• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurta akı gibi akıntı

aybuke05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2018
143
54
98
26
Merhaba hanımlar öncelikle bayramınız mübarek olsun konuyu inşallah doğru yere açmışımdır ben bu ay klomen kullandım ve ovülasyon ve döllenme gerçekleşti dedi doktorum ama adetime 2 gün var yumurta akı gibi akıntım geliyor normalde krem rengi gelirdi benim akıntılarım ilk defa böyle birşey yaşadım böyle bir durum yaşayan çevresinden duyan varsa yardımcı olabilirmisiniz?

Merhaba kaşıntı, idrara çıkınca yanma vs problemleriniz yoksa çok da sorun yoktur diye düşünüyorum. Yine de en iyisini doktorunuz bilir. Ayrıca akıntılarla ilgili bir yazı vardı şuraya bırakıyorum ❤️

Beyaz

Menstrüel siklusunuzun başlangıcında veya sonunda bir miktar beyaz akıntı normaldir. Bununla birlikte, akıntı kaşıntı ile birlikte geliyorsa ve kalın, süzme peynir benzeri bir kıvama veya görünüme sahipse, bu normal değildir ve tedaviye ihtiyaç duyar. Bu tip bir akıntı mantar enfeksiyonu belirtisi olabilir.
Yumurta akı renginde ve sulu
Bu akıntı tamamen normaldir. Ayın herhangi bir saatinde gerçekleşebilir. Egzersizden sonra özellikle ağır olabilir. Genelde 3 temel nedeni olabilir.
– Yumurtlama döneminde: Adet bitiminin 14. gününe denk genel dönemde yoğunlaşma olur.
– Hamilelik döneminde: Hamilelik hormonlarının etkisiyle artış görülür.
– Cinsel uyarılma esnasında: Kan damarlarının genleşmesiyle birlikte vücuttan atılan bu akıntı sayesinde cinsel ilişki kolaylaşır. Tamamen normaldir.

Back