Yüksek lisansı yeni üniversitede yapmak dezavantaj mıdır?

Bogazmanzarasi

😇6.takım mezunu🕊b.k 69.8🐣g.k 57.8🕊
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
7.485
15.270
Ben yeni üniversitelerden birinden yeni mezun oldum bölümüm mühendislik..ayni üniversiteye yüksek lisans için başvurdum kazandim ama çevrem sürekli nie oraya başvurdun diyo moralimi bozdu herkes..Akademisyn olmak icin illa odtüden mi mezun olmam gerekiyo napim giremiyorum oralara cevrenizde varmi boyle yeni universitelrden mezu olup Akademisyn olan bana umut olmasi acisindan?

Yaa onun üniversiteyle bir alakası alakası bence.O işlerde çok torpil dönüyor diye biliyorum ben.Doçent olan bir aile dostumuz vardı .Adam bayağı iyiydi yani alanında.Amerika da Miami ,Florida gibi iyi üniversitelerde doktorasını post-doktorasını falan yapmıştı. Sonra Türkiye ye döndü ama döndüğüne bin pisman oldu adam.Doçentlik alacaktı burda ama araya torpili olan diğer öğretim elemanları falan vs.girince tam 3 yıl geç vermişlerdi buna docentligini.Hatta ben de akademisyen olmak istiyordum bir zamanlar ama bizzat bu abimiz tarafından uyarildigim (ya da uyandirildigim için diyim )vazgeçtim olmaktan.Yani bunun üniversite ile bir ilgisi yok derim ben.

Evet torpil isin gerçegi..bi denicem sansimi kismette yoksa zaten olmaz..Tesekkur ederim cevabiniz için:)

Ortalama ve referans önemli, torpil de işin gerçeği ama önünde seninle aynı koşullara sahip (araştırma, ortalama vs) odtü, bilkent, boğaziçi, itü, hacettepe mezunu olursa yüksek ihtimalle bu üniversitelerden öğretim görevlisi tercih ederler. Tabii bilmiyorum kimi okul kendi mezunlarına öncelik tanıyor olabilir, çok çalıştıktan sonra hiçbir şey imkansız değil. Kendine ortam ve fırsat yaratmak için imkanın varsa bir süre yurt dışına gidebilirsin. Bildiğim kadarıyla büyük artısı var öğretim görevlisi olmakta. Umarım başarılı olursun bu yolda.

eğer alanında kendini geliştirmek makaleler yayınlamak okullarda konferanslar vermek gibi idealist düşüncelerin varsa mezun olduğun bölümde hangi üniversite kökleşmişse oraya girmeye çalış derim. Mesela ben atatürk üni. Gıda müh. mezunuyum yeni açılan bi çok ünide gıda müh. Bölümüne bizim hocalarımız öncülük etmiştir.
Ama yok ben meslek olarak bunu yapmayı istiyorum bu işten para kazanayım diyosan yeni üni.de önün daha açık akademisyenlik bölümdeki boşluğa göre oluyo biliyosun. Bi ege üni.de 2 yrd doç a ihtiyaç olur yeni üni.de 5tane mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…