:( Yumurtalık iltihapı :(

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
173
arkadaşlar ben bir ay önce konu açmıştım bitmeyen adetlerim diye.belki hatırlayan olur.
sizlerin yorumlarından sonra tabiki jinekoloğa gittim ve doktor bana iğne yazdı kanamaları kesmek için.söylediğini yaptım ve yeniden d.k.haplarımı almaya başladım.o süre zarfında bende sık olmayan ağrılar başladı.şöyle 10 saniyelik kramp gibi ağrılar karnımın altında.tabi takmıyordum kafama.geçer diye düşündüm.belki kanamanın karşısını iğneyle aldım diye bu ağrılar başladı diye düşündüm.neyse uzatmayayım daha fazla.

bir kaç gün önce işteyken yine bu ağrılar başladı bende.
zar zor kendimi eve attım ve bu ağrılar şiddetli hal almaya başladı.tabi hemen bir ağrıkesici ilaç içtim bana mısın demedi.yetmedi başka ağrı kesici aldım ve o ağrı kesici ağrılarımı az da olsa hafifletti.neyse akşam oldu bu ağrılar tekrar etmeye başlayınca gece gece doktora götürde babam beni.doktor elle muayene ettikten sonra apendisit falan olmadığını söyledi (ondan şüphe ediyorduk) ama sabah ilk iş ultrasona girmemi söyledi.
sabah oldu ve apar topar hemen ultrasona girdim ve teşhis sağ yumurtalığın iltihaplanması (ooforit).
yumurtalığım normal hacminden fazla büyümüş.
tekrar geldik doktorun yanına ve hemen tedavi yazdı bana ve 3 gündür tedavi oluyorum.serumlar,iğneler,ilaçlar falan ama gram azalma yok ağrılarımda.
biz nerden bilelim dediğinizi duyar gibiyim ama en azından bu hastalığı yaşayan varsa nasıl oldu da geçti,kaç güne tam iyileşme gördünüz?
internette araştırdım cerrahi müdahilelerden bile konuşuyorlar.

korkarım yalnış tedavi görüyorum.ağrı kesici içmekten mideme zarar veriyorum ama onlarsızda ayakta duramıyorum.
off ne yapayım.başka doktora mı gideyim ne yapayım ben yaa.
ha bu arada yine kanamalarım başladı ve 8.günündeyim "adetimin" ama hala ilk gün ki gibi geliyor.
yumurtalık iltihabının bu kadar ağrılı olacağını aklıma bile getirmezdim.
herşey birbirine karışmış durumda.
galiba başka doktora gitmem lazım ama bu doktorun yazdıkları ilaçları bitirmeyi düşünüyorum eğer yalnış tedaviyse zaman kaybediyorum.
burda bu illeti yaşamış ablalardan yorumlar bekliyorum.

karışık ve uzun yazdım galiba kusura bakmayın.
şimdiden yorumlar için teşekkürler.

Ayni şey mi bilmiyorum ama ben kurtajdan sonra iltihaplanma olmuştu. Doktor sol yumurtaligimin iltihapalndigini söylemişti.
Aşırı ağrım vardi ve atesleniyordum bu şikayetlerle gitmiştim doktora. Bir hafta igne vuruldum ayrica 1000 mg antibiyotik kullandım agri kesicilerle durdum bir hafta sonra düzeldim anca.. çok agriyor sanki bıçak saplanıyor gibi oluyor.
Allah şifa versin canım çok zor. Dikkat et sakin ayaklarini üşütme sıkı giyin

bu süre zarfında bir başka doktora daha gitmekte fayda var bence. çok geçmiş olsun.

çok sağol canım.
gerçekten çok ağrı veriyor.dayanamıyor insan.
evet bende antibyotik kullanıyorum.bekleyelim bakalım ne sonuç verecek.
genelde nette araştırdığımda "kürtaj,doğum sırasında ve ya cinsel yolla" geçtiğini ve iltihaplaşdığını yazıyorlar ama ben evli değilim ve böyle şeylerin hiç birini yaşamadım.peki bana nerden bulaştı bu?.

tabi soğuk ta en önemli etken ve ben asla kalın giymeyi sevmem.galiba ne geldiyse başıma hep yalın ayak evde gezdiğimden,iş odasının soğuk olmasına rağmen benim sadece bir gömlekte olmamdan kaynaklandı tüm bunlar.geç anladım ama bundan sonra asla öyle gezmem.
çok sağol yorumun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…