- 10 Ağustos 2024
- 13
- 3
- 26
- Konu Sahibi sevgimm3558
Öncelikle herkese merhabalar buraya yeni katıldım geçenlerde kadın doğuma gittim ve muayenede çikolata kisti olabileceğini söyledi ardından MR istedi bende çekindim bugün sonuçlarım çıktı ve ben biraz korkuyorum yeni evliyim bebek istiyoruz bu benim için sorun olur mu sonuçlar şu şekilde;
KONTRASTLIALT BATIN MR İNCELEMESİ.
Mesane yeterli dolulukta değildir.
Uterus boyutu, konturlari, myometrium, junctional zon, endometrium sinyal intensiteleri ve kalinliklari olağandir. Her iki over boyutu olağan olup, sağda kitlesel lezyon saptanmadı.
Bilateral overlerde multpl sayida milimetirk boyutlu
folüküller izlenmiş olup,ayrica sol overde douglasa doğru uznaim gösteren yaklaşik 6.5 cm boyutunda kistik lezyon görünümü izlenmistir.IVKM sonrasi alinan görüntülerde tariflenen kitik lezyonda çeper kontrastlanmasi izlenmistir. Pelvik ici sivi koleksiyonu ve patolojik boyutta LAP
izlenmedi.
Kesit alanina giren yumusak doku ve kemik yapilar
normal olarak değerlendirildi.
iskiorektal fossa, perirektal ve perivezikal yağli dokular
aciktir
SONUC:Rapor metninde tanımlanan bulgularin klinik bulgular ile değerlendirilmesi önerilir
KONTRASTLIALT BATIN MR İNCELEMESİ.
Mesane yeterli dolulukta değildir.
Uterus boyutu, konturlari, myometrium, junctional zon, endometrium sinyal intensiteleri ve kalinliklari olağandir. Her iki over boyutu olağan olup, sağda kitlesel lezyon saptanmadı.
Bilateral overlerde multpl sayida milimetirk boyutlu
folüküller izlenmiş olup,ayrica sol overde douglasa doğru uznaim gösteren yaklaşik 6.5 cm boyutunda kistik lezyon görünümü izlenmistir.IVKM sonrasi alinan görüntülerde tariflenen kitik lezyonda çeper kontrastlanmasi izlenmistir. Pelvik ici sivi koleksiyonu ve patolojik boyutta LAP
izlenmedi.
Kesit alanina giren yumusak doku ve kemik yapilar
normal olarak değerlendirildi.
iskiorektal fossa, perirektal ve perivezikal yağli dokular
aciktir
SONUC:Rapor metninde tanımlanan bulgularin klinik bulgular ile değerlendirilmesi önerilir