• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek lisans mı yapmalıyım stajyer öğretmen mi?

severedebiyat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2020
54
1
36
Arkadaşlar ben bu sene Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum ve yüksek lisans düşünüyorum fakat özel okuldan bir hocam stajyer öğretmen aradığını söylüyor ve uzun yıllar birlikte çalışacağımız bir hoca arıyor ikisini birlikte yapmak istediğimi söyledim fakat yarı yolda bırakmayacsk bir öğretmen arıyorum dendi.. ilk başta bana 1000 TL maaş artı sigorta artı öğle yemeği imkanı sağlayacak sizce yüksek lisans yapıp kariyerimi mi geliştirmeliyim yoksa stajyer öğretmenlikle başlayıp tecrübe mi kazanmalıyım?

1000 maaş nedir ya, dalga mı geçiyorlar.

yüksek lisans yapabilirsin. uzun vadede aylık 1000 maaştan daha faydalı olacağını söyleyebilirim.

1000 maaş nedir ya, dalga mı geçiyorlar.

yüksek lisans yapabilirsin. uzun vadede aylık 1000 maaştan daha faydalı olacağını söyleyebilirim.
3 veya 4 senin sonunda özel okulda asil öğretmen olursun ve yüksek lisans yapıp boş gezmektense burada kalmanı öneririm demişti.. Bir yandada kariyerim söz konusu.. Teşekkür ederim yüreğinize sağlık :)

evet o da bir bakış açısı tabi. akademiyi iyi analiz etmek lazım alanınızda şansınız var mı diye.

ben elektronik mühendisiyim kendi açımdan düşünmüştüm :)

öte yandan tekrar ediyorum. vicdansızca bir öneri yapmış.

hakkınızda hayırlısı olsun

Bölüme göre gelecek vaat edişi de değişiyor tabi keşke ikisini de yapmama imkan saplasalar dı ama ben uzun yıllar çalışacağım bir öğretmen arıyorum dedi :) teşekkür ederim hepimiz için hakkımızda Allah hayırlısını versin..

Arkadaşlar ben bu sene Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum ve yüksek lisans düşünüyorum fakat özel okuldan bir hocam stajyer öğretmen aradığını söylüyor ve uzun yıllar birlikte çalışacağımız bir hoca arıyor ikisini birlikte yapmak istediğimi söyledim fakat yarı yolda bırakmayacsk bir öğretmen arıyorum dendi.. ilk başta bana 1000 TL maaş artı sigorta artı öğle yemeği imkanı sağlayacak sizce yüksek lisans yapıp kariyerimi mi geliştirmeliyim yoksa stajyer öğretmenlikle başlayıp tecrübe mi kazanmalıyım?

Yapabiliyorsanız önce yüksek lisans yapın bence, şimdi baktığımızda o kadar çok lisans mezunu var ki illa ki bir artısı oluyor.

Yüksek lisansı bitirdigim sene birkaç özel okula başvurmuştum, mülakatlarda ücret konusu konuşulurken sınıf tecrübeniz yok ama yüksek lisans mezunu olduğunuz için sizi tecrübeli olarak kabul edeceğiz, dediler. Hepsi aynı şeyi söyledi.
Kabul de aldım ancak o sene eşimin tayini çıkmıştı, biz gitmeyeceğiz onunla diye başvurularımı yapmıştım, lojman çıkınca ani bir şekilde taşınmaya karar vermiştik, kabul edemedim o yüzden..

Back