Yazdıklarınıza katılıyorum. Önerilerimizi sunuyoruz ancak sanki yavrusundan değilde bir yaratıktan bahsediyor gibi.
Tekrar söylüyorum annesi belliki çocuğun bir sıkıntısı var. enin bu ruhsal durumun onada yansıyordur belki. Benim ufak bebeğim tam 1 yaşına kadar 3 kez hastanede yattı. Hastanede yatmadığı zamanlardada evde sabahlara kadar astımı için makinayla burnumdan ağzından hava vermek zorundaydık belli aralıklarla. Çocuğum nefes alamadığı için 15 dk.dan fazla uyku uyuyamıyordu ne gece ne gündüz. Babası ile biz nöbetleşe yatalım dşyorduk ama anne çocuk uyuyamayınca ben horul horul uyuyamıyordum. Benim psikolojim bozulmamışydı? Tabiki sabrım tükenmişti yorgundum ama tek duam bebeğimin iyi olmasıydı ve bir gün bile keeşke doğmasaydın demedim. Keşke senin yerine ben hasta olsam sen iyi olsan kuzum dedim. Kaşı bıyığı geç ağda bile yapacak halim yoktu ve büyük çocuğumunda ilgiye ihiyacı vardı onunlada hayat normalmiş gibi gülüp söylemem, oyunlar oynaamm lazımdı. Tam bir sene boyunda 24 saatlik zaman diliminde en fazla 2 saatlik uyku ile geçirdim. Bu 2 saatte üst üste değil belli aralıklarla. Yani demem o ki ne olur çocuğunaa böyle kelimeler kullanma. Allah'ın gücüne gider. Allah onlara sağlık versin en büyük dileğimiz bu.
Sen kendin biraz rahat ol bak çocukta daha sakinleşecek göreceksin. Al onu gezmelere çık, dışarı çık ne bilim parka felan götür. Kalabalığa ve insanlara alışsın.
Sen sen ol öyle büyük laflar etme hele çocuğun hakkında.
Sabırdan önce şükrederek şefkatle bakacaksın bebişine sağlıklı ve senin yanında olduğu için...
Hayatta en zor şey annelik kendinden vazgeçiyorsun, rahatından, keyfinden ödün veriyorsun hiçbirşey eskisi gibi olmuyor...
Ama unutmayalım ki;
Bir tek çocuğu olsun diye çırpınan nice insanlar var...
Çocuğu olupta sağlıklı olması için çarpan nice kalpler var...
Çocuğu vefat edipte yanında tekrar olabilmesi için herşeylerini verebilecek nice gönüller var...
Çok şükür bebişiniz sağlıklı ve yanınızda...
Bunu bir savaş haline dönüştürmeden bu günlerinizin keyfini çıkarmaya çalışın...
Sizi anlamadığımı düşünmeyin ben 7,5 senedir sizin anlattığınız durumdayım iki oğlumla...
Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık ve ömür versin ve tabii ki bizlerede...
Size nacizane bir tavsiye eğer kendinizi çok kötü ve bu durumun altından kalkamayacak gibi hissediyorsanız lütfen psikolojik destek alın...
Sevgiler ve mutlu huzurlu günler diliyorum...
ya etrafımdakilere bakıyorum fosur fosur uyuyo ben o uyudumu nefesi bile sayı ile alıyoorumaşırı bağımlı anneler geldi 10 gün oldu baksalar değil öpemk kıyamet koparıyo. annem ben dinleneyim diye geldi güya ama nerdeee bana rahat huzur yok. :2: ölsem kurtulsam diyorum yaa şu kızı gebertmeden bi büyütseydim artık bttim elimde değill ama hislerim bunlar
arkdaş bence çoçugunu bir doktora götür bakalımm sorunu sıkıntısı neymiş ne diyee bu kadar aglarmış bu bebcik eger doktor bişey bulamasaa yardım iste birileriden dönüşümlü baksınlar ama ilaki anneye çok düşknde senden ayrılınca yaygara koparan bir çoçuksa ozamn sana çok daha fazlası düşüyor malesef tabki anenesin ama sende eten kemiktensin iradenin dışına çıkmısınkii bunları söylüyosun o senin çoçugunn anesin kimsenin söylediginide takma herkez annelik oyunu kolay gelirr allah hayırlısını versin hakındaaa şükret ve sabırrr
o hastayken ölsün mü dedim ben.tövbe yaa ona yaratık gibi bahsettin demişsin. sizin pencereden öyle görüne bilir ama benim yaşadıgımı görenler sende peygamber sabrı var diyor. ayrıyeten ona gözüm gibi bakıyorum. sabahlara kadar uyumuyorum hasta şuan okonuda şikayet etmiyorum ben. anne dedimi dünyam benim oluyor sırf omutlu olsun diye evlilk alyansımı bozdurup o sevinsin diye en sevdiği cizgi filmin oyuncakalrını aldım. parmağımda gümüş yüzük dolanıyorum . cücüğüme rabbim uzun hayırlı güzel ömür versin. ona gelen bana gelsin. ben anneyim canavar değil. ama bende insanın ya yoruldum diyorum uykuyu yemeyi herşeyi gectim ya yuzumu yıkamadan gezdiğim oluyor. nie yıkamıyorum sırf aglamasın diye nie tuvalaete iki günde gidiyorum sırf aglamasın diye ben cani anne olsam ağlasın kussun be derdim giderdim. beni yargılamadan düşünün ama dediğim gibi eşekten düşmeyen anlayamaaz halimi..
