yumurta rezerv azlığı..

eyll75

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
190
23
318
Eskişehir
hocam,iki kez başarısız tüp bebek denemem oldu..ilkinde iki yumurta toplandı,biri olgun diğeri boştu..olgun olan yumurtada 2.günde embriyo kalitesi düşüklüğü nedeniyle transferim gerçekleşemedi..2. tüpbebek denememizde femaraa protokolü uygulandı ve tek yumurta o da boş çıktı tedavim iptal edildi..her iki tüp bebek denememizde de en yüksek dozlarda iğne tedavileri gördüm..acaba yumurta rezervi azlığı olan benim gibi kişilere yapılacak başka bir tedavi şekli yok mu?bu iğneler zaten az olan yumurtalarıma ters etki yapmış olabilir mi?teşekkür ederim..

merhabalar;2 kez negatıf tüp bebek denemesi olması durumunda araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı, rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.yaş nedenı ıle veya düşük yumurtalık rezervı nedenı ıle yeterlı sayıda embrıo elde etmekte zorluk olan hastalarımızda tekrar eden denemelerde embrıo dondurululup saklanarak yeterlı sayıya ulasınca genetık ayıklama yontemı (24 kromozomu tarayan array cgh teknıgı)uygulamak dogru olur.

Hocam benim daha önce cocugum oldu bir kac kez aldirdimda ikinci evliligimi yaptim esimin ilk evliligi cocuk istiyoruz yasim 40 normal yolla olmuyor asilama denedik bir kere oda olmadi esimin sperm sayisi seksen milyon benimde yumurta rezervim var dedidoktor yasa bagli olabilirmis tup bebek yapin dedi sizce ne yapmaliyim ben yurt disinda yasiyorum bir ay sonra tup bebek icin turkiyeye gelecegim sorum su zamanim kisitli tup bebek öncesi testler yapiliyormu bana adetin ikinci gunu gel dedi doktor hemen basliycakmis test yapilmadan baslamak sizce dogrumu doktorum gelince yapacagiz dedi sizce mantiklimi hepsini ayni anda yapmalari tsk hocam

merhabalar ;
Gebelık için bayan yaşı cok önemlıdır. 35 yasından itibaren yumurtalık rezervınde ve kalıtesınde düşme başlamaktadır. Yumurtalık rezervini gösteren en hassas test transvaginal ultrasonografı ıle sag ve sol yumurtalıktakı folıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerı) sayımıdır. FSH Hormon düzeyi de 10 un üzerine cıktıkca yumurtalık rezervınde düşme basladıgını işaret eder.AMH da yumurtalık rezervını tayın eden onemlı testlerden bırıdır.
Daha once gecırmıs oldugunuz kurtaj sonrası Rahım içine hısteroskopı denılen bır kamera sıstemı ıle gırılerek yapısıklık ..vs varlıgı degerlendırılerek hem tanı hem tedavısı mumkun olmaktadır.

merhabalar ;Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır.
Gebelık için bayan yaşı cok önemlıdır. 35 yasından itibaren yumurtalık rezervınde ve kalıtesınde düşme başlamaktadır. Yumurtalık rezervini gösteren en hassas test transvaginal ultrasonografı ıle sag ve sol yumurtalıktakı folıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerı) sayımıdır. FSH Hormon düzeyi de 10 un üzerine cıktıkca yumurtalık rezervınde düşme basladıgını işaret eder.AMH da yumurtalık rezervını tayın eden onemlı testlerden bırıdır.
Daha once gecırmıs oldugunuz kurtaj sonrası Rahım içine hısteroskopı denılen bır kamera sıstemı ıle gırılerek yapısıklık ..vs varlıgı degerlendırılerek hem tanı hem tedavısı mumkun olmaktadır. Ayrıca yaş ıle beraber hataya yatkın ( genetık anomalılı yumurta) yumurtalarda artıs olabılecegınden embrıolara ait bır problemden dolayı da gebelık kayıpları yaşanabılecegınden genetık taramalı tüp bebek secenegı degerlendırılmelıdır. Bol sans dılerım

merhabalar;2 kez negatıf tüp bebek denemesi olması durumunda araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı, rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.yaş nedenı ıle veya düşük yumurtalık rezervı nedenı ıle yeterlı sayıda embrıo elde etmekte zorluk olan hastalarımızda tekrar eden denemelerde embrıo dondurululup saklanarak yeterlı sayıya ulasınca genetık ayıklama yontemı (24 kromozomu tarayan array cgh teknıgı)uygulamak dogru olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…