• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurta dondurma

msnrana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
356
13
118
İstanbul
Hocam merhaba

Değerlerim normal çıktı. Amh düşük ancak yeniden yaptıracağım. Bugün doktorum hamile kalmak istersen klomen bile kullanmana gerek yok dedi. Bugün adetin 17ci günü sol tarafta 14-16 mm yumurtan var dedi. Folikülleri de görüyorum dedi. Ancak yaşımdan dolayı Yumurta dondurmayı düşünüyorum. Hemen sonraki ay normal yolla hamile kalmaya çalışabilir miyim? Bana yumurta olgunlaştırmak için verilen hormonların vücut dengesini bozduğu ancak 6 ayda vücudun kendisine geldiği söylendi. Çok endişelendim. 40 yaşında olduğum için her ay benim için çok önemli zaten. Sizce toplandıktan sonraki ay normal yolla hamile kalmam mümkün müdür?
Bir de bugün 2 yıldır tedavi gören 43 yaşındaki bir bayan yumurtalarını toplatsan bile ilerde kullanırken rahime tutunmada problem yaşaman muhtemel dedi. Çok düşük oluyor dedi. Rahim kalınlığım normalmiş böyle bir problem yaşamam mümkün mü 1 yada 2 yıl içinde tüp bebek denersem?

Teşekkürler

Hocam merhaba

Değerlerim normal çıktı. Amh düşük ancak yeniden yaptıracağım. Bugün doktorum hamile kalmak istersen klomen bile kullanmana gerek yok dedi. Bugün adetin 17ci günü sol tarafta 14-16 mm yumurtan var dedi. Folikülleri de görüyorum dedi. Ancak yaşımdan dolayı Yumurta dondurmayı düşünüyorum. Hemen sonraki ay normal yolla hamile kalmaya çalışabilir miyim? Bana yumurta olgunlaştırmak için verilen hormonların vücut dengesini bozduğu ancak 6 ayda vücudun kendisine geldiği söylendi. Çok endişelendim. 40 yaşında olduğum için her ay benim için çok önemli zaten. Sizce toplandıktan sonraki ay normal yolla hamile kalmam mümkün müdür?
Bir de bugün 2 yıldır tedavi gören 43 yaşındaki bir bayan yumurtalarını toplatsan bile ilerde kullanırken rahime tutunmada problem yaşaman muhtemel dedi. Çok düşük oluyor dedi. Rahim kalınlığım normalmiş böyle bir problem yaşamam mümkün mü 1 yada 2 yıl içinde tüp bebek denersem?

Teşekkürler
Merhabalar : Yumurta sayı ve kalitesi kadının 30'lu yaşlarında düşmeye başlar, 40'larının başındayken bu düşüş daha da hızlanır.Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir. Bu bağlamda 40 yaşında olmanız nedeni ıle zaman sızın için cok degerlıdır.
Bol sans dilerim.

Son düzenleme:
Back