Bebek Beslenmesi Yumurta yedirmenin bir yolu olmalı....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
Hiçbirşekilde yediremiyorum, kokusunu alınca kafa sallıyor. Meyve suyunda ezdim yemedi, rafadan yaptım, iyice pişirdim yine olmadı.
Çorbasına kattım az biraz yiyor.
Başka nasıl yedirebilirim. Birde yumurtadan alacağı vitamini başka hangi besinden alabilir.

bizimkinede yediremiyoruz. şimdilik üzerine çok gitmiyorum, malum ısrar edersem ters teper diye.
ama bizimkinin huyu karşısında tadını çıkara çıkara yersem ve ona vermezsen istiyor, birde öyle dene bakalım

Denedim ama olmadı, alıyor ağzına tükürüyor yada eliyle çıkarıyor.

canım bende her şekilde denedim yok, yok yok... mama veriyo musun bilmiyorum ama milupanın portakall, mısırlı kahvaltı mamasının içine koydum, hiç umudum yoktu ama bayıla bayıla yedi.. portakal tadı bastırdı yumurta tadını.... şimdi en sevdiği öğün bu oldu....

kızlar ekmeğin sivri tarafını yumurtaya batırıp gevelemesini denedinizmi
oğlumun öğretmeni bu şekilde alıştırmış
umarım faydası olur sizlerede...

Krep yaptım onuda yemedi, portakalla ezdim eskiden içiyordu şimdi içmiyor, her şekilde denedim ama başka yöntemler arıyorum.

canım çorbasına terbiye olark yapabilrisn ben bazı öytle yapıyorum. gerçi benimkinin tek sevdiği kahvaltsıı yumurta.. bayılıyor.. ne peynri ne başka bişi yemyior.. sadece yumurta.

bence bi mühdet ara verin sadece çorbasının terbiyesini yapın onu anlamayacaktır büyük ihtimalle yer.
benim oğlumda aynıydı 3 yaşına kadar zorlamadım sadece çorbasında yedi.
şimdi de sabah yumurta istiyo ama sadece rafadan olanı yiyo.
bizimde peynirle sorunumuz va kokusunu bile sevmiyor. ısrar etmiyorum.
nasıl olsa zamanı gelince kendileri istiyo yiyor.
benim doktorum yumurta yemiyorsa kırmızı et yedir demişti haftanın en az iki günü.
öyle böyle büyüyecekler napalım. Allah kolaylık versin.

aynen bencede yumurtayla terbiyeli oslun anlmaz..
bziide peynri sorunu var meselave yoğurt bizimkide yoğurt sevmiyor.. bende yayla çorba veriyorum onu severek yiyor.. he rçocuğun damak tadı farklı malesefki

benım kızımda yemıyor malesefff
corbada sadece yıyorr
kahvaltıda menemen olarak yapıyorum hemen agzından cıkardı sosıslı yumurtda ıse yedııı bende sosı yedırmek ıstemıyorumm offf bırde peynırde yemıyor

Benimki süt grubunu yemiyor, kırmızı eti yediriyorum haftada 2-3 gün. Meyveli yoğurtları yiyor sadece. Arada kahvaltısına labne karıştırıyorum. onu yiyor. Tavuk çorbasına yumurta karıştırdım 2-3 kaşık aldı bıraktı bende vazgeçtim artık ara verdim unutturdum dün yine verdim ttükürdü neyse artık sağlık olsunda...

slm kızlarr, ben oğluma 1 yaşa 13-14 aylık olana kadar kahvaltısını 2 ölçek devam mamasının içine yumurta sarısı, cici bebe, peynir,petmez, ceviz karışımı yapıyordum, çok iştahlı yiyordu ama anlamaya başlayınca tabikii yemedi,, bende birsürü yöntem denedim, şuan patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyorum ayrı bi tavaya alıp üzerine yumurta kırıyorm, kendisi yiyo aradada ufak ekmek lokmaları ile ben tıkıyorum ama yiyiyo bence deneyin, benim avantajım terbiyeli çorbaları çok seviyo

benim kızım da 2,5 yaşında kesinlikle yumurta yemiyor çorbalarına terbiye yapıyorum şehriyeli tavuk suyu çorbası yaptım iki tane bıldırcın yumurtasıyla terbiyesini yaptım...inşallah biraz daha büyüyünce yiyecektir...peyniri de yemiyor onu da labne peyniri şeklinde tarhana çorbasına koyarak yediriyorum ancak...

Yumurtayı rendelenmiş domatesin içine karıştırarak da yedirebilirsiniz...Domates yumurtanın kokusunu bastırıyor...

canım yumurtanın sarısı ufalanıyo ağzılarında leblebi tozu gibi onu sevmiyolar, rafandan yaparkende lop değilde dahada az pişmişi olursa yer belki kaşıkla 2 tatlı kaşığında biter zaten, yada kurabiye ve kek yaparken onların içinden yer, yada sahanda yumurtaya kaş göz yapsan ketçapla falan belki hoşuna gider, yada sebzeleri böyle az un yumurtaya batırıp pane gibi kızartıp, hem sebze hem yumurta yedirmiş olabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…