başta yazdıklarına cevap yazdım sadece yaratık gibi kelimesi beni kışkırttı. yanlış anlamaYukarıdaki msjını tekrar oku istersen. Hem çocuğun hakkında bu tür kelimeler kullanıyorsun hem önerilerimizi kaale almayıp millete beddua ediyorsun. Şu tezata bak. Ne halin varsa gör. Ben yavrucak için üzüldüm.
Bizim pencere felan yok. Senin buraya yazdıkların var. Senin yazdıklarına bakılırsa sanki çocuğundan bahsetmiyor gibisin. İnsan yoruldum der, sabrım kalmadı der, bunaldım sıkıldım vs. derde onu gebertmeden vs. bu tğr cümleler kullanırmı çocuğu hakkında yahu?
başta yazdıklarına cevap yazdım sadece yaratık gibi kelimesi beni kışkırttı. yanlış anlamaayrıyeten beddua etmeden başka yazanada cevap vermek istemiştim sana gibi olmuş ama sana değil cnm anlıyan anlamıştır
Çok güzel yazmışsınız tebrik ederim..
Bu arada konuyu açan arkadaşa kızmayalım arkadaşlar. Ben ard niyetle bu şekilde yazdığını düşünmüyorum. Kullandığı yüz ifadelerine bi baksanıza? O artık öyle yorulmuşki bu tür cümleler kurup kendine çare aramaya çalışıyor, işi birazda gırgırına alır türden bize gösteriyor. Aslında belkide içinde ne fırtınala kopuyor bunu bizler bilemeyiz...
Allah yardımcınız olsun, zamanla düzelecektir herşey...
cocuk buyutmek kolay is degil yaparken kime guvendinde simdi saydiriyorsun yavrucaga belliki bir derdi var ne demek keske dogmasaydi ne demek gebertmeden buyutseydim ne bicim laflar bunlar bir annenin agzina yakisiyormu ic insanlar o senin elindeki kiymetini bilmedigin yavru icin ne paralar dokuyor sizin yaptiginiz resmen bencilik madem okuyorsun bakamicaksin ne diye getirdin dunyaya yavrunun sucu ne simdi daha kucucuk bebek akli birseye ermiyor tabiki annesini isteyecek hep biraz buyudugunde oda kendine gelir ama bu yazdiklarini okusa hakkinda ne dusundugunu bilse sana 1 adim daha yaklasmaz herhalde guvendigi daglara annesinin dusuncelerine baksana demekki elinde olsa atacaksin bakicinin kucagina ne bir annelik nede bir merhamet gostereceksin yazdiklarindan bunu anladim...
çeken bilir karlı dağın ardını. ben 4 yıldır kimsem olmadan ayaktayım eşim ve ben sadece askeri ücretle 300lira kiraya evde oturuyorum okuyorum açıktan okumaya çalışıyorum. anne olmak elbette dünyanın en güzel şeyi senin gibi insanlar yargılasın diye yazmadım YARDIIIIM bi çare bi çözüm bulmak için. benim bu halimi yadırgayanlar elbet aynısını yaşarlar...yaşasın ki hıı haklıymış desin. sabahlara kadar uykusuz başındabekleyen benim sen değil. tuvalete bile gidemiyorum diyorum arkadaşlarla gezmiyorum demiyorum tuvalete bileeeeeeeeeeeeeeeeee umarım benim çoccugum gibi bir çocugun olurda sen böyle yazmazsın... sen iyi anne olursun..
eminim cocugun yokk olsa diger yorumalr gibi yazardım böyle kırıcı hakaret dolu değil. el vicdan olarak..
senden baska beddua eden yok sekerimmm
canım bazı konulara çok agresif yorumlar yapıyorsun ,tabiki herkes o yavrucağa yazık diye düşünüyor fakat anne olanlarda bu kadıncağızın halini anlıyor az çok ,
mesela ben bu gece (6 ile 2yaş arası 4 çocuk )misafirlerimle geçirdiğim 4 saat sonunda kızlarımı birini bir duvara diğerini birduvara fırlatmak istedim ama yapmadım !,ben bir anneyim allah bana o merhameti vermiş (sadece birer çimcik ve bol bol nasihat ile atlattılar)sen canını sıkma, konu sahibide bebeğini bu günlere getlirebildiyse allahın vermiş olduğu merhamet ve şefkat duygusundandır,şimdiye kadar olan merhamet ,şefkat birden bire bitmez
sende sakin ol biraz ,tabiki olumsuz yorumlarda yazılacak, çoğu zaman bu olumsuz eleştiriler bizi kendimize getirir unutma
çok doğru söylüyorsun anne olmayan helede zor bir bebegin annesi olmayan bilemez.. doktora defalarca götürdüm . varımı yogumu harcadım acaba bişeyimi varmı diye ama yok huysuz ondan diyolar. boştan boşa okdar kan alındı emar çekildi ne bilim cok zor cok.büyümesini iple çekiyorum... bazıları tek derdimin uyumak oldugunu sanıyor ben onu geçtim. uykusuzluga alışılıyor ama etim yok budum yok sabahlara kadar ayagımda dedim ya cekmeyen bilemez. insan görünce şeytan görmüş gibi bagrıyo kimse gelip gitmiyo ben bakkala bile çıkamaz hale geldim . sırf ortalıgı yırtmasın diye bide kötü cani anne ilan edildim. beddua değil ama gerçekten beni yargılayana rabbim elbet yaşatır. peygamberimiz ne demiş kınadıgın olayı yaşamadan ölmezsin yorumun için saol
ben beddua etmedim sne öyle algılamak istiyorsan demekki onu hakkettini düşünüyorsun...
canım bazı konulara çok agresif yorumlar yapıyorsun ,tabiki herkes o yavrucağa yazık diye düşünüyor fakat anne olanlarda bu kadıncağızın halini anlıyor az çok ,
mesela ben bu gece (6 ile 2yaş arası 4 çocuk )misafirlerimle geçirdiğim 4 saat sonunda kızlarımı birini bir duvara diğerini birduvara fırlatmak istedim ama yapmadım !,ben bir anneyim allah bana o merhameti vermiş (sadece birer çimcik ve bol bol nasihat ile atlattılar)sen canını sıkma, konu sahibide bebeğini bu günlere getlirebildiyse allahın vermiş olduğu merhamet ve şefkat duygusundandır,şimdiye kadar olan merhamet ,şefkat birden bire bitmez
sende sakin ol biraz ,tabiki olumsuz yorumlarda yazılacak, çoğu zaman bu olumsuz eleştiriler bizi kendimize getirir unutma
çok doğru söylüyorsun anne olmayan helede zor bir bebegin annesi olmayan bilemez.. doktora defalarca götürdüm . varımı yogumu harcadım acaba bişeyimi varmı diye ama yok huysuz ondan diyolar. boştan boşa okdar kan alındı emar çekildi ne bilim cok zor cok.büyümesini iple çekiyorum... bazıları tek derdimin uyumak oldugunu sanıyor ben onu geçtim. uykusuzluga alışılıyor ama etim yok budum yok sabahlara kadar ayagımda dedim ya cekmeyen bilemez. insan görünce şeytan görmüş gibi bagrıyo kimse gelip gitmiyo ben bakkala bile çıkamaz hale geldim . sırf ortalıgı yırtmasın diye bide kötü cani anne ilan edildim. beddua değil ama gerçekten beni yargılayana rabbim elbet yaşatır. peygamberimiz ne demiş kınadıgın olayı yaşamadan ölmezsin yorumun için saol
çeken bilir karlı dağın ardını. ben 4 yıldır kimsem olmadan ayaktayım eşim ve ben sadece askeri ücretle 300lira kiraya evde oturuyorum okuyorum açıktan okumaya çalışıyorum. anne olmak elbette dünyanın en güzel şeyi senin gibi insanlar yargılasın diye yazmadım YARDIIIIM bi çare bi çözüm bulmak için. benim bu halimi yadırgayanlar elbet aynısını yaşarlar...yaşasın ki hıı haklıymış desin. sabahlara kadar uykusuz başındabekleyen benim sen değil. tuvalete bile gidemiyorum diyorum arkadaşlarla gezmiyorum demiyorum tuvalete bileeeeeeeeeeeeeeeeee umarım benim çoccugum gibi bir çