• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta catlamasi

ozlem613453

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
297
60
13
33
Hanımlar
Ben çok kimyasal gebelik yaşadım 8.sini bu ay yaşadım ve iyi bir kadın doğumcuya gittim tüm genetik testlerimi vs herseyi gösterdim
Bana dediği tuplerle alakalı bir sıkıntı olacağı ve her ay da yumurtan catlamiyor olabilir dedi iki tane de kist gördü adetin 3. Tekrar kontrole çağırdı kist gittiyse adettle dedi klomen başlarız dedi şimdi anlamadığım her ay adet oluyoruz yumurta catlamamis mi oluyor bu konu hakkında hiç bilgim yok klomen de kist yapıyor diye okuyorum tedirgin de oldum açıkçası

Yumurtlama olmadan bazı aylar adet görülebilir. Tahminimce klomen ile büyütüp çatlatmayı planlıyor doktorunuz. Gebelik oluşmamışsa çatlatma iğnesinden 14-15 gün sonra adet olunur zaten kistleşme olmuşsa atılır adetle.

Yumurtlama olmadan bazı aylar adet görülebilir. Tahminimce klomen ile büyütüp çatlatmayı planlıyor doktorunuz. Gebelik oluşmamışsa çatlatma iğnesinden 14-15 gün sonra adet olunur zaten kistleşme olmuşsa atılır adetle.
Cevabiniz icin teşekkür ediyorum
Klomen nasıl bir ilaç peki kullandınız mi

Cevabiniz icin teşekkür ediyorum
Klomen nasıl bir ilaç peki kullandınız mi
Evet kullandım. Bu ay yine tedaviye başlayacağız fakat bu ay iğne ile büyüteceğiz yumurtaları. Adetin ilk 3 günü içinde doktora gideriz doktor yumurta foliküllerine bakar uygunsa o ay ya klomen ya letu ya da famara gibi ilaçlar verir. Adetin 5. Günü içmeye başlarız 5 gün sabah akşam içeriz. Doktor kontrol için şu gün gel der. Yumurta foliküllerine bakar istediği boyuta gelmişse göbekten çatlatma iğnesi yapılır ve yumurta 36 saat sonra çatlar ( benim doktorlar saat verirdi bu saatte birleşme olsun diye) iğneden sonraki 12-13. Gün gebelik testi yapmak uygun olur. Gebelik varsa zaten bildiğiniz gibi adet görülmez gebelik tutmamışsa 14-16. Gün adet görülür. İnşallah ikimizin de bu ay sağlıkla olur bebeklerimiz 🩷

Evet kullandım. Bu ay yine tedaviye başlayacağız fakat bu ay iğne ile büyüteceğiz yumurtaları. Adetin ilk 3 günü içinde doktora gideriz doktor yumurta foliküllerine bakar uygunsa o ay ya klomen ya letu ya da famara gibi ilaçlar verir. Adetin 5. Günü içmeye başlarız 5 gün sabah akşam içeriz. Doktor kontrol için şu gün gel der. Yumurta foliküllerine bakar istediği boyuta gelmişse göbekten çatlatma iğnesi yapılır ve yumurta 36 saat sonra çatlar ( benim doktorlar saat verirdi bu saatte birleşme olsun diye) iğneden sonraki 12-13. Gün gebelik testi yapmak uygun olur. Gebelik varsa zaten bildiğiniz gibi adet görülmez gebelik tutmamışsa 14-16. Gün adet görülür. İnşallah ikimizin de bu ay sağlıkla olur bebeklerimiz 🩷
İnşallah Rabbım gönlündekini hayırla versin.
Ben bu ay kimyasal yaşadım adet arası yaşadım ama biraz tuhaf sekilde🙄 doktorum 2 kıstım olduğunu ama zararsız adet ile atılacağını söyledi adet olacaksın dedi zaten adet günüm 3 4 gün sonra,kimyasal gebeliğin lekelenmesi de yeni bitti sayılır adetin 3 yada 4. Günü gel kistlerin durumuna göre klomen başlarız dedi bir bana özel bir takviye önerdi henüz almadım 2 800 lira emin de olamadım açıkçası iğne de istesem mi acaba bende

Canım takviye ben de eşim de kullanıyoruz. Ben bu ay 6 bin TL verdim takviyelere. Doktorlar anlaşmalı olduklarını firmaların takviyelerini veriyor sen araştır uygun içeriği zengin olanı al bence. Adet zamanı sor yumurta çatlatma mı yapacağız diye. Bu arada iğne pahalıymıs haberin olsun

Back