• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurtalık kisti,pcos, regl gecikmesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Patlıycam artık biraz daha olmazsam bir de hemen olayım istiyorum ilaca başlamak için içim kıpır kıpır oluyor 🤭 yeşilçay içeyim bende çünkü benim lekelenmem oluyor malum ilişki de olamıyor🥹😫
Evet bende olmayinca cok stres oldum olsun da tekrar bebek deneyeyim diye 🥲 bende hic leke yoktu, sicak su torbasi da belki ise yarad

Ay benim kafada kurma seansım başladı acaba geç döllenme falan olup kanda çıkmamış olabilir mi diye düşünüyorum şuan 2 gündür bildiğimiz ara ara regl sancısı çekiyorum kesin olucam diyorum gelen giden yok :)

Selam kızlar, çoğu konuya yazmıştım durumumu ama bugun ben bir konu acmak istedim.
Lisedeyken pcos tanisi almistim ileri seviye degil evlendigimden beri 3,5 yildir duzenli regl oliyorum. Daha once 3-4 ay denedik, kimyasal gecirdim ama bebek denemeye ilac kullanacagim icin ara vermek zorunda kaldim. 28 yasindayim ve anne olmak istiyorum iki aydir tekrar denemeye basladik ama ilk ay vajinal enfeksiyon icin fitil verdi doktor cok deneyemedik ve regl 4 gun erken geldi ikinci ay ise ovulasyon yapmadan gun aşırı denedik(22 aralik regl gunumdu) regl gelmedi gebelik testleri negatif, duzenimin bozulduğunu düşündüm doktora randevu aldim ve 30 aralikta gecikmenin 8. Gunu, doktor sol yumurtalikta kist olusmus dedi sag temiz dedi 2-3 haftaya regl olursun en gec dedi ve söktürücü vermedi. Haliyle biraz moralim bozuldu. Gec olsun guc olmasin tabi ama yine de buradaki cogu kadin gibi bende bir an once bebek mujdesi almak istiyorum. Kilom var diyet yapıyorum ve 7 kilo verdim devam ediyorum.
Konum şu ki bu sekilde yumurtalik kisti olan, pcos olan ve sonrasinda gebelik yasayanlardan moral verici hikaye duymak isterim😞
Selamlar, benim de benzer hikayem oldu geçen ay. Reglim düzenlidir, pcos konusu hep bende sürüncemede kalan bi konu, hormonlarıma göre yok ama görüntü olarak pcos u andıran bir görüntü oluyor ultrasonda. Muhtemelen zayıf olduğum için belirti verecek durumda değil hem adetlerim düzenli, hem de diğer belirtiler olan kilo, tüylenme, yumurta tembelliği vb yok ve hormonel dengem düzgün. O yüzden hiç resmen “pcos” tanısı almadım. İlk defa geçen ay korunmayalım deneyelim artık niyetine girmiştik. Reglim gecikti ve bu dönemde korkunç sağ kasık ağrım oldu. Yumurtladığımdan emindim akıntısı farklı oluyor. Testlerim gecikmeye rağmen negatif olunca doktora gittim hemen bi anormallik var diye. Hakikaten varmış bende de sağ yumurta büyümüş ama çatlamamış ve tam 8 cm olmuştu. 8 cm çok ciddi bir büyüklük olduğu için hemen tarlusala başlattı beni hatta günde 2 içilmeli ama sen 3 iç bir an önce sökülmesi lazım dedi. Tarlusal bitti 4 gün sonra falan regl oldum, regl bitince gel kontrol edelim sökülüp sökülmediğini dedi ve gittiğimizde gördük pörsümüş yarısı kadarı atılmış, çok büyük olduğu için tek dönemde yok olmaması normal dedi. Sol yumurtalığımdan bir sürü yumurta gördü o zaman, gayet sağlıklı muhtemelen bebek isteğini kafaya takmışsın ve böyle olmuş stres yapmışsın kendine salman lazım çok sağlıklı bir genç kadınsın bir sorun yok bu ay gebe kalabilirsin dedi. Ben bilerek ovulasyon testi işine girmedim beni daha çok gerer diye bu olaydan sonra. Kendi vücudumu dinledim bu ay özellikle de buradan biraz uzak durdum bakmadım gebelik topiclerine. Yumurtladığımı yine fark ettim bu ay, ardından da çatlamayı bekledim bu ay çatladı gibi hissediyorum 2 gün sonrasında filan bi kasık ağrım oldu çünkü. Değerlendirdik o günleri şimdi beklemedeyim bakalım 🙏🏼 bat: 17 ocak bakalım neler olacak 😊

Selamlar, benim de benzer hikayem oldu geçen ay. Reglim düzenlidir, pcos konusu hep bende sürüncemede kalan bi konu, hormonlarıma göre yok ama görüntü olarak pcos u andıran bir görüntü oluyor ultrasonda. Muhtemelen zayıf olduğum için belirti verecek durumda değil hem adetlerim düzenli, hem de diğer belirtiler olan kilo, tüylenme, yumurta tembelliği vb yok ve hormonel dengem düzgün. O yüzden hiç resmen “pcos” tanısı almadım. İlk defa geçen ay korunmayalım deneyelim artık niyetine girmiştik. Reglim gecikti ve bu dönemde korkunç sağ kasık ağrım oldu. Yumurtladığımdan emindim akıntısı farklı oluyor. Testlerim gecikmeye rağmen negatif olunca doktora gittim hemen bi anormallik var diye. Hakikaten varmış bende de sağ yumurta büyümüş ama çatlamamış ve tam 8 cm olmuştu. 8 cm çok ciddi bir büyüklük olduğu için hemen tarlusala başlattı beni hatta günde 2 içilmeli ama sen 3 iç bir an önce sökülmesi lazım dedi. Tarlusal bitti 4 gün sonra falan regl oldum, regl bitince gel kontrol edelim sökülüp sökülmediğini dedi ve gittiğimizde gördük pörsümüş yarısı kadarı atılmış, çok büyük olduğu için tek dönemde yok olmaması normal dedi. Sol yumurtalığımdan bir sürü yumurta gördü o zaman, gayet sağlıklı muhtemelen bebek isteğini kafaya takmışsın ve böyle olmuş stres yapmışsın kendine salman lazım çok sağlıklı bir genç kadınsın bir sorun yok bu ay gebe kalabilirsin dedi. Ben bilerek ovulasyon testi işine girmedim beni daha çok gerer diye bu olaydan sonra. Kendi vücudumu dinledim bu ay özellikle de buradan biraz uzak durdum bakmadım gebelik topiclerine. Yumurtladığımı yine fark ettim bu ay, ardından da çatlamayı bekledim bu ay çatladı gibi hissediyorum 2 gün sonrasında filan bi kasık ağrım oldu çünkü. Değerlendirdik o günleri şimdi beklemedeyim bakalım 🙏🏼 bat: 17 ocak bakalım neler olacak 😊
Paylaştığın için teşekkür ederim, gercekten stres etkiliyor bende is yuzunden stresli bir ay gecirmistim. İnşallah bu ay guzel sonuclar aliriz🥲

Back
X