Tatlı Tarifi Yumurta Tatlisi-Kaymacina-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.344
26
41
eski osmanli tatlilarindanmis babamin memleketi olan makedonyadada kaymacina olarak geciyo bu tatlinin adi

buarada kessinlikle yumurta kokmuyo canlarim :)

annemin ellerinden yapilmisdir kizlar tadina doyum olmuyo icine bide sevgisini kattimi tamamdir olay :)
kolay ve lezzetli hafif bir tatlidir
kaymak gibi oluyo sogutulunca
yani yemede yaninda yat :)

tencereye 2litre süt konulum 14yemek kasigi sekerle baya sicak ama kaynar olmicak derecede isitilacak karistirilarak
ayri bi kapta 10yumurta cirpilacak süt ve seker karisimi yavas yavas yumurtali kaba fökülerek karistirilcak

yuvarlak cinko tepsiye dökülerek

2litre süt
14yemek kasigi seker
10tane yumurta

buarada ölcüleri yari yariyada kullanabilirsiniz canlarim

önceden 250derece isitilmis firina koyularak 180le 200derecede 45 dakka pisirilcek
cikdikdan sonra sogumasini bekleyip buzdolabinda iyice sogutulcak ve cikardikdan sonra kessilecek yoksa sulaniyo daha illikken kessilirse

begeniceginizi umuyorum

affiyet bal seker olsun canlarim :)

Son düzenleme:

buda biricik yengem güllerdiyarinin yaptigi kaymacina ellerine saglik yengosum pirlantam

Son düzenleme:
canım bunun malzemelerını yarıya ındırıp yapsak olmazmı bıze cok gelıyorda kalıyor yenmıyor 2 kısıyız zaten

canım bunun malzemelerını yarıya ındırıp yapsak olmazmı bıze cok gelıyorda kalıyor yenmıyor 2 kısıyız zaten

canim anneme sordum oluyomus hepsini yariya yapicakmissin ve tepsininde daha kücügünü tercih edicekmissin cünkü cok ince olursa güzel olmazmis simdiden ellerine saglik diyorum yapipda paylasirsan cok sevinirim hem fikrini hem fotonu canimyerimseniben

bana diyorsun ama sende eklemişsin haberımız yok walla şekerim :))))
gercekten cok guzel gözüküyor ama yumurta cok fazla ya kolestrolumuz falan cıkmasın ha :))) saka saka sen werdıgıne gore tarıfı gozum kapalı yaparım walla canımsın ellerına saglık ...........

ay incim gece gece canim cekti simdi bayilirim kaymacinayacokacimcoook
süper görünüyo ellerine emegine saglik:1hug:a.s.

bana diyorsun ama sende eklemişsin haberımız yok walla şekerim :))))
gercekten cok guzel gözüküyor ama yumurta cok fazla ya kolestrolumuz falan cıkmasın ha :))) saka saka sen werdıgıne gore tarıfı gozum kapalı yaparım walla canımsın ellerına saglık ...........

:eek:kessinlikle tavsiye ederim canim inan cok haffif ve süper bi tad hele soguk yendimi off offffcokacimcoooka.s.

tuanacım ben yaptım ama hıc bekledıgım gıbı olmadı
bı kere cook gec pıstı 200 derecede 2 saatten fazla pısırdım
fırından cıkınca ıyıce soguttum sonrada buzdolabına kaldırdım sabah baktım kestım sular seller ıcınde:KK43:
bırde benımkısı ptptr putur olmus ıcı sankı
sanırım ben basaramadım ama tarıfe bırebır uymustum
gercekten cok merak ettıgım bır tatlıydı arnavut arkadasım var onda yaptırayım bakayım ben ıyısı :)
emınım cok guzel olacaktır ama ben becemedım

fırından cıkınca ıyıce soguttum sonrada buzdolabına kaldırdım sabah baktım kestım sular seller ıcınde:KK43:
gercekten cok merak ettıgım bır tatlıydı arnavut arkadasım var onda yaptırayım bakayım ben ıyısı :)

canimsin ya kiyamam :KK43: inan cok üzüldüm :KK43:
bence basaramadigin icin diil ilk denemen oldugu icindir canimcigim bazen ilk bir iki denemede tutturamadiklarimiz oluyo malesef ama arnavut arkadasim var diyosan yapin derim
yakinda olsak anneme yaptirir sana tattirirdim inanki:1hug:a.s.

iipekcimbu tatliyi bende yapiyorum cok lezzetli bir tatli ama püf noktasi cok yacas pisicek kesinlikle kaynamiyacak kaynayinca dedigin gibi sular seller icinde ve delikli oluyor:bbo: süresi her firin icin deyisebilir bende 1 saatten fazla pisiriyorum tabii bende incimin annesinden ögrendim sagolsun:asigim:
birdaha denersen bize yaz yavas piserse tadina doyum olmaz:içelim:kaydirigubbakcemile3

tuanacımtesekkur ederım canımcım sen ye ben yemıs kadar olacagım

gullerdıyarı arkadasım haklısın o konuda ama ılk bı saatını 150 160 da pısırdım banamısın demedı 1 saat boyunca hep su gıbı kaldı mecbur 200 e cıkardım ondada kaynadı
saglık olsun ama arkadasıma yaptırıp bakacagım ıns tadına:)

iipekcimbu tatliyi bende yapiyorum cok lezzetli bir tatli ama püf noktasi cok yacas pisicek kesinlikle kaynamiyacak kaynayinca dedigin gibi sular seller icinde ve delikli oluyor:bbo: süresi her firin icin deyisebilir bende 1 saatten fazla pisiriyorum tabii bende incimin annesinden ögrendim sagolsun:asigim:
birdaha denersen bize yaz yavas piserse tadina doyum olmaz:içelim:kaydirigubbakcemile3

ayrintili anlatimin icin cok cok tskler yengosum sen ve annem ustasi olmussunuz masallah ben daha ciragim:eek::nazar:

tuanacımtesekkur ederım canımcım sen ye ben yemıs kadar olacagım

gullerdıyarı arkadasım haklısın o konuda ama ılk bı saatını 150 160 da pısırdım banamısın demedı 1 saat boyunca hep su gıbı kaldı mecbur 200 e cıkardım ondada kaynadı
saglık olsun ama arkadasıma yaptırıp bakacagım ıns tadına:)

insallah canim tatmani cok isterim inankia.s.

X