Yumurta Tembelliği hk.

Kdrssss

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
408
106
Arkadaslar merhaba. Bugün devlet hastanesinde kadın doğum doktoruna gittim . Yumurta tembelliği olduğunu söyledi. Kan tahlili vs almadı. Ultrasondan bunu anlayabilir mi direkt? 1 sene boyunca dolmadan tedavi önermiyorum dedi. Korunmasız ilişkiye devam etmemizi söyledi. Ovulasyon testi yapıyorum t çizgisi koyu fakat c kadar koyu olmadı hala. Artı telefon uygulamalarına göre de 6- 7-8 nisanda yumurtlama olması gerekiyor . Kafam çok karıştı. Yumurta tembelliği gebeliğe engel mi ? Bilgisi olanlar yazabilir mi?

Tabiki engel ultrasonla anlasilabilir doğru girmustur doktor qma tembellik için ilaç vermesi gerekirdi valla eczaneden al klomeni adetin 5. Günü basla hergun bitane aynı saatte al 5gun boyunca kullan sonra 2gun bekle doktora git baktir yumurta takibine baksin bakalim yumurtaların ne kqdar buyumus kardeşim böyle hamile kalmisti

Tabiki engel ultrasonla anlasilabilir doğru girmustur doktor qma tembellik için ilaç vermesi gerekirdi valla eczaneden al klomeni adetin 5. Günü basla hergun bitane aynı saatte al 5gun boyunca kullan sonra 2gun bekle doktora git baktir yumurta takibine baksin bakalim yumurtaların ne kqdar buyumus kardeşim böyle hamile kalmisti
Doktor tam tersi kadın doğum hspi vermeyeceğim 1 yılınız dolsun dedi garip

Doktor tam tersi kadın doğum hspi vermeyeceğim 1 yılınız dolsun dedi garip
Yumurta tembelliği tam yumurtlamadığınızu gösterir. Bir ara benim içinde sağ tarafımda öyle demişti. Ama sonra o taraftan yumurta folikül gördü. 1 yılınız boşa gider. İyi bir Özel Dr a gidin. Klomen, femara kullanarak yumurtalarınız büyüyebilir. Çatlatma iğnesi, ilişki takvimi ile de hamile kalma ihtimaliniz var. Ama ilaçtan sonra ultrason yumurta takibi yapmalı Dr. İlacı kafanıza göre değil Dr tavsiyesi ile kullanmanızı öneririm. Bana femara daha iyi ona başlayalım demişti.

Yumurta tembelliği tam yumurtlamadığınızu gösterir. Bir ara benim içinde sağ tarafımda öyle demişti. Ama sonra o taraftan yumurta folikül gördü. 1 yılınız boşa gider. İyi bir Özel Dr a gidin. Klomen femara ve kullanarak yumurtalarınız büyüyebilir. Çatlatma iğnesi ilişki takvimi ile de hamile kalma ihtimaliniz var. Ama ilaçtan sonra ultrason yumurta takibi yapmalı Dr. İlacı kafanıza göre değil Dr tavsiyesi ile kullanmanızı öneririm. Bana femara daha iyi ona başlayalım demişti.
1 er ar arayla özel de dahil 4 doktora gittim sadece bu doktor o şekilde bilgi verdi güvendiğim özelde bir doktor var o hiçbir sıkıntı yok dedi ama kafası karışıyor insanin

Sonuç olarak Dr a yumurta takibi yaptırmak istediğinizi hiç yaptırmadığını söyleyebilirsiniz. Net bilgi yumurta takibinde çıkar. Her ay 1 taraftan yumurta büyür. 2 ay üst üste gittiğinizde 1 sağ 1sol büyüyorsa size net bilgi çalışıyordur. Ama sadece 1 taraftan olup diğerinden büyümüyorsa tembeldir. Net bilgi. Malesef uğraş ve zaman istiyor ama hangimiz uğraşmıyoruz ki?

Sonuç olarak Dr a yumurta takibi yaptırmak istediğinizi hiç yaptırmadığını söyleyebilirsiniz. Net bilgi yumurta takibinde çıkar. Her ay 1 taraftan yumurta büyür. 2 ay üst üste gittiğinizde 1 sağ 1sol büyüyorsa size net bilgi çalışıyordur. Ama sadece 1 taraftan olup diğerinden büyümüyorsa tembeldir. Net bilgi. Malesef uğraş ve zaman istiyor ama hangimiz uğraşmıyoruz ki?
Kesinlikle katılıyorum bu sayfada takılarak çok bilgi edindim önümüzdeki ay bu dediğinizi yapacağım

Arkadaslar merhaba. Bugün devlet hastanesinde kadın doğum doktoruna gittim . Yumurta tembelliği olduğunu söyledi. Kan tahlili vs almadı. Ultrasondan bunu anlayabilir mi direkt? 1 sene boyunca dolmadan tedavi önermiyorum dedi. Korunmasız ilişkiye devam etmemizi söyledi. Ovulasyon testi yapıyorum t çizgisi koyu fakat c kadar koyu olmadı hala. Artı telefon uygulamalarına göre de 6- 7-8 nisanda yumurtlama olması gerekiyor . Kafam çok karıştı. Yumurta tembelliği gebeliğe engel mi ? Bilgisi olanlar yazabilir mi?
1 yıl dolmadan çoğu doktor tedaviye başlamıyor malesef. Klomen dedikleri ilaç veriliyor genelde ama doktor takibinde kullanılması gereken bir ilaç kafanıza göre yapmamanızı öneririm. Yumurtalarınızi büyütür ancak çatlama olmaz ise kiste dönüşüyor malesef. Farklı bir doktora gidip 1 yıldır korunmasız ilişkiniz olduğunu ilaç tedavisi istediğinizi soylerseniz yardımcı olur

Yumurta tembelliği tam yumurtlamadığınızu gösterir. Bir ara benim içinde sağ tarafımda öyle demişti. Ama sonra o taraftan yumurta folikül gördü. 1 yılınız boşa gider. İyi bir Özel Dr a gidin. Klomen, femara kullanarak yumurtalarınız büyüyebilir. Çatlatma iğnesi, ilişki takvimi ile de hamile kalma ihtimaliniz var. Ama ilaçtan sonra ultrason yumurta takibi yapmalı Dr. İlacı kafanıza göre değil Dr tavsiyesi ile kullanmanızı öneririm. Bana femara daha iyi ona başlayalım demişti.
Bende femera kullandım ilk ay yumurta şekilsiz olusmus dedi doktor 😔 bu ayda kullandım yumurtanın buyumedigini söyledi başınıza bu durum gelen var mı varsa sonra ne yaptınız

Sen kadın doğum doktoru felan mısın?Ne kadar kesin bir dille konuştuğunun farkında mısın?Doktorun akıl edemediğini sen mi akıl ettin burada birde emir kipiyle konuşuyorsun.Her insanın bünyesi bir değildir kardeşiniz o şekilde hamile kalmış olabilir ama herkeste olacak diye bir kaide yok kontrolsüz bir şekilde o ilaçları kullanıp daha kötü sonuçlar alabilir insanlar bunun vebali altında ezilmekten korkmuyor musun?

Bende de yumurta tembelliği var canım bunun diğer adı pco.Öncelikle adetlerin düzenli mi eğer öyleyse sen her ay yumurtluyorsundur.Bende 7 aylık evliyim ve bebiş istiyorum.Şu an reglim düzene girsin diye duphaston kullanıyorum bu hem regli düzenliyor hem de gebelik olursa bebeğin tutunmasını sağlıyor.Sana tavsiyem reglin bittikten ertesi gün ovulasyon testine başla ve düzenli şekilde öğleden sonra aynı saatte yap.Yumurtlama gördüğünde çatlama günü dahil üç günüde değerlendir.Yumurtlama 2-3-4 gün sürebilir yumurtanı çatlatmak içinde havuç ve avakado ye.Takvime güvenme o senin yumurtlama gününü tam anlamıyla hesaplayamaz en iyisi ovulasyon testi.Ben bu ay yumurtlamamı değerlendirdim bakalım inşallah gebelik vardır.Kafana göre asla ilaç kullanma burada kimse kadın doğumcu değil herkes kendi tecrübe ettiklerini paylaşıyor.

