Selamlar, benim de benzer hikayem oldu geçen ay. Reglim düzenlidir, pcos konusu hep bende sürüncemede kalan bi konu, hormonlarıma göre yok ama görüntü olarak pcos u andıran bir görüntü oluyor ultrasonda. Muhtemelen zayıf olduğum için belirti verecek durumda değil hem adetlerim düzenli, hem de diğer belirtiler olan kilo, tüylenme, yumurta tembelliği vb yok ve hormonel dengem düzgün. O yüzden hiç resmen “pcos” tanısı almadım. İlk defa geçen ay korunmayalım deneyelim artık niyetine girmiştik. Reglim gecikti ve bu dönemde korkunç sağ kasık ağrım oldu. Yumurtladığımdan emindim akıntısı farklı oluyor. Testlerim gecikmeye rağmen negatif olunca doktora gittim hemen bi anormallik var diye. Hakikaten varmış bende de sağ yumurta büyümüş ama çatlamamış ve tam 8 cm olmuştu. 8 cm çok ciddi bir büyüklük olduğu için hemen tarlusala başlattı beni hatta günde 2 içilmeli ama sen 3 iç bir an önce sökülmesi lazım dedi. Tarlusal bitti 4 gün sonra falan regl oldum, regl bitince gel kontrol edelim sökülüp sökülmediğini dedi ve gittiğimizde gördük pörsümüş yarısı kadarı atılmış, çok büyük olduğu için tek dönemde yok olmaması normal dedi. Sol yumurtalığımdan bir sürü yumurta gördü o zaman, gayet sağlıklı muhtemelen bebek isteğini kafaya takmışsın ve böyle olmuş stres yapmışsın kendine salman lazım çok sağlıklı bir genç kadınsın bir sorun yok bu ay gebe kalabilirsin dedi. Ben bilerek ovulasyon testi işine girmedim beni daha çok gerer diye bu olaydan sonra. Kendi vücudumu dinledim bu ay özellikle de buradan biraz uzak durdum bakmadım gebelik topiclerine. Yumurtladığımı yine fark ettim bu ay, ardından da çatlamayı bekledim bu ay çatladı gibi hissediyorum 2 gün sonrasında filan bi kasık ağrım oldu çünkü. Değerlendirdik o günleri şimdi beklemedeyim bakalım
bat: 17 ocak bakalım neler olacak