yüksek lisans için bilgi

suveter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
115
30
yüksek lisans yapmaya karar verdim. ama üniversitelerin internet sayfalarında tam olarak detayli bilgi bulamiyorum. nerelerden arastirabilirim? hangi programlar icin neler isteniyor?

bazen bazi fakültelerin mezunlari icin bazi enstitülerin programlarinda istenilenler farkli olabiliyor. yeni mezun oldugum zaman hepsini biliyordum ama şuan öyle uzak kalmışım ki. o kadar bilgiyi ben nereden ediniyordum hatirlayamiyordum. okullara tek tek gidip konusmak mi mantikli?

yüksek lisans programları için aranılan şartlar her üniversitede değişebiliyor. sen kararını verddikten sonra ilgili bölümün enstitüsünden bilgi istemelisin bence.

yüksek lisans yapmaya karar verdim. ama üniversitelerin internet sayfalarında tam olarak detayli bilgi bulamiyorum. nerelerden arastirabilirim? hangi programlar icin neler isteniyor?

bazen bazi fakültelerin mezunlari icin bazi enstitülerin programlarinda istenilenler farkli olabiliyor. yeni mezun oldugum zaman hepsini biliyordum ama şuan öyle uzak kalmışım ki. o kadar bilgiyi ben nereden ediniyordum hatirlayamiyordum. okullara tek tek gidip konusmak mi mantikli?
temmuz ağustos aylarında ve aralık ocak aylarında ilanlar açıklanıyor. memurlar.net in ilanlar sayfasında tüm üniversitelerinkini takip edebilirsiniz, yada özellikleistediğiniz bir üniversite varsa onun ilgili bölümü bu döenmlerde arayarak öğrenebilirsiniz. onlar kendileri yapmıyorsa bile yönlendirme yapıyorlar, örneğin bazı üniversitelerde işletme yüksek lisans işlemlerini sosyal bilimler enstitüsü yürütüyor. inşallah gönlünüze göre olur.

internet sitelerine bak
enstitüler ilanı verir
mesela ben atıorum gazi ünv den mühendislik yüksek lisansı yapcam
fen bilimleri enstitüsünün sayfasındaki ilanları takip ederim..

X