İnstagramda bir gebenin günlüğü diye sayfa var orayı mutlaka takip et yumurtlama masajı felan öğretiyor onu takip et canım

Kızlar merhaba, benim de doktor kontrolümde sol yumurtalık tarafımda bir kist oldugu söylendi ve pelvik mr istendi. Rutin bir kontroldü ama o kadar tedirgin hissediyorum ki. 2,77 mm büyüklüğündeymiş. Böyle birşey yaşayan var mı acaba?

Sen kadın doğum doktoru felan mısın?Ne kadar kesin bir dille konuştuğunun farkında mısın?Doktorun akıl edemediğini sen mi akıl ettin burada birde emir kipiyle konuşuyorsun.Her insanın bünyesi bir değildir kardeşiniz o şekilde hamile kalmış olabilir ama herkeste olacak diye bir kaide yok kontrolsüz bir şekilde o ilaçları kullanıp daha kötü sonuçlar alabilir insanlar bunun vebali altında ezilmekten korkmuyor musun?
Sakin ol şampiyon derin nefes al ver biraz kan gitsin beynine önce biraz daha düşün öyle cevap ver kadin doğumlu değilim elbet ama artık insanlar kendi hastalıklarının uzmanı olacak kadar araştırmacı deneyimli tecrübeli bu konularda
Hangi kqdin doğumuna gidersen git yaptığı tek şey klomen catlatma ignesi ile basliyo hiç onu buny
en kaldırmaz bu sana uymaz demiyor sonrasi baktı sonuc alinmiyo tüp bebeğe yönlendiriyor artık ezberledik biz bu yolları gide gele

Kızlar merhaba, benim de doktor kontrolümde sol yumurtalık tarafımda bir kist oldugu söylendi ve pelvik mr istendi. Rutin bir kontroldü ama o kadar tedirgin hissediyorum ki. 2,77 mm büyüklüğündeymiş. Böyle birşey yaşayan var mı acaba?
Kist adetinle atiyo dışarı

Kesinlikle katılıyorum o bosa giden bir yıl okadar değerli ve önemliki oysa keşke bende o doktoru dinlemeyip başka bir doktora daha danışma içimde boşa gitmeseydi bir yılım

Sakin ol şampiyon derin nefes al ver biraz kan gitsin beynine önce biraz daha düşün öyle cevap ver kadin doğumlu değilim elbet ama artık insanlar kendi hastalıklarının uzmanı olacak kadar araştırmacı deneyimli tecrübeli bu konularda
Hangi kqdin doğumuna gidersen git yaptığı tek şey klomen catlatma ignesi ile basliyo hiç onu buny
en kaldırmaz bu sana uymaz demiyor sonrasi baktı sonuc alinmiyo tüp bebeğe yönlendiriyor artık ezberledik biz bu yolları gide gele
Verdiğin tavsiye sende pek işe yaramamış beynine kan gitmediğinden ahkam kesiyorsun burada.O dediğin ilaçlar doktor gözetiminde kullanılır yoksa herkes kendi kafasına göre gidip eczaneden almayı bilir.Öyle ya ezberden konuştuğun çok belli zaten gide gele gide gele olsaydı o işler memlekette doktor kalmazdı.Dediğin ilaç kist yapıyor ki buda bünyeden bünyeye değişkenlik gösteriyor şimdi gidip alsa bu kadın senin dediğin gibi bilinçsizce kullansa birde onun türettiği kistlerin farkında olmayacak sonra o kistler daha büyük sorunlara sebep olacak hey yavrum hey.Beyin BEDAVA

Hadi yaa bizim doktorda sıkıntı var demek ki senin dediğin yoldan ilerlemedi

Ben yaşadım canım doktorum femeraya başlatmıştı sonrasında kist oluştu ve doğum kontrol hapı verdi sonrasında regl oldum ve kistte reglle birlikte kayboldu stres yapma hatta unut kist olduğunu regl olduğunda atarsın inşallah

X