Gebeliğe Hazırlık Yumurta çatlamazsa adet olunur mu?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bunda da bir hayir vardir diyorum artik. Insallah olur en kisa zamanda ama arastirmadan durmak, akla takilanlari sormadan beklemek, stres yapmamak cok zor gercekten. Kizim her gun ne zaman kardesim olacak diye soruyor. Allah'im bir an once verir insallah.

Vallahi size soyle soyleyeyim. Ilki bir anda tek gecede olunca ikinci de bir türlü olmayinca insan ne yapacagini bilemiyor. Yumurta mi catlamiyor, sperm kalitesi mi bozuldu, tup mu tikali, yapisiklik mi var, yas faktöru mu etkiliyor diye dusunmeden edemiyorsunuz? Ozel hastanede docente gidiyorum bir sey yok diyor bir baskasina gidiyorum hemen hsg diyor. Ama 44 gun boyunca her gun iliskiyle de denedik gun asiri da denedik 6-7 ayda hic mi denk gelmez yani. Ister istemez stres oluyor insan kizim 11 yasinda 1 yil daha olmasa yas farki 12-13 olacak.😔
İste bu düşünceler yuzunden olacagi varsa da olmuyor ya. Stres baya baya etkiliyor kuzum, rabbim ne derse o. İster 10 yas olsun ister 15. Nasip🙏 tevekkül et, stres yapma yeter

Vallahi size soyle soyleyeyim. Ilki bir anda tek gecede olunca ikinci de bir türlü olmayinca insan ne yapacagini bilemiyor. Yumurta mi catlamiyor, sperm kalitesi mi bozuldu, tup mu tikali, yapisiklik mi var, yas faktöru mu etkiliyor diye dusunmeden edemiyorsunuz? Ozel hastanede docente gidiyorum bir sey yok diyor bir baskasina gidiyorum hemen hsg diyor. Ama 44 gun boyunca her gun iliskiyle de denedik gun asiri da denedik 6-7 ayda hic mi denk gelmez yani. Ister istemez stres oluyor insan kizim 11 yasinda 1 yil daha olmasa yas farki 12-13 olacak.😔
Siz kaç yaşındasınız. 2. bebeği ne kadardır istiyorsunz? Ben de bu ay yumurtlaama takibi mi yaptırsam diye düşünüyorum.

Merhaba yumurta çatladıktan sonra illa 14 gün sonra adet olunması mı gerekiyor? Yani erken yumurtlama olduğu zaman 14 günü aşarsa bu bir sıkıntı mıdır? Ovulasyon testi takibi ile ayın 14ünde 24 saat içinde yumurtlamanın gerçekleştiğini gördüm fakat 35 günde bir adet olduğum için bat 3 Eylül gösteriyor bu da 18 gün yapıyor yumurta çatlaması sonrası

Merhaba yumurta çatladıktan sonra illa 14 gün sonra adet olunması mı gerekiyor? Yani erken yumurtlama olduğu zaman 14 günü aşarsa bu bir sıkıntı mıdır? Ovulasyon testi takibi ile ayın 14ünde 24 saat içinde yumurtlamanın gerçekleştiğini gördüm fakat 35 günde bir adet olduğum için bat 3 Eylül gösteriyor bu da 18 gün yapıyor yumurta çatlaması sonrası
Bu konuyu ben de cozemedim internette tum prof vs.lerin sitesinde 14 gün yaziyor. Ben kendi doktoruma sordum. Kişiye gore degisebilir diyor anlamadim gitti.

33 yasindayim. 6-7 aydir duzenli iliskimiz var. 1 yil kadar da istiyoruz.
Anladım canım. Yaş sıkıntı olmaz sende henüz gayet makul yaşlardasın. Ama dediğin gibi hiç mi denk gelmez yani. 6/7 ayda. Ben de çabalıyorum bu ayda rengl geldi. Hiç yumurtlama takibi yaptırdın mı sen

Bu konuyu ben de cozemedim internette tum prof vs.lerin sitesinde 14 gün yaziyor. Ben kendi doktoruma sordum. Kişiye gore degisebilir diyor anlamadim gitti.
Teşekkür ederim ben de bakıyorum hep 14 yazıyor bu konulara da yeni yeni bakıyorum nasıl olacağını bilemedim

Evet adet olmuştum ben sadece kistleşmişti geciktirebiliyor hatta benim kistim atıldığı ay erken adet olmuştum yani hormon değerlerini bozuyor sadece.
Kistin atıldığı dönem erken adet olunduğunu bilmiyordum ben kürtajdan sonraki ilk adetimi 29 günde olmuştum ondan sonrakileri 26 ve 27. Günlerde oldum. Son kontrolümde kist vardı yani kist adet olmaya engel değil ama umarım erken olmuş olmam kistin atıldığını gösteriyordur.

