yumurtalık kanseri miyim

vexyvex

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2024
1
0
22
merhaba. 22 yaşında biri olarak çok kafama takıldı artık çözüm bulamıyorum 20 gün önce karnımın sağ üst tarafında inanılmaz bir ağrı olduğu için apandisit teşhisi konulup ameliyata girdim. halbuki yumurtalık tüpleri enfeksiyon yapmış rahim yumurtalık ve tüplerde yapışıklık olmuş o da apandisiti de içine almış. ameliyatta bu enfeksiyon yıkandı ve apandisit alındı. ameliyattan 10 gün sonra bu defa sol alt karnımda ağrı hissetmeye başladım kist olduğunu söylediler. şimdilik takip edicez vs dendi ama kan testinde ca125 0.8 yüksek çıkmış kafamı çok kurcalıyor (kanı reglken verdim o da yükseltir dediler) ve kist de yükseltirmiş ama bilemedim yine. doktor kanserlik bir durum yok şuan dedi smear testi aldı ama sonucunda ne çıkar bilmiyorum bu durumu yaşayan var mı

merhabalar geçmiş olsun öncelikle kistinizin boyutunu söylediler mi size? ca125 referans aralığından 0,8 mi yüksek çıktı sadece orayı anlayamadım.
Bu tümör markerlerı kanser teşhisi için belirteç olarak kullanılıyor. Fakat normal adetle atılacak kistlerde bile yükselebiliyormuş.

Sizinkine pek benzemiyor benim durumum ama sağ yumurtalıkta 16 cm kistim var haftaya ameliyat olucam ca125 73 çıkmıştı. yinede kanser olduğumu göstermiyor. Ameliyat sırasında kist hızlı patolojiye gidecek orada anlaşılacak iyi yada kötü olduğu. Bu arada smear testim de temiz çıkmıştı.
Takiple kontrol altına alınabilen çok hikaye duydum umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz 🙏

X