Yumurta toplama işleminden sonra adet gecikmeleri

Forgotpink

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
111
190
103
32
Merhaba arkadaşlar. 29 yalındayım 3 yıllık evliyim. Mayıs ayında ilk tüp bebek tedavimize başladık. Pko luyum. Bu yüzden çokça yumurta oluştu 5. Güne ulaşan 10 embriyo dondurduk. Yumurta toplama işleminden 18 gün sonra adet oldum. Daha sonra adet 1 den itibaren 39. Gün oldum. Bu gün 40. Gün adetimin fakat olamadım. Bu şekilde gecikme yaşayan arkadaşlar yazabilir mi ? Adet belirtim de yok bu arada .

Bende pkoluyum merak ettim sürecinizi

Bende pkoluyum merak ettim sürecinizi
Ben tam 3 yıllık evliyim hiç korunmadık çünkü çocuk istiyorduk :) zaten yaşımız da 29 oldu. Başta klasik klomenle başladık sürece sanırım 2 kez filan daha sonra aşılama denedik umutlu değildim pek yine olmadı. O sıralar eşimin sperm tahlili normaldi araştırma hastanesinde yaptırmıştı 2 yıl önce. Sonra doktor değiştirdim. 2-3 kez de femara diye bir hap kullandım daha kaliteli yumurta oluşturuyormuş. O da olmadı. Sonra doktorum iğneye başladı artık bu da olmazsa tüp bebeğe yönlendiririm dedi. İğne ile de 2 kez denedik hatta birinde 2 yumurtam oluşmuştu. Çatlatma iğnesi verdi vs tabiki yine olmadı. Geçen sene Temmuz ayında artık ara verme kararı aldık psikolojik olarak düşüyor insan. Ev filan da taşıdık derken. Tüp bebek yaparız zamana bırakalım dedik. Mayıs ayında başladık Trabzon’da medikal parkta.eşimin sperm tahlilinde morfoloji 1 çıkmıştı çok şaşırdık tabi. Başta doktorum eşime vitamin türü ilaçlar verdi düzelmesi için. Ama bizim böyle bi sürece sabrımız yok hemen tedaviye başlayalım hocam dedik:) o da o zaman siz nasıl isterseniz dedi o zaman ilaca gerek yok çünkü zaten iyi spermleri laboratuvar ortamında seçip o şekilde yumurtayla döllüyorlar. Çok şükür döllenen çok yumurtamız oldu. Doktorumdan da memnunum şu an. Çok ilgili gerçekten. Pko olduğum için en başta uyardı çok yumurta toplıycaz eminim 5. Güne ulaşan çok sayıda embriyo oluşur demişti. Gerçekten de oldu. 10 embriyo dondurduk bir kısmı çok iyi kalitede imiş ayrıntısını bilemiyorum :) 3. Adetinde gel dedi transfer için hazırlık yapıcaz. Bu arada folik asit balık yağı karışımı gibi bi vitamin de verdi onu kullanıyorum. Fakat adetlerim çok geç olmaya başladı artık bu ayki adetimde gidicez inşallah. Umarım güzel haberi de yazarım bu sürece :) ben burdan çok arıyorum polikistik olup tüp bebek yaptıran sonuçları vs. Böyle anne adaylarına da moral olur inşallah

Ayy ne güzel bende pendik medicall park doktorum dedi 25 30 yumurta toplarız dedi ama acaba döllenir mi yumurta çıkar mı diye kendimi yiyorum sürekli bakıyorum

İnşallah şu yumurtalar bi toplansa çok rahatlıcam vallahi
Valla korkutmak istemem ama çok yumurta toplanınca ( benden 31 tane toplandı) karın bölgesinde sıvı oluyor çok ağrılı birkaç gün geçiriyorsunuz yani sezaryen ameliyatı olmuş gibi bişey. Ama sonra doktorun verdiği ilaçlar iyi geliyor zaten kontrole de çağırıyor ultrasonla bakıyor. Ama birkaç gün gerçekten çok sıkıntılı geçti benim. Bi de yumurtalar büyüdükçe çok baskı oluyor alt karında. Ben Arabanın arka koltuğuna yatarak gittim hastaneye o derece :) zaten doktor oturma diyor baskı yapmasın diye. İşallah kolaylıkla atlatırsınız.

Kesin benim zor geçer her konuda şansız olduğum için neyse napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…