Kistin atıldığı dönem erken adet olunduğunu bilmiyordum ben kürtajdan sonraki ilk adetimi 29 günde olmuştum ondan sonrakileri 26 ve 27. Günlerde oldum. Son kontrolümde kist vardı yani kist adet olmaya engel değil ama umarım erken olmuş olmam kistin atıldığını gösteriyordur.
26 ve 27 erken adet sayılmıyor canım 21-35 arası normal kabul ediliyor ben 17. Günümde adet olmuştum kist attığımda doktorum kistten dolayı olmuştur demişti senin yine normal yani adetin yine. Evet zaten basit kistler genelde atılıyor.

26 ve 27 erken adet sayılmıyor canım 21-35 arası normal kabul ediliyor ben 17. Günümde adet olmuştum kist attığımda doktorum kistten dolayı olmuştur demişti senin yine normal yani adetin yine. Evet zaten basit kistler genelde atılıyor.
Aslında olağan dışılığı söylemek istemiştim, benim adet döngümde 26’nın erken olduğunu :) en son gittiğimde büzüşmeye başladığını söylemişti doktor ama 17 ekstrem bir erkenlik tabi, benim öyle olmadı. Peki atılırken pıhtı gibi mi atılıyor farklı bir durum oluyor mu? Anlayabilir miyiz yani bu durumu?

Aslında olağan dışılığı söylemek istemiştim, benim adet döngümde 26’nın erken olduğunu :) en son gittiğimde büzüşmeye başladığını söylemişti doktor ama 17 ekstrem bir erkenlik tabi, benim öyle olmadı. Peki atılırken pıhtı gibi mi atılıyor farklı bir durum oluyor mu? Anlayabilir miyiz yani bu durumu?

Benim kistleştiği ay çok ağrım olmuştu ve onda daha çok pıhtı vardı kesik kesik oluyordu lavaboda geliyordu genelde kanamam ama atarkende pıhtı çok geldi bence o şekilde atıyor. Ebru Ceylan’ın youtubede kist yogası var ondan yapabilirsiniz ağrınız olduğundada rahatlatıyor ve bence atımada faydası oluyor.

Benim kistleştiği ay çok ağrım olmuştu ve onda daha çok pıhtı vardı kesik kesik oluyordu lavaboda geliyordu genelde kanamam ama atarkende pıhtı çok geldi bence o şekilde atıyor. Ebru Ceylan’ın youtubede kist yogası var ondan yapabilirsiniz ağrınız olduğundada rahatlatıyor ve bence atımada faydası oluyor.
Teşekkür ederim cevaplarınız İçin, umarım kaybolmuştur benim de geçtiğimiz aylarda kıyafetimden taşacak kadar çok geldi. Ben de bunun kistten olduğunu düşünüyordum, bakalım bu ay nasıl olacak.

• Beğen
Reactions: Tge
Teşekkür ederim cevaplarınız İçin, umarım kaybolmuştur benim de geçtiğimiz aylarda kıyafetimden taşacak kadar çok geldi. Ben de bunun kistten olduğunu düşünüyordum, bakalım bu ay nasıl olacak.
Rica ederim inşallah geçmiştir 🙏🏻

Hayatta herkesin bir sınavı var işte canım çok şükür halimize adet olabiliyoruz ben hep öyle diyorum napalım kader kısmet 🙏🏻 Eşinde test versin ama canım doktorun söylemezse sen söyle ben 4 ay sonra olmayınca doktora gitmiştim gittiğim doktor sadece bana baktı sorun yok dedi hormon bile istemedi ben istemiştim erken daha 1 seneye kadar gelme dedi doktor değiştirdim şimdi ki doktorum direk eşimden de test istedi ve biraz sorun çıktı en azından tedavimize başlamış olduk yoksa 1 sene sonra gidecektik niye olmuyor diye düşünüp duracaktık en iyisi eşli kontrol
Bizde gittik doktara doktor bana fiziksel bir problem yok dedi hormon testi istedim gerek yok dedi sonra klomen diye ilaç verdi işte şimdi onu kullanıyorum bugun 2.günüm. Eşimde gitti doktora ondan kaynaklanan bir problemde yok. Ya inşallah hayırlısı ile olur biran önce şu klomen hapı ile çok hamile kalanlar varmış bakalım kısmet tutar inşAllah😊🌸

Yumurtlamam testte cok uzun surdu. Pikten sonra 4. Gun siliklesti. Pike kadar da 2 gun C çizgisine esit koyuluktaydi. Gecen ay doktora tesadüfen gittigimde yumurtan catlamis demisti ama luteal faza gore onun dediginden 14 gun sonra regl olmam gerekirken 18 gun sonra oldum. Yani yanlis gormus olabilir diye dusunuyorum. Bu ay yine yumurtlamadan on gun once kadar doktora gittim o da sen her ay adet oluyorsun bir duzenin var kendine gore, (ortalama 40 gunde bir) yumurtluyorsun ve catliyor dedi. Endisem yumurta olusup buyuyup catlamiyor olabilir mi? Her ay mutlaka adet olurum yani bazen 38 gun bazen 44 gune uzar ama olur. Sorum su ki yumurta catlamazsa da adet olur mu? Yumurtam catlamiyor olabilir mi? Nasil anlayabilirim?
Ayy aynı ben doktorda aynısını dedi 🥲🥲🥲

Back