Yoruldum bıktım yapışık ikiz gibiyiz

burda bana ettigin bedduada degilde nedir acaba ???

umarım benim çocuğum gibi bir çocugun olurda sen şikayet etmezsin bu mu beddua????? ne güzel işte çocugun olur sonucta bilipte yapıcan ya benim gibi olmassın akıl küpüsün benim gibi cani anne olmassın anlamında. ne var bunda

waala aklıma başka antarnetif fikir gelmiyorr tatlım yaşında çok klüçük 23 genç ve toy bir annesinn inş düüzleirrr

ınsallah bedduan tutarda bende anne olurum...
Saglıklı hayırlı bır evladım olsun varsın uykuusuz kalayım benım sana kızdıgım tek nokta keske dogmasaydı gebertmeden buyutseydım gıbı kurdugun cumleler annelıgıne bırsey demedım kurdugun cumleler yanlıs hemde cok yanlıs...

o sinir harbinde olduğu için öyle yazıyor ama gene iyi bizim bir tanıdık var ,bebeklikten başlamış çocuklarına küfür etmeye(1 yaşında oğlu vardı ikizleri oldu)11 yaşına geldiler hala devam ediyor ama bir farkla artık çocuklarıda o na aynen küfür ediyor

maşallah ,valla benden bilinçlisin 1 yaşına girince herşey yoluna giriyor yavaş yavaş,ben kundakta iken kendimi
kaybedip sarsıyormuşum elimden almışlar (insan bir ay uykusuz kalınca e haliyle kendini kaybediyor)ahh ahh ne kadar pişmanım eminim çocuklarım daha zeki olacaktı sırf benim sarsmalarım yüzünden ilerleyemedi zekaları
burda bana ettigin bedduada degilde nedir acaba ???

tvetty bak cimcimikin bebeği sağlıklı birşeyi yok ki sadec ağlıyor bunda ne var beddua olarak ben anlamadım
beddua etseydi ,sen bundan bile mahrum kal falan derdi ,allah korusun

mikrosoft sen bana taktin ha
sinir harbi minir harbi bana ters geldi soyledim ayrica küfür etmemiski sadece kullandigi cumleler yanlis diyorum...
ALLAH DAHA COK SAGLIK HUZUR VERSIN BEBEGINE sonucta orda bana ettigi bir beddua var oyle yada boyle...

yok kız ne takıcam severim ben seni bilmediğin için ters gelmiştir sana
evet küfür değil ben beteri var demek istedim,evet yanlış ben doğru demedim ki.
neyse sen nasıl istersen öyle anla ben beddua olarak algılamadım bunu belirttim

anladim canim...zaten kimseyi kirmak istemem o cumleleri okuyunca tepem atti belki biraz sert yazdim hakli olabilirsin

ya canım önce rabbimden sabır dile tek bir gündeğil her sinirlendiğinde en büyük ilacın dua
ilk aylarda çokmu kucağınıza aldınız
yalnız hiç bırakmadınız mı
senden başka kimse ilgilenmedi anlaşılan
bunalmış olman çok normal ben tek başıma 2 çocuk büyüttüm seni anlıyorum
ilk kızımda bende çok sabırsızdım ev işlerini yapamamak beni sinir ediyodu nasıl büyüdü anlamadım
ikinci kzımda ilk aylar çok zor geçti lohusa depresyonunu yaşadım ki ilk kızmda da yaşadım ama ikincisinde daha fazla yaşadım
nerdeyse evi terk etmeyi ve kayıplara karışmayı bile düşündüğüm çok oldu eşimn bana ani bir tepkisiyle kendime geldim
baktım kimseden hayır yok eşin bile olsa biyere kadar sabrediyo kendimi toparladım
günü gün ettim ama sonra o da büyüyecek başka çocuk düşünmediğim için en iyisi tadını çıkarmaktı
sende iyisiyle kötüsüyle tadını çıkar
anlaşılan kızın mızmız bi çocuk sanada aşırı bağımlı
suçu kızında değil biraz kendinizde arayın
biryerlerde yanlış yapmışsınızdır diye düşünüyorum
mesela 1 yaş öncesinde toplum içine soktunuzmu ki bu durum haftada bir iki kez olmalı bence
yada yarım saatliğine de olsa bir yabancıya bıraktınız mı eyer cvp hayırsa size bağımlı olması çok normal
tv seyretme yada oyuncaklarla oynama gibi hobileri varmı
öncelikle nerde yanlış yaptığını düşün sonra kızını bir şekilde senden başka şeylere yönelmesini sağla

ben seni çok iyi anlıyorum canım o söylediğin kelimeleri kesinlikle art niyetli söylemedğinin farkındayım gece uykusu öyle birşeyki insan uyumadı kendini kaybediyor bende aynı şeyleri yaşıyorm hatta şuanda bile uyumadığı için dayanamadım kalktık oyalanıyorz işte..
ama 20 aylık olmuş bak çok az kalmış benimkide keşke öyle olsa..
az kaldı 20 ay sabretmişsin birkaç ay sonra eminim yavaş yavaş düzene girmeye başlayacak
bol bol dua et allah sabırlar versin hepimize

sadece kadınlar kulubünde senin yerinde olmayı delice isteyen kaç kişi var biliyor musun?
zor bir dönemdesin anlaşılıyor, ama lütfen allahın bahşettiği nimete nankörlük etme. şükret ki seni yorsa da bir sevimli gülümsemesiyle her şeyi unutturacak bir bebeğin var.
tek derdin bu olsun. tadını çıkar anne olmanın...

arkadaslar cocuk buyutmek cok zor, helle tek basiniza buyutuyorsaniz, ... sukretmeleyiz ki biz anneyiz anne olamayan insanlari dusunelim (( bizler sadece bir kac yil sykynty cekecegiz cocuklarimizi buyuturken ama onlar her sabah ve yillarca anne olmanin savasini veriyorlar bazen umitleri tukeniyor ... onlar bizim yerimizde olabilmek icin surekli cirpiniyorlar ki biz halimize sukredelim ... biz turk anneleri cok yumusak davraniyoruz cocuklarimiza en buyuk hatamiz cocugumuzun en ufak aglamasina koskamiz birakin aglasin stres atar kaprislerine boyun egmeyin siz onun her aglamasina kosarsaniz o sizin totonuza yapisir duymazliktan gelin, ona yasaklar belirleyin uyku saatlerini bile siz belirleyin her istedigini yapmiyacaginizi sizin yonetmen oldugunuzu onun sizi yonetemiyecegini bilsin yoksa simarik bir cocuk olur benim yengemin bir oglu var 3 yasinda geceleri defalarca uyanir annesi ile yatar hep aglar istedigini elde etmek icin cunku yengem onu cok simartti cok da agliyorsa 1 yasindan itibaren bunlar kapris alin onu yatagina koyun yanliz yatsin birakin odasinda aglasin gitmeyin yanina o sizi denemeye calisir cocuklar cok zeki isinizi gucunuzu goremiyorsaniz koyun yatagina anlatin ona isim var akilli dur yoksa yatagina koyarim diye devam ederse totosuna vurun ama son asama olsun baktiniz halen ayni yatagina koyun seni uyarmistim deyin aglasin yaninada bir kac oyuncak koyun bir muddet aglar sonra oyuncaklara dalar iste yurtdisinda doktorlarin onerdikleri davranis bunlar inanin ise yariyor ben yurtdisinda yasiyorum ve bakiyorum ki yabanci bayanlar hep makyajli bakimli, ornek bir magazaya gittigim zaman bakiyorum bir turk annesi cocugunun aglamalarina boyun egiyor cocuk misal oyuncak ... bisey istiyor agliyor kendinden geciyor kendini yerlere atiyor annesi dayanamayip istedigini aliyor ve birde yabanci bayanlarin cocuklari oyuncak istiyorlar annecim bunu alirmisin diye bayan hayir dedimi cocuk susuyor yada tekrar soruyor gene hayir cevabi aldimi agliyor annesi kulagini tikiyor hci aldiris etmiyor iste yapmaniz gereken bu siz karar vermelisiniz cocugunuz degil

a
googleye adem güneş yazarsan sitesini bulursun....
uzmn petegog..ayrıca radyo proğramıda var..
stesini araştırırsan bulursun hepsini....
kitaprını yazılarını ve proğramını çoook tavsiye ederim...
tüm sorularına cevap bulacağına eminim

malesef bir çok cümlenizie katılmıyorum arkadaşım..
ne demek bırakın ağlasın..
her çoçuk kaprisindenmi ağlar...
asl çoçuğa işimize göre kurallar koyarsak o çoçuk için hayat işkenceye dönüşür..
diyyosunuzki bırakın odasına ağlasınç..
allah aşkınıza bir düşünün 3 yaşındaki bir çoçuğun ruhuna inin..
bu bir çoçuk için en büyük yıkımdır..
o yata bir çoçuğua bunu yapmak..yetişkin bir insanı hapse atmakla hücreye atmakla eş değerdir.
eevet çoöuk bu yöntemle belki uslu olur belki ağlamalarını bırakır ama
hayatının belli bir noktasında verir bu patlağı...
anne demek şefkat kahramanı demek..
anne demek çoçuğunun ihtiyaçlarını karşılamakonun yanında olmak demek..bunları gerçekten yapıyorsa bi anne
o çoçuk asla sizin tabi r ettiğiniz gibi şımarık değil
özgüveni yerinde duygusal dünyası gelişmiş bir birey olur..
ve yarın büyüdüü zaman o anne o sabrının karşılığını fazlasıyla alır..

evet kapristen aglar 3 yasindaki bir cocugun gaz sorunu olmaz, dis cikartmasi olmaz ... nedensiz yere hep agliyorsa kan tahlilleri felan yaptiysaniz ve hic bir rahatsizliga raslanmadiysa bu sadece kapris
dusuncelerinize saygi duyuyorum fakat bir cocugun surekli nazina oynamakta iyi degil, konuyu iyi okuduysaniz annenin 3 yasindaki cocugunun her gece yaninda yattigini, pesinden hic ayrilmadigini hic bir isini goremedigini geceleri surekli uyandigini ve durumdan sikayetci oldugunu biliyormusunuz ??? o zaman sizin dediginiz gibi yapsin konu sahibi sataflasin cocugunu hersey cocugun istedigi gibi olsun dimi !!! boyle davranmaya devam ederse konu sahibinin kendine ayiracak bir vakti olmaz hem ne demek bir annenin her gece cocuguyla uyumasi ??? sizce bu mantiklimi annenin kendi yataginda olmasi gerekmiyormu ??? olaya bence bu acidanda bakin cocuk resmen annesini babasiyla bile paylasamiyor sizin soylediklerinizi uygularsak o zaman kadinlik gorevimizi yerine getiremeyiz yemek yapmak, bakimli olmak, evimizi temizlemek, esimizle oturup iki cift laf etmek icin vaktimiz olmaz o zaman biz 2 rolu ustlenemeyiz hem kadinlik hemde annelik dimi ??? sadece anne oluruz sadece cocugumuzla ilgileniriz bu durumu bri erkek ne kadar kabullenir ??? simdi bana bu yazdiklarimin mantikli bi cevabini bulun

Son düzenleme:
arkadaşlar her ikisininde ortasını bulmak lazım çocuğu evamlı yatağına bırakıp kendi istediğimiz şekle sokmak için ağlamaya mahkum etmekte çok yanlış tamamen çocuğa boyun eğip her istediğini yaparak kendimizden ödün vermekte çok yanlış bunun sonucunda şımarak ukala kendini bilmez çocuklar yetiştirmiş oluruz hatta belki bir işi beceremeyen bireyler olup çıkarlar karşımıza..
diğer türlüsüde çocuktan inanılmaz ögüven eksikliği yaratabilir çocuklarımızda sonuçta yurt dışında iyi hoş ağlasalarda bakmıyorlar kendilerince dize getiriyorlar fakat yurt dışındaki gençlere baktığımız zamanda çok öyle mükemmel bir genç nüfusa sahip olduklarına inanmıyorum hatta tam tersini düşünüyorum
bu durumda ne yapmalı ikisinin ortası nasıl bulunur nasıl davranılır hiç bilmiyorum uzmanlardan yardım almak lazım yada eski usül annelerimizin bizleri büyüttüğü yeri gelir severim yeri gelir kızarım diyerek büyütücez heralde böyle olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…