yumurtalık kanseri miyim

vexyvex

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2024
3
1
22
merhaba. 22 yaşında biri olarak çok kafama takıldı artık çözüm bulamıyorum 20 gün önce karnımın sağ üst tarafında inanılmaz bir ağrı olduğu için apandisit teşhisi konulup ameliyata girdim. halbuki yumurtalık tüpleri enfeksiyon yapmış rahim yumurtalık ve tüplerde yapışıklık olmuş o da apandisiti de içine almış. ameliyatta bu enfeksiyon yıkandı ve apandisit alındı. ameliyattan 10 gün sonra bu defa sol alt karnımda ağrı hissetmeye başladım kist olduğunu söylediler. şimdilik takip edicez vs dendi ama kan testinde ca125 0.8 yüksek çıkmış kafamı çok kurcalıyor (kanı reglken verdim o da yükseltir dediler) ve kist de yükseltirmiş ama bilemedim yine. doktor kanserlik bir durum yok şuan dedi smear testi aldı ama sonucunda ne çıkar bilmiyorum bu durumu yaşayan var mı

merhabalar geçmiş olsun öncelikle kistinizin boyutunu söylediler mi size? ca125 referans aralığından 0,8 mi yüksek çıktı sadece orayı anlayamadım.
Bu tümör markerlerı kanser teşhisi için belirteç olarak kullanılıyor. Fakat normal adetle atılacak kistlerde bile yükselebiliyormuş.

Sizinkine pek benzemiyor benim durumum ama sağ yumurtalıkta 16 cm kistim var haftaya ameliyat olucam ca125 73 çıkmıştı. yinede kanser olduğumu göstermiyor. Ameliyat sırasında kist hızlı patolojiye gidecek orada anlaşılacak iyi yada kötü olduğu. Bu arada smear testim de temiz çıkmıştı.
Takiple kontrol altına alınabilen çok hikaye duydum umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz 🙏

merhabalar geçmiş olsun öncelikle kistinizin boyutunu söylediler mi size? ca125 referans aralığından 0,8 mi yüksek çıktı sadece orayı anlayamadım.
Bu tümör markerlerı kanser teşhisi için belirteç olarak kullanılıyor. Fakat normal adetle atılacak kistlerde bile yükselebiliyormuş.

Sizinkine pek benzemiyor benim durumum ama sağ yumurtalıkta 16 cm kistim var haftaya ameliyat olucam ca125 73 çıkmıştı. yinede kanser olduğumu göstermiyor. Ameliyat sırasında kist hızlı patolojiye gidecek orada anlaşılacak iyi yada kötü olduğu. Bu arada smear testim de temiz çıkmıştı.
Takiple kontrol altına alınabilen çok hikaye duydum umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz 🙏
kist 3cm bişeymiş ama ben yine de çok korktum şimdi smear testinin sonucunu bekliyorum.. çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun ca125 de 35,8 çıkmıştı

kist 3cm bişeymiş ama ben yine de çok korktum şimdi smear testinin sonucunu bekliyorum.. çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun ca125 de 35,8 çıkmıştı
Kistiniz epey küçük doktorunuzda kanserlik bir durum yok demiş bunlar çok güzel haberler. ca değeriniz de çok yüksek değilmiş zaten. 2021 de olduğum ilk ameliyatımda 13 cm kistim ca-125 değerim 54 iken kistim iyi huylu çıkmıştı. Sadece tekrarlayan bir tür benimki. kalbinizi ferah tutun umuyorum ki smear testinizde güzel gelecek. Sağlıkla kalın 🙏

Kanser tümör markerları sadece kötü huylu kistlerde yüksek çıkmaz ,neticede vücudunuzda tanımlanamayan bir kist var buda o değeri yüksek gösterebilir demisti doktorum. Nihayetinde oyle oldu kistim ameliyat sonrasında patoloji sonucu temiz geldi.Endişe etmeyin sadece bu tahliller kesin tanı koymaya yeterli değildir. Doktorlar kistin yapısından bile kötü olup olmadığını az çok anlayabiliyorlar.

• Beğen
Reactions: sdg
Kistiniz epey küçük doktorunuzda kanserlik bir durum yok demiş bunlar çok güzel haberler. ca değeriniz de çok yüksek değilmiş zaten. 2021 de olduğum ilk ameliyatımda 13 cm kistim ca-125 değerim 54 iken kistim iyi huylu çıkmıştı. Sadece tekrarlayan bir tür benimki. kalbinizi ferah tutun umuyorum ki smear testinizde güzel gelecek. Sağlıkla kalın 🙏
Patoloji sonucu musinoz kistedenom mu geldi acaba? Tekrarlayan bir tür diyince direkt aklıma bu geldi aynı dertten muzdaribim🥺

