Yüksek astigmat sanıldığı gibi olmayabilir,keratakonus...

bsrcnr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
72
1
Merhaba kızlar ben yaklaşık 5 yıldır görme sorunu yaşıyorum önce astigmat dediler lens kullandım yaklaşık bir yıl sonra, yine lensim bittiği için doktora gittim özele.
Ve benim iki gözümün numarası arasında çok çok fark vardı. Doktor baktı sen lens kullnamazsın sende keratakonus var dedi o ne dedim hiç düşünemedim önemli olduğunu kuruluk gibi bişey sandım ilk başta sonra adam korneanın şeklini değişmesi dedi konik hale gelmesi dedi ben yine evet dedim, göz nakli lazım dedi ve yığıldım,kaldım nutkum tutuldu. Doktorun salaklığı aslında bu hastalığın en son aşamasıymış pat diye bunu söledi çok acımasızlar bazen. Neyse ordan çıktık annem ve teyzem ağlıyoruz falan hemen başka yere gittik özel göz hastanesi belki yanlış teşhistir diye malesef doğru keratakonus dediler ama göz nakli çok sonraki aşama dedi. Gözün iyi durumda sert lens kullanabilrisin falan dedi. Neyse şimdi çok iyi bir doktorum var lens kullanıyorum mutluyum ama gözünüze dikkat edin sakın ovalamayın bastırmayın bu hastalık en büyük sebeplerinden biri budur çünkü ve mutlaka kontrole gidin özellikle numaralar arasında fark var ve ya yüksek astigmat varsa...
Ben çok üzülmüştüm günlerce ağlamıştım ama doğru tedavi,doğru doktor korkularımı aldı Allah kimseye vermesin ama aynı sorunu yaşanlar varsa paylaşalım burda...

ben bu doktorları anlamıyorum zaten. en kötü ihtimalleri pat diye yüzüne söylüyorlar. bu kadar duygusuzlaşmışlar. alıştıra alıştıra söylense bu kadar üzülmez belki de insan. çok geçmiş olsun.

cnmmm ist daysan dr unu öğrnebilir mym bnmde yüksek astigmatım var.(-3,00 / -2,50)............ +miyop

geçmiş olsun da doktora salak deme hakkını nerde buldun kendinde
o her türlü anlatıp sen sadece en kötü kısmını en korkuyla algılamış olabilir misin?
evet ayrıca en kötü ihtimalleri direkt söylüyoruz çünkü söylemediğimiz zaman da bu sefer niye söylemedin oluyo!

arkadaşlar bu arada göz nakli değil son aşamadaki operasyonun adı, kornea nakli. ben kornea nakli için sıradayım da, sizden daha kötüler var, ne şanslısınız ki lensle devam ediyorsunuz hayatınıza. gerçekten bu çok önemli. kontrollerinizi sürekli yaptırır ve gözünüzü korursanız hiç bi sorun olmayacaktır. kornea nakli çok riskli, umarım o seviyeye gelmezsiniz benim gibi. ben lensle de göremiyorum fazla.

Öncelikle geçmiş olsun. Benim de senelerdir gittiğim doktorların anlamaması yüzünden bu hastalıkla karşı karşıyayım. Daha tespit edemedier yani.. Ama son gittiğim doktor çok üzüldü halime demekki bu kadar ciddi bir durum var. Bana da göz ovalamak vs. yasak. Şu an numaralı lens kullanıyorum sert lense mi geçmeliyim. Fikirsizim bana doktorunun adını özelden yazarsan sevinirim veya buradan. Bu hastalıktan anlayan ve iyi bir tedavi yapabilen doktor pek yok. Lütfen acil bir şekilde dön bana ben hemen başlamak istiyorum ne gerekiyorsa tedavi için.
Bende de aşırı bir astigmat var ve fikir almam gerek. Şimdiden teşekkürler bu başlık altında bir konu oluşturmanda çok yerinde olmuş ayrıca.
Diğer arkadaşlara da seslenmek istiyorum. Bana acilen fikir verin ameliyat vs. korkutmuyor beni sadece ileri seviyeye ulaştırmak istemiyorum. Tam da hayatımda her şey yerli yerinde giderken..
Sevgiler..

bende göz muayenesi oldum biryerde düşük derece (0,50) astigmat var dedi ve gözlük verdiler fakat emin olmak için bir de dünya göz hastanesine gittim gözlerimin sadece sürekli bilgisayara bakmaktan kuruluk var dedi ve damla verdi ben şimdi neye inanacağım anlamadım

Bence de doktor biraz salakmış. Ben 11 senedir sert lens kullanıyorum. Kornea nakli bu hastalığın en son aşamasıdır. Hatta size şu kadarını söyleyim, en iyi lensle 1/10 gören biri ancak kornea nakli olabilir. Bu hastalığın pek çok tedavisi var. Eğer görüşünüz etkilenmişse, sert lens kullanmanız gerekir. Eğer ilerliyorsa bunu cross linking (Lazerle korneanın sertleştirilmesi) yöntemini, yada halka yöntemi (kornea içi halka takılarak korneanın bozulmasını engelleyen) ile ilerlemeyi durdurabilirsiniz. Halka yöntemini benim aklım pek sarmadı. Fakat cross link yöntemi ile çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. % 80 düzelme elde eden hastalar var. Lens kullanmayı bırakanlar var. Lens kullanmak çok rahatsız edici olabiliyor. Bu lensler yarı gaz geçirgen sert lensler. Tozlu toprakları ortamlarda bulunmak, göze çok zararlı. Gözü mümkün olduğunca korumak şart. Göze bir şey kaçmadığı halde lens göze batıyorsa, hemen doktora gidip lensi kontrol ettirmek lazım. Lens çizilmiş olabilir, lens göze oturmuyor olabilir. Lens göze tam oturmalı, gözde hareket etmeli, rahat dönmeli, lens ile göz arasına su girebilmeli. Lens göze kazık gibi oturursa çok rahatsız eder. Ayrıca yeni hibrit lensler çıktı. Ortası sert kenarları yumuşak lensler. Biraz pahalıymış ama konforluymuş. Ben hiç kullanmadım. Ben normal lensin çiftine 600 TL falan veriyorum. Doktor tavsiyesinde bulunabilirim. Ankara'da Doç. Koray Budak(Tunalı hilmi), İstanbul'da Doç. Efekan Coşkunseven(Etiler dünya göz), İzmit'te Prof. Gülay Güllülü(Gebze özel bir klinik) iyidir. Efekan Coşkunseven'e hiç gitmedim ama sanırım en deneyimlisi o. Artık bir çok hasta hayatı boyunca kornea nakli gerekmeden yaşayabiliyor. Ben Gülay hanıma "kornea nakli olsamda kurtulsam" dediğimde sakın böyle şeyleri düşünme" dedi. "En kötü lens en iyi kornea naklinden iyidir" dedi. Kornea nakli organ nakli değildir. Doku naklidir. Korneada kan olmadığında uyum sorunu yoktur. Doku uyumu değil, kan uyumu dahi gerekmez. Kadavradan alınması için izin gerekmediğini duymuştum. Çok beklemek gerekmeyebiliyor. Fakat nakilden sonra % 5 ihtimalle kornea saydamlığını kaybedebiliyor. Önceden farkedilip önlem alınabiliyor. İkinci nakil gerekirse bu risk daha da artıyor. Ben cesaretimi toplayıp, Cross link yaptırıcam bir gözüme, sonra deyme keyfime (Allah'ın izniyle)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…