How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Yüksek Lisans Hakkında Bilgileriniz, Tecrübeleriniz

turkuazbulut

RABBİM'e teslimdualarım<3
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
6.297
904
248
Merhaba arkadaşlar :3:

Ben tezsiz yüksek lisans yapmayı çok istiyorum. Bunun içinde şuan araştırmaya başladım.İnternet üzerinden bilgi edinmeye çalışıyorum.
Akamedik kariyer gibi bir niyetim yok. Kendim yapmayı hep istediğim için, bana faydalı olacağına inandığım için yapmak istiyorum.

Devlet üniversitesinde ikinci öğretim olarak yapmayı arzu ediyorum. Ama özel üniversitede yapanlarında görüşlerini öğrenebilirsem çok iyi olur.

Yüsek lisans yapan arkadaşların; tecrübelerini, tavsiyelerini bekliyorum.
Yüksek Lisansa giriş aşaması, cv vs sunumu, referans mektupları, mülakatların yapılma şekli (toplu veya tekli), mülakatlarda sorulan sorular , yüksek lisansa başladıktan sonra ders sayısı, ders seçimi, ödenen ücret miktarı vb. ;
Yüksek lisans yaptığınız üniversite ve bölüm gibi konularda görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim:42:

Merhaba arkadaşlar :3:

Ben tezsiz yüksek lisans yapmayı çok istiyorum. Bunun içinde şuan araştırmaya başladım.İnternet üzerinden bilgi edinmeye çalışıyorum.
Akamedik kariyer gibi bir niyetim yok. Kendim yapmayı hep istediğim için, bana faydalı olacağına inandığım için yapmak istiyorum.

Devlet üniversitesinde ikinci öğretim olarak yapmayı arzu ediyorum. Ama özel üniversitede yapanlarında görüşlerini öğrenebilirsem çok iyi olur.

Yüsek lisans yapan arkadaşların; tecrübelerini, tavsiyelerini bekliyorum.
Yüksek Lisansa giriş aşaması, cv vs sunumu, referans mektupları, mülakatların yapılma şekli (toplu veya tekli), mülakatlarda sorulan sorular , yüksek lisansa başladıktan sonra ders sayısı, ders seçimi, ödenen ücret miktarı vb. ;
Yüksek lisans yaptığınız üniversite ve bölüm gibi konularda görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim:42:
ben tezli yaptım. tezsizde çok zorlamıyorlar genelde. kontenjan ne kadarsa o kadar öğrenciyi alırlar. koşullar okuldan okula değişir. detaylı yazmak çok uzun. en iyisi senin araştırman. okullarda gerekli bilgi var. ücrette ona göre değişir.
özel üniversitede biraz daha zorluyorlar diye biliyorum. mesela dil zorunlu tutuyor bazıları daha çok para kazanmak için.

ben tezli yaptım. tezsizde çok zorlamıyorlar genelde. kontenjan ne kadarsa o kadar öğrenciyi alırlar. koşullar okuldan okula değişir. detaylı yazmak çok uzun. en iyisi senin araştırman. okullarda gerekli bilgi var. ücrette ona göre değişir.
özel üniversitede biraz daha zorluyorlar diye biliyorum. mesela dil zorunlu tutuyor bazıları daha çok para kazanmak için.

teşekkür ederim bilgi için.
ben araştırdım biraz, hala araştırıyorum.
ama yapanlarında görüşlerini merak ettim. en çok da referans mektubu, mülakat gibi süreçlerle ilgili.

teşekkür ederim bilgi için.
ben araştırdım biraz, hala araştırıyorum.
ama yapanlarında görüşlerini merak ettim. en çok da referans mektubu, mülakat gibi süreçlerle ilgili.

mülakat başvuran sayısına bağlı genelde. 10 kişilik yere 50 kişi başvurduysa mülakat genelde kısa geçiyor ama zor soruyorlar eleyebilmek için. az kişi ise mülakatlar uzun sürebiliyor. ama daha çok konuştuğun için daha çok şansın oluyor. referans mektubu formaliteden. okuduklarını bile sanmam

[SUB][/SUB]
mülakat başvuran sayısına bağlı genelde. 10 kişilik yere 50 kişi başvurduysa mülakat genelde kısa geçiyor ama zor soruyorlar eleyebilmek için. az kişi ise mülakatlar uzun sürebiliyor. ama daha çok konuştuğun için daha çok şansın oluyor. referans mektubu formaliteden. okuduklarını bile sanmam

çok tşk ederim :34:

refrans mektubunu hali hazır çalıştığın yerden verirsem kabul olur mu?

