mi adet olamıyorum:KK17: çalışıyorum izin konusu sıkıntılı onun için adet olmayı bekliyorum doktora gitmek için bir yandan da korkuyorum acaba önemli başka bir şey olabilir mi diye sürekli sancı ve kramp çekmekten yoruldum :KK42:. Yumurtalık kisti olup da buna benzer şeyler yaşayan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

benimde birkeresinde böyle olmuştu 10 gün hareketsiz yatmamı sölemişti dr. tam kasımda dediğin gibi merdiven çıkamaz hale gelmiştim.ancak ben gebelik için klomen içtiğimde bu etkiyi göstermişti yumurtalıklar aşırı uyarıldığı için snr adetle attım bence hemen bi dr. git vakit kaybetme derim ben

Teşekkürler, bende gebelik için iğne tedavisinden sonra oldu zaten 16,5 mm de kaldı gelişmedi sonrada 4cm kadar büyümüş çatlamamış yumurta :KK43: bayram tatili de giriyor olmadı doktorumla konuşup adeti beklemeden gidicem.:KK35: bana ne doğum kontrol ilacı nede istirahat önerdi artık değiştire değiştire doktor kalmadı...

Teşekkürler, bende gebelik için iğne tedavisinden sonra oldu zaten 16,5 mm de kaldı gelişmedi sonrada 4cm kadar büyümüş çatlamamış yumurta :KK43: bayram tatili de giriyor olmadı doktorumla konuşup adeti beklemeden gidicem.:KK35: bana ne doğum kontrol ilacı nede istirahat önerdi artık değiştire değiştire doktor kalmadı...
Canim benimde 4cmlik kistim var aslında mayısta aşılama oldum tutmadı 3 cm kist oldu doktor her ay gittiğimde adetle atarsin dedi ama 4 cme kadar büyüdü yarın Mr cektirecegim bakılacak eğer kötü ise ameliyatla alınacak sakin ihmal etme.benimde sol kasigimda oturup kalkınca ağrı oluyor sürekli.bakalim sonucu yarın ogrenicem

nerde yasıyorsun canım bilemem ama izmirdeysen egepolde Bülent bey var bende 2 aydır oraya gidiyorum suan cok memnunum 4 sene boyunca şifa hastanesindeydi dr.m bilirim o sancı nası illet bişeydi benim nekadardı hatırlamıyorum ama tam kasığımda ve patlama riski vardı ihmal etme gerçekten

nerde yasıyorsun canım bilemem ama izmirdeysen egepolde Bülent bey var bende 2 aydır oraya gidiyorum suan cok memnunum 4 sene boyunca şifa hastanesindeydi dr.m bilirim o sancı nası illet bişeydi benim nekadardı hatırlamıyorum ama tam kasığımda ve patlama riski vardı ihmal etme gerçekten
Canim sana nasıl bi tedavi uygulandı kist için ve hamile kaldın mi ?

Canim sana nasıl bi tedavi uygulandı kist için ve hamile kaldın mi ?
canım dr. direk 10 gün rapor yazdı mümkünse wc bile kalkma dedi adetini beklicez snr kntrle geliceksin baktık geçti tamam tekrar etmez ama aynı boyuttaysa ve büyüyorsa ameliyat bile edebiliriz ama suan amaç kisti patlatmadan kendiliğinden geçmesini beklemek demişti.
ben 3,5 yıllık evliyim 1.5 senenin ardından kendiliğimden hamile kaldım maalesef 8 haftalıktı keseden düştü öldü bebeğim kürtaj 1 sene korunma derken 1.5 senedir yine tık yok arada tesler silik çıkıyor avunuyoruz sükür:))2 aydır serephone dekort progeston kullanıyorum bakalım beklemedeyim:=)

Canim benimde 4cmlik kistim var aslında mayısta aşılama oldum tutmadı 3 cm kist oldu doktor her ay gittiğimde adetle atarsin dedi ama 4 cme kadar büyüdü yarın Mr cektirecegim bakılacak eğer kötü ise ameliyatla alınacak sakin ihmal etme.benimde sol kasigimda oturup kalkınca ağrı oluyor sürekli.bakalim sonucu yarın ogrenicem
çok geçmiş olsun inşallah önemli bişey çıkmaz... Bende çalışıyorum ve sürekli izinler batıyor patronun gözüne o yüzden şimdi gitsem 2 gün sonra tekrar izin almak sıkıntı olur diye dayanmaya çalışıyorum ama çok zor şimdi sen böyle deyince daha çok korktum yarın doktora gidicem kesin yani :KK17:

çok çok teşekkürler izmirde yaşamıyorum doğu karadenizde yaşıyorum buradaki bütün doktorları gezdim sağ olsunlar hepsi deney faresi gibi bütün ilaçları denediler üstümde hepsi farklı şeyler söylediler en sonunda elimde 4cm lik kistle kaldım.

çok çok teşekkürler izmirde yaşamıyorum doğu karadenizde yaşıyorum buradaki bütün doktorları gezdim sağ olsunlar hepsi deney faresi gibi bütün ilaçları denediler üstümde hepsi farklı şeyler söylediler en sonunda elimde 4cm lik kistle kaldım.
Doğu Karadeniz'de nerdesin canım bende karadenizliyim ;)

Arkadaşlar arefe günü adet oldum ve mecburen 1.günü doktora gittim çok şükür kistim tamamen gitmiş. Aylardır inofolik ve şeker ilacı kullanıyordum inofoliği kesti kramplar için magnezyum verdi çok şükür kramplarım çok çok azaldı. Tekrar klomen tedavisine başladık günde 1 doz doktorum yüksek dozda ilacı önermedi (kist oluştuğu için) bir kaç kez daha ilaçla denedikten sonra aşılama ve sonra tüp bebek dedi ama ilaçla olmazsa aşılama yapmadan tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyoruz. Yardımlarınız ve desteğiniz için çok teşekkürler Rabbim herkesin kalbine göre versin inşallah...

Back