yumuralık kıstı ve sivilce?

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
288
303
merhabalar. sivilcelerim için doktora gitmek istiyorum. hormon testi yaptırırsam yumurtalıklarımda kist vb herhangi birşey varsa belli olur mu? biliyorum ultrasonda kist varsa anlaşılıyor ama ilk kanda çıkıyor mu onu merak ettim?

Bnde bu sebeple hormon testi yaptırdım . Kist vs çıkmıyor tabiki sadece hormonlarına bakiyolar benim hormonlarım normalmis. Yumurtaliklarima da baktırmak istiyorum ama soleynce bakiyolarmi bilmiyorum.

Bnde bu sebeple hormon testi yaptırdım . Kist vs çıkmıyor tabiki sadece hormonlarına bakiyolar benim hormonlarım normalmis. Yumurtaliklarima da baktırmak istiyorum ama soleynce bakiyolarmi bilmiyorum.
teşekkür ederim. ben yumurtalıklarda bi Sorun olduğunda ilk hormonlara yansıdığını düşünüyorum ondan dolayı sordum bu soruyu..

Benimde yuzumde sivilceler var ve son gunler cok artdi sebebi kist ola bilirmiki?

Muayene için gittiğin zaman herhangi bi jinekoloğa ,
Kontrol tabii ki ediliyor.
Hatta düzenli şekilde,muayene ye gidilmesi gerekir.

sivilcelerin sebebi bir çok şey olabilir

Yanlış beslenme
uykusuzluk
stres
abur cubur
period zamanları vs vs
Ama bi şıkkı elemek için jinekolğa gidip kontrol olabilirsiniz. M Melisa93

Muayene için gittiğin zaman herhangi bi jinekoloğa ,
Kontrol tabii ki ediliyor.
Hatta düzenli şekilde,muayene ye gidilmesi gerekir.
ilk önce dermatoloğa gidip hormon tesi yaptırmayı düşünüyorum zaten yumurtalıklarda birşey varsa ilk kanda belli olur diye düşünüyorum, arından jinekoloğa gidebilirim eğer birşey çıkarsa. teşekkür ederim..

merhabalar. sivilcelerim için doktora gitmek istiyorum. hormon testi yaptırırsam yumurtalıklarımda kist vb herhangi birşey varsa belli olur mu? biliyorum ultrasonda kist varsa anlaşılıyor ama ilk kanda çıkıyor mu onu merak ettim?
ben boynumda çıkan sivilceler için cildiyeye gittim doktor kan testi istedi kistten şüphelendi ve öyle de çıktı sonra ultrasonla da kesinleşti.

Merhaba,
Gecen yil benimde cilt doktorum sivilcelerim için beni kadın doğuma yönlendirdi. Çünkü dediginiz gibi kistler sivilce yapabiliyormus. Bende hem hormon testi yaptırdım hem de ultrosona baktirdim. Ulrtosonda belli oluyor hersey :)geçmiş olsun

Ilk kez duydum bunu ya.
Gercekten birbiriyle alakalimi?
Nasil cesit bi sivilce kiste alamettir?o_O
Benim yuzumde ve sirtimda cok sivilce cikar.
Yuze bu gunler bakim yapiyorum azaldi baya ama yinede kist olasiligi varmidir?

Ultrasonda hemen anlaşılır kist varsa.Her kist de sivilce yapmaz.
Genellikle yanak ve boyun bölgesinde büyük sivilceler oluyor, elleyince acıyor. Kistim varken öyleydi.

Son aylarda cene bolgemde sivilceler cikti ki aykiri bir durum benim icin. Jinekologa gittim. Kan tahlili yapti gayet duzgun hormonlarim ama ultrasonda kistim oldugu cikti. Ve evet sivilcelerimin sebebi oymus. Yani kistin var diye kan tahlilin kotu cikacak da anlasilacak diye bisey yok. Hatta benim adetlerim de duzenli. Yani kiste alemet bir durumum yok ama varmis iste.

Ilk kez duydum bunu ya.
Gercekten birbiriyle alakalimi?
Nasil cesit bi sivilce kiste alamettir?o_O
Benim yuzumde ve sirtimda cok sivilce cikar.
Yuze bu gunler bakim yapiyorum azaldi baya ama yinede kist olasiligi varmidir?
Bunun için bi kadın doğum uzmanına görünmen lazım. Benimde sivilcem vardi gerçi yer yer hala var ama kist yok :) rahat ol yani :) killanma vs var mı ?

Bunun için bi kadın doğum uzmanına görünmen lazım. Benimde sivilcem vardi gerçi yer yer hala var ama kist yok :) rahat ol yani :) killanma vs var mı ?

Korktum birden, 13 yasimdan beri sivilcelerle savasiyor. Killanma yok hayir.

Son aylarda cene bolgemde sivilceler cikti ki aykiri bir durum benim icin. Jinekologa gittim. Kan tahlili yapti gayet duzgun hormonlarim ama ultrasonda kistim oldugu cikti. Ve evet sivilcelerimin sebebi oymus. Yani kistin var diye kan tahlilin kotu cikacak da anlasilacak diye bisey yok. Hatta benim adetlerim de duzenli. Yani kiste alemet bir durumum yok ama varmis iste.
teşekkür ederim. benim de regl Zaman'ı çenemde çıkıyor son bir kaç aydır. peki siz hormon testi mi yaptırmıştınız yoksa kan testi mi?

ben boynumda çıkan sivilceler için cildiyeye gittim doktor kan testi istedi kistten şüphelendi ve öyle de çıktı sonra ultrasonla da kesinleşti.
teşekkür ederim, geçmiş olsun size. yani eğer kist varsa ilk kanda belli ediyor kendini öyle mi?

teşekkür ederim. benim de regl Zaman'ı çenemde çıkıyor son bir kaç aydır. peki siz hormon testi mi yaptırmıştınız yoksa kan testi mi?
canim bi suru tahlil yapti bunlardan biride tum hormonlar icindi. Kist illaki kanda belli olacak diye birsey yok. Kist hormonlari etkilediyse ve hormonlarda bir duzensizlik varsa ancak o zaman kistten suphe ederler. Ama benimki gibi tum testlerin normal ciksa da ultrasonda kist cikabilir

teşekkür ederim, geçmiş olsun size. yani eğer kist varsa ilk kanda belli ediyor kendini öyle mi?
Kana gerek kalamdan aslında doktor söyledi. Yumurtalık kisti olabilir bir kan testi yapalım dedi kanda çıkınca da kaç tane nerede ve boyutu nedir diye ultrason aldilar

Back