Turkuaz Turkiye ici bir bilgim yok yalniz istedigin universitenin sitesine girersin ve orada danismanlik numaralari olur. Her bolume bakan biri olmasi lazim. Telefon edip ya da email atip gorus alabilirsin. :34:

Turkuaz Turkiye ici bir bilgim yok yalniz istedigin universitenin sitesine girersin ve orada danismanlik numaralari olur. Her bolume bakan biri olmasi lazim. Telefon edip ya da email atip gorus alabilirsin. :34:

canım benim saol ilgine.:54:
evet öle yapcam yarın telde sorayım detayları.
marmara üniv. yönetim ve organizasyon istiyordum.
bakalım şimdi olamıcam ama güz döneminde olmak istiyorum nasipse.

sen yaptın mı yüksek?

canım benim saol ilgine.:54:
evet öle yapcam yarın telde sorayım detayları.
marmara üniv. yönetim ve organizasyon istiyordum.
bakalım şimdi olamıcam ama güz döneminde olmak istiyorum nasipse.

sen yaptın mı yüksek?

Ben Londra da yaptim canim o yuzden Turkiye icin bilgim yok.

Son düzenleme:
Bölüm hakkında bilgim yok ama sana en faydalı dallar. Dış Ticaret ,uluslar arası ilişkiler olabilir. Belki 2. Üniversite okumalısın. Benim ihtiyacım yok şu anda ama yaparsam Yükseklisansı İş sağlığı ve güvenliğinden yapardım. Çok sıkıntıya gelemiyorum ama ben ...
:31:

Gunaydin,

Bolum hakkinda yorum istiyorsan, kesinlikle istedigin bir bolum olsun yuksek lisans istemedigin bir bolumde cekilmez cunku. Internetten her sene hangi dersler ogretiliyor bakabilirsin. Onun disinda tezsiz yapmani onermem master dedigin tezli olur:)) Is bulma acisindan sana daha fazla imkan saglar.

Bölüm hakkında bilgim yok ama sana en faydalı dallar. Dış Ticaret ,uluslar arası ilişkiler olabilir. Belki 2. Üniversite okumalısın. Benim ihtiyacım yok şu anda ama yaparsam Yükseklisansı İş sağlığı ve güvenliğinden yapardım. Çok sıkıntıya gelemiyorum ama ben ...
:31:

canım ben yönetim ve organizasyonda yapmak istiyorum.

Gunaydin,

Bolum hakkinda yorum istiyorsan, kesinlikle istedigin bir bolum olsun yuksek lisans istemedigin bir bolumde cekilmez cunku. Internetten her sene hangi dersler ogretiliyor bakabilirsin. Onun disinda tezsiz yapmani onermem master dedigin tezli olur:)) Is bulma acisindan sana daha fazla imkan saglar.

bölüm kafamda net canım.
ben tezsiz yapmak istiyorum
hiç kimse tezli kısmına takılmıyor canım.:26:
diplomada eskiden tezli tezsiz yazmıyordu zaten. :34:
şimdi yazılıyorsa bilmem :27:
:54:

bölüm kafamda net canım.
ben tezsiz yapmak istiyorum
hiç kimse tezli kısmına takılmıyor canım.:26:
diplomada eskiden tezli tezsiz yazmıyordu zaten. :34:
şimdi yazılıyorsa bilmem :27:
:54:

Ben de doktora dusunuyorum belki ayni universitede yapariz. :1:

Son düzenleme:
Turkuazcığım,
İki senedir benim de aklımda yüksek lisans. İngilizce bilgim yetersiz diye hiçbir şey yapmadım.
Bir de içinde öğretim görevlileri de olmak üzere birkaç kişi: "Boşuna uğraşma akademik kariyer düşünmüyorsan!" - "İş yerinde terfi vs olmayacaksa boşuna yapma." - "Hayat kısa dersle tezle uğraşılmaz." vs dese de çok istiyorum ben yaaa... :43:

Hatta bak 18/12/2012 tarihindeki mesajıma... Sorularıma...
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=122365&page=32

Aslında bizim Lahesis de az çok bilir, özelden yazsana ona. :34:
Aslı da yüksek lisans yapıyordu. O da bilir, görmedi galiba bu konuyu. :34:

Ben de doktora dusunuyorum belki ayni universitede yapariz. :1:
Lucky, ben de seninle aynı üniversitede yüksek lisans yapacaktım. Hatırladın mı? :)

Yok yaw onu da Londra da okudum. Bir deneriz ne var yani. :60:
Seni alırlar canım, beni almazlar...

Özür dilerim Turkuaz. Sayfanı sohbet sayfasına çevirdik ama şu da var ki böylelikle güncelleniyor sayfa, birçok kişi görebilir.
İnşallah sana yardımcı olacak birileri yazar. :34:

Back