Patoloji sonucu musinoz kistedenom mu geldi acaba? Tekrarlayan bir tür diyince direkt aklıma bu geldi aynı dertten muzdaribim🥺
Merhaba çok geçmiş olsun
evet musinoz kistedenomdu ilki… şuanki 16 cm ölçüldü en son. bu cuma yine ameliyat oluyorum bakalım o ne çıkacak meraktayım

Siz ne zaman ameliyat olmuştunuz benim 2021 di 3 sene sonrasında tekrarladı.
Benim başka sağlık sorunlarım nedeniyle ihmal ettim sanırım sık sık kontrole gitmekte fayda var

Merhaba çok geçmiş olsun
evet musinoz kistedenomdu ilki… şuanki 16 cm ölçüldü en son. bu cuma yine ameliyat oluyorum bakalım o ne çıkacak meraktayım

Benim başka sağlık sorunlarım nedeniyle ihmal ettim sanırım sık sık kontrole gitmekte fayda var
Ben 2018 yılından itibaren 4 kez ameliyat oldum malesef benim sürekli tekrarlıyor. En son mayıs ayında oldum yine sonuç musinöz... çare yumurtalığın alınması ama almıyorlar yaşın genç tek çocuğun var vs vs devlet beni benden daha çok düşünüyor 8 ila 13 cm aralığında hep aldırdığım kistler cok yoruldum doktora gitmeye korkuyorum😑

Merhaba çok geçmiş olsun

Birde sürekli aynı yumurtalıkta oluşum gosteriyor sol yumurtalık sağ tertemiz.

⁰⁰
Benimkide tam tersi.. doktora söyledim ama sağ taraftaki yumurtalığı kurtarmaya çalışmayın diye 🤣
Israrla kurtarıyorlar🤣 temizse sonuç kisti alıp çıkıyorlar malesef Kocaeli İstanbul tarafinda gerçekten beni bundan kurtaracak yumurtaligimi alacak doktor arıyorum 🤣

⁰⁰

Israrla kurtarıyorlar🤣 temizse sonuç kisti alıp çıkıyorlar malesef Kocaeli İstanbul tarafinda gerçekten beni bundan kurtaracak yumurtaligimi alacak doktor arıyorum 🤣
Sizde de tekrar oluştu mu kist şimdi kaç cm?
Aslında bende ilk ameliyatta kurtarmaları taraftarıydım sonradan bir bebişim daha oldu 🥰 ama sürekli ameliyat olmakta pek işime gelmez açıkcası ben doktoruma beni menepoza sokmadan temizleyin dedim 🤣
16 cm kistte yumurtalıkların sağlam kalmasını pek beklemeyiz dedi bakalım hayırlısı

Sizde de tekrar oluştu mu kist şimdi kaç cm?
Aslında bende ilk ameliyatta kurtarmaları taraftarıydım sonradan bir bebişim daha oldu 🥰 ama sürekli ameliyat olmakta pek işime gelmez açıkcası ben doktoruma beni menepoza sokmadan temizleyin dedim 🤣
16 cm kistte yumurtalıkların sağlam kalmasını pek beklemeyiz dedi bakalım hayırlısı
Hazirandan beri gitmeye korkuyorum gidicem bu hafta tekrar çok yoruldum her gittiğimde kistin varlığını öğrenmekten. 13 cm iken banada zarar vermiş olabilecegini söylemişti öyle ki ultrasonda yumurtaligim kist büyüklüğünden görünmüyordu 😑 ama sağlammış temizleyip kıstı aldılar sadece hayırlısı olsun hakkımızda zor bir süreç 🥺

Hazirandan beri gitmeye korkuyorum gidicem bu hafta tekrar çok yoruldum her gittiğimde kistin varlığını öğrenmekten. 13 cm iken banada zarar vermiş olabilecegini söylemişti öyle ki ultrasonda yumurtaligim kist büyüklüğünden görünmüyordu 😑 ama sağlammış temizleyip kıstı aldılar sadece hayırlısı olsun hakkımızda zor bir süreç 🥺
Bende geçtiğimiz şubattan beri gitmeyi erteledim eylül ayında gittiğimde de önce 12 cm ekimde 14 bir hafta önce de 16 cm ölçüldü çok hızlı büyüyor yani.. sonrada daha erken gitmediğim için kendi kendimi yedim maalesef 😔 gerçi gitseydim de küçültmeyi başarabilirmiydi doktor bilemiyorum 2 seferde de ameliyattan kurtulamadım. Hayır belirti de vermiyor.. Neyse…

Siz daha fazla ameliyat geçirmişsiniz İnşallah hiçbişeycik yokturda yine aynı süreçlerden geçmezsiniz dualarım sizinle ve bu dertten muzdarip tüm hemcinslerimle 🙏

çok teşekkür ederim siz de iyi olursunuz umarım.. sağlıklı günlerr❤️

X