Artık o kadar zor ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Lisede mezun olup üniversitesi sınavını sonucu beklerken bir iş ilanı görmüştüm oraya başvurdum başlamıştım o kadar düşük bir paraydı ki haftalık
üniversitesiydi kazandığım için oradan ayrıldım okula başladım 3. Senemde staj zamanı gelmişti bir kurum okula haber yollamış stajyer almak istiyoruz diye . Mülakata gittim oradan kabul gördüm ik biriminde staja başladım . İk müdürü bir kadındı bana tüm arşivi temizlettirdi korkunçtu ama . Oradan personel bordrolarını gördüm ve ooo dedim ayda 120 saat çalışıp asgari ücret alan personeller var. Stajım bitti ama müdür beni sevmişti personel alacakları zaman cv verdim beni kabul ettirdi başladım günde 5 saat çalıştım okula gittim bir yandan asgari ücret aldım çok iyiydi . Oradan kazandığım 1 senelik paraya hiç dokunmadım babamdan yol yemek parası alıyordum . O paranın üzerini babam tamamladı araba aldım babam borç ödemeye başladım . Okuldan mezun oldum beni tam güne geçirdiler babama borcumu ödedim o arada ik işten çıkarıldı bazı sebepler yüzünden beni yerine geçirdiler . 2 sene çalıştım evlenip ayrıldım tazminatımı da aldım . Şimdi her yerde torpil var . Kardeşim mühendis yeni mezun oldu işsiz
sigara parasını babamdan almak istemiyorum diyor . Bir kuruma başvurmuş tabi araya adam girmesi lazım . Kurumun müdürü babamın halasının yakını randevu almışlar enişte ve babam gitmişler görüşmek için . Müdür demiş ki o kadro dolu hatta fazlalık var bende aynı bölüm mühendisiyim . Ama belediye başkanı ismini kağıda yazıp yollarda işe alırım demiş ( burası bir devlet kurumu )
belediye başkanı da eniştenin eskiden öğrencisiymiş bunların evine gelip el öpüyor vs . Her yerde torpil var