Kizlar merhaba,
Son gunlerde fazlasiyla kafami kurcalayan bir konu var. Pek dert sayilmaz ama sormak isterim yine de.
Ben fizik tedavi ve rehabilitasyon okuyorum. Ayni zamanda da aof den sosyal hizmet ( 4 yillik). Ftr lisns puanim 2.15 falan
Ama aof lisans puanim 3.87
Aof okuyup yuksek lisansa devlet universiteleri kabul eder mi? Akademisyen olmaknl istyrm ama ftr den pek kabul edilebilecegimi sanmiyrm.
Aof okuyup devlet univ. E kabul edilen var mi?
Daha küçük şehirlerde başvurursanız edilebilirsiniz. Zaten başka bir lisansınız da varmış. Sosyal hizmet alanında kendinizi geliştirin ve çok kitap okuyun. Mülakatta da bunlardan bahsedin. AÖF okuma sebebinizi ise , maddi durumlardan dolayı çalışmak zorundaydım örgün devam etmek zor olacaktı ama bölümü de çok istiyordum vs gibi bir şeyler söylerseniz kabul görürsünüz bana kalırsa. Muhtemelen bundan çok da farklı sebeplerden dolayı okumamışsınızdır. Dediğim gibi donanmanız lazım ve daha küçük şehirlerde şansınız daha yüksek. Başarılar
Yüksek lisans şartları genelde ales, yds, gano, okulun yaptığı sınav ve mülakat oluyor.
Açık öğretimden okuyor oluşunuz belki mülakatta sıkıntı çıkarır.
Teorik olarak başvurma hakkınız olmakla birlikte eğer kontenjanı kısıtlı ve çok başvuru alan bir okula başvurursanız tercih edilmeyeceğinizi söyleyebilirim bir akademisyen olarak.