Yüksek Lisans Tez Savunması

optimal

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
274
224
Merhaba arkadaşlar ,haftaya yüksek lisanstan tez savunmasina gireceğim. Oldukça zor bir süreçti benim için. Üstelik şu an 35 haftalık hamileyim. Aslında oldukça da heyecanlıyım. Sizlerden sadece öğrenmek istediğim savunmanız ne kadar sürede bitti?Bulgular ve analizler için sayısal açıklama beklediler mi?
Savunma slaytınız ortalama kaç slayttı?Sizce savunma esnasında nasıl bir sunum yapılmalı?Bu arada danışmanıma fırsat buldukça soruyorum ama öğrenci gözünden yaşananlar daha farklı olacaktır eminim.
Not:Alanım sınıf öğretmenliği y.l programı .
Cevaplayanlar için şimdiden teşekkürler. Darısı doktora yapmaya inşallah

Merhaba... artık doktora öğrencisi olan bi arkadaşımdan pay biçeyim... elbette ikramlıklar ilk başta:))) danışmanınız çok önemli,sizi toparlayacak olan da o... o yüzden onun da biraz moral vermesi lazım.. arkadaşım istatik sunumu yaptığında ilk 7 sayfayı anlattıktan sonra,tamam demişler... biraz bu çalışmanın gerekçesinden bahset vs soruları sorduktan sonra ikna ya da red kararı veriyorlarmış. 3 kişilik jürinin her zamanki gibi yine bir tanesi kafa karıştırıcı,diğeri ben sadece dinleyiciyim modunda:)))) diğeri nötr. Her zaman böyle olurlar. Birisi de guru. İkramlıkları güzel hazırlayın,güzel giyinin ve önemsediğinizi belli edin. Başarılar!

Çok teşekkür ediyorum..

Çok sevindim:)) Akademiye hoş geldin o zaman

Sınıf öğretmenliği tezsiz yüksek lisans mezunuyum. Ben tabi proje savundum tez bir tık üstü daha zor. Nicel değil nitel araştırma yaptığım için sayısal veri kullanmadım. Bulgu sonuçlarını grafikleştirerek yorumlama tekniği kullandım. Zaten 10 örneklemim vardı. Örneklem sayım azdı. Slaytta sanırım 20 25 sayfa kullanmıştım diye hatırlıyorum. Projedeki her başlık için bir slayt sayfası açtım. Hamile olduğunuz için üzerinize çok gelmeyeceklerdir. Mezun olmanız dileğiyle. Önümüzdeki sene tezliye geçiş yapacağım. Zor süreç Allah yardımcınız olsun

Teşekkürler hocam.Akademisyenler hamilelik konusunda çok da pozitif ayrımcılık yapmadılar. Eleştiri ve düzeltme noktasında gayet net tavırlar sergilediler. Hakkımızda hayırlısı. 1 ay düzeltme süremi geçirmeden diplomama kavuşmak dileğiyle. Size de kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…