ben seni çok iyi anlıyorum canım o söylediğin kelimeleri kesinlikle art niyetli söylemedğinin farkındayım gece uykusu öyle birşeyki insan uyumadı kendini kaybediyor bende aynı şeyleri yaşıyorm hatta şuanda bile uyumadığı için dayanamadım kalktık oyalanıyorz işte..
ama 20 aylık olmuş bak çok az kalmış benimkide keşke öyle olsa..
az kaldı 20 ay sabretmişsin birkaç ay sonra eminim yavaş yavaş düzene girmeye başlayacak
bol bol dua et allah sabırlar versin hepimize
ben seni çok iyi anlıyorum canım o söylediğin kelimeleri kesinlikle art niyetli söylemedğinin farkındayım gece uykusu öyle birşeyki insan uyumadı kendini kaybediyor bende aynı şeyleri yaşıyorm hatta şuanda bile uyumadığı için dayanamadım kalktık oyalanıyorz işte..
ama 20 aylık olmuş bak çok az kalmış benimkide keşke öyle olsa..
az kaldı 20 ay sabretmişsin birkaç ay sonra eminim yavaş yavaş düzene girmeye başlayacak
bol bol dua et allah sabırlar versin hepimize
arkadaşlar her ikisininde ortasını bulmak lazım çocuğu evamlı yatağına bırakıp kendi istediğimiz şekle sokmak için ağlamaya mahkum etmekte çok yanlış tamamen çocuğa boyun eğip her istediğini yaparak kendimizden ödün vermekte çok yanlış bunun sonucunda şımarak ukala kendini bilmez çocuklar yetiştirmiş oluruz hatta belki bir işi beceremeyen bireyler olup çıkarlar karşımıza..
diğer türlüsüde çocuktan inanılmaz ögüven eksikliği yaratabilir çocuklarımızda sonuçta yurt dışında iyi hoş ağlasalarda bakmıyorlar kendilerince dize getiriyorlar fakat yurt dışındaki gençlere baktığımız zamanda çok öyle mükemmel bir genç nüfusa sahip olduklarına inanmıyorum hatta tam tersini düşünüyorum
bu durumda ne yapmalı ikisinin ortası nasıl bulunur nasıl davranılır hiç bilmiyorum uzmanlardan yardım almak lazım yada eski usül annelerimizin bizleri büyüttüğü yeri gelir severim yeri gelir kızarım diyerek büyütücez heralde böyle olucak
evet kapristen aglar 3 yasindaki bir cocugun gaz sorunu olmaz, dis cikartmasi olmaz ... nedensiz yere hep agliyorsa kan tahlilleri felan yaptiysaniz ve hic bir rahatsizliga raslanmadiysa bu sadece kapris
dusuncelerinize saygi duyuyorum fakat bir cocugun surekli nazina oynamakta iyi degil, konuyu iyi okuduysaniz annenin 3 yasindaki cocugunun her gece yaninda yattigini, pesinden hic ayrilmadigini hic bir isini goremedigini geceleri surekli uyandigini ve durumdan sikayetci oldugunu biliyormusunuz ??? o zaman sizin dediginiz gibi yapsin konu sahibi sataflasin cocugunu hersey cocugun istedigi gibi olsun dimi !!! boyle davranmaya devam ederse konu sahibinin kendine ayiracak bir vakti olmaz hem ne demek bir annenin her gece cocuguyla uyumasi ??? sizce bu mantiklimi annenin kendi yataginda olmasi gerekmiyormu ??? olaya bence bu acidanda bakin cocuk resmen annesini babasiyla bile paylasamiyor sizin soylediklerinizi uygularsak o zaman kadinlik gorevimizi yerine getiremeyiz yemek yapmak, bakimli olmak, evimizi temizlemek, esimizle oturup iki cift laf etmek icin vaktimiz olmaz o zaman biz 2 rolu ustlenemeyiz hem kadinlik hemde annelik dimi ??? sadece anne oluruz sadece cocugumuzla ilgileniriz bu durumu bri erkek ne kadar kabullenir ??? simdi bana bu yazdiklarimin mantikli bi cevabini bulun
çoçukda fiziksel bi problem yok demek
ruhsal bi sorunun olmadığı anlamına gelmez..
eğer 3 yaşındaki bi çoçuk gerçekten kapristen ağlıyosa bu bile çok tehlikeli..
kapris ne demek biliyomusunuz..
kaprisli olmak kadar korkunç bişey olamaz...
3 yaşındaki bi bebek kaprisliyse eğer o bebeğede yazık anneyede..
evet bunu aşacak olan anne olacak..
belki yorulacak çok yorulacak ama aşacak..
bn diğer mesajımdada dediğim gibi bunu bi uzmandan destek alarak yapabilir...
sizin dediğiniz gibi çoçuğun davranışı normal değil,ama sizin çözümünüzle asla aşılmaz bu durum
aşılsada geçici olur ve tekrar bi yerlerden patlak verir...bunları yapöak demek çoçuğu şımartmak değildir asla
ben,mde çoçuğum var bnde dediklerimi yapıyorum ve alsla şımarık bi çoçuk yetiştirmiyorum,
ve ben bu düşünceeleri kafamdan uydurmadım asla
kendim bizzat uzman petegog proğramlarını ilgiyle takip ediyorum..
pedegog demek çoçuk pskoloğu demek ayrıca hatırlatırım.......
her neyse konu sahibi arkadaşım inşaallah kendi iiçinde çoçuğu içinde hayırlı olanı yapar
bol bol sabır diliyorum...
OKADAR yoruldum ve bıktım ki herşeyden doğduğundan beri uyku yeme sorunu olan şuan 20 aylık ama yeni doğandan farksı zzırt pırt aglayan totomdan saniye ayrılmayan babaya bile gitmeyen gece 10da ayagıma alıp sallamaya başladıgım 12ye kadar salladıgım yetmez gibi gecede 5 defa kalkıp sabahlara kadar ayağımda salladıgım helede şu son 2 hafta ölmeyi bile istemeye başladım hasta oldu 10,5 kilodan 9 kiloya düştü 10 gundur 1 du bardagı süt dışında bir lokma yemedi. usandımm insan evladına dogmaz olaydın dermi yaa bıktım tükendim yaşım yirmiüç ama inan 40lı insan benden genç sayılır. kaş bıyık saldım gitti. tuvalete bile gidemiorum kimsemiz yok bırakabileceğim. bakıcı tutabilecek maddiyattada deilim. babamız yardımcı olmaya çalışıo ama benim kız aglıyo yedi yirmi dört ayagımda sallamamı istiyor. insan görünce şeytan görmüşe dönüyo ..delirmek üzereyim bıktıııııııııııııııııııııııııım yardımmmmmmmmmmm
bu konuda ben anne karnında başlayan eğitime inanıyorum ve şu anda sahip olduğumuz (bize göre sorunlu)çocuklarımızın en büyük sebebi biz anneleriyiz , bebeğimize hamileyken yaşadığımız ,sinir stres ağlamalar, eşimizle yaptığımız kavgalar ,kaprislerimiz huysuzluklarımız vs hepsi ama hepsi bebeğimizin ruhsal yapısını şekillendiriyor ,hatta uzmanlar istenmeyen gebeliklerden doğan bebeklerin daha huysuz olduğunu söylüyor,
tecrübeyle sabittir , şöyleki ben ilk bebeğime hamileyken bu konuları hiç araştırmamıştım bilmiyordum,
yeni evliydim bebek istemiyordum(3 ay sonra hamile kaldım)eşimin ailesiyle yaşıyorduk ortama insanlara alışamamıştım eşimle çok sorunlarımız vardı,çok ağlıyordum çok mutsuzdum ve en küçük problemde kendimi salıyordum,
böyle geçen hamilelik sürecinden sonra kızım doğdu ,ağlaması yüzünden canımdan bezmiştim en çok uykusu yarım saatti ,defalarca dr götürdük ,hatta bir keresinde 1 buçuk saat aralıksız uyuyunca kayınvalidemle odasına koştuk acaba birşeymi oldu bebeğe diye
kızım 6 yaşına geldi hala en ufak birşeyde ağlıyor 2 ay onunla okula gidip geldim ana okuluna gittiği halde ,çok duygusal çok mız mız ,fakat 2. hamileliğimde daha bilinçliydim daha güçlüydüm eşimle sorunlarımız vardı gene ama önemsemiyordum ve kendimi sağlam tuttum kolay kolay ağlamadım, hamileliğimin 4. ayında iken kendi evimize geçtik dolayısı ile sorunlarım azaldı, ve 2. bebeğim çok güçlü ,(1 yaşına kadar sağlık sorunları vardı çok şükür geçti)şimdi 4 yaşında , bir yere gideceğim zaman babannesine bırakıyorum
ablasına diyorki (abla ağlama niye ağlıyonki annem biraz sonra gelip bizi alıcak)kolay kolay ağlamaz asla mız mız değil kaprisleri yok
sonuç olarak mız mız yada değil ikisinide çok seviyorum bu düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.
OKADAR yoruldum ve bıktım ki herşeyden doğduğundan beri uyku yeme sorunu olan şuan 20 aylık ama yeni doğandan farksı zzırt pırt aglayan totomdan saniye ayrılmayan babaya bile gitmeyen gece 10da ayagıma alıp sallamaya başladıgım 12ye kadar salladıgım yetmez gibi gecede 5 defa kalkıp sabahlara kadar ayağımda salladıgım helede şu son 2 hafta ölmeyi bile istemeye başladım hasta oldu 10,5 kilodan 9 kiloya düştü 10 gundur 1 du bardagı süt dışında bir lokma yemedi. usandımm insan evladına dogmaz olaydın dermi yaa bıktım tükendim yaşım yirmiüç ama inan 40lı insan benden genç sayılır. kaş bıyık saldım gitti. tuvalete bile gidemiorum kimsemiz yok bırakabileceğim. bakıcı tutabilecek maddiyattada deilim. babamız yardımcı olmaya çalışıo ama benim kız aglıyo yedi yirmi dört ayagımda sallamamı istiyor. insan görünce şeytan görmüşe dönüyo ..delirmek üzereyim bıktıııııııııııııııııııııııııım yardımmmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?