yumurtalık kanseri testi

yelizyeld

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
10
2
42
Merhaba Bu konuyu bilgilendirme amacıyla açtım.Umarım benzer hikaye yaşayan insanlara faydası olur.Bahsetmek istegim testin ismi he4. Her hastane bu test yapılamıyor.Fiyatı uçuk bir rakam degil. Ca 125 degeri de bir tümör belirteci testidir ancak kanser harici başka durumlarda da kanda yüksek çıkabilir örnegin çikolata kistlerinde ve çikolata kistlerinin patlama, yırtılma (rüptür) durumlarında kanda aşırı yüksek oranda tespit edilebiliyor ve kendim yaşadıgım için söylüyorum bazı doktorlar böyle birşeyin ihtimalinden haberleri olmadıgı için hastaya kanser korkusunu yogun yaşatabiliyor veya bilseler dahi ameliyat önerip o esnada frozen ile teshis koymayı önerebiliyorlar fakat bu durum da çok büyük olmayan çikolata kist ameliyatının dogum yapmamış kadınlarda kısırlık yapma ihtimalini gözden kaçırıyor.
Özetle söylemek istediğim eger ani ve çok şiddetli sancı ile hastanelik olmuşsanız ve yumurtalıklarda kıst teshisi koyulduysa yırtılma (rüptür) olmasından dolayi veya sadece cikolata kistinin varlıgı yada endometriosizin varlıgı ile ca 125 degeri çok yüksek çıkabilir.Daha net bir sonuc veren he4 basit bir kan testini biyopsiden önce tercih edebilirsiniz ancak şunu da belirtmek isterim .Kesin ve net tanıyı herzaman biyopsi pataloji verir.

Merhaba, en yakın arkadaşım temmuz ayında ani ve çok şiddetli sancı ile hastanelik oldu. Ca125 2930 çıktı. Ağır bir operasyon geçirdi ve lenf bezleri, yumurtalıklar, rahim, karın zarının tamamı, karaciğerden bir parça, apandist vs alındı. Ameliyat sırasında Onkoloji pataloji uzmanı da vardı ve evre 3C olarak belirlendi. Haftada bir kome alıyor ve 790 larda alıyor. En yüksek dozda yani. şu an ca125 değeri düşme göstermeye başladı. Yine de he4 testi yaptırmalı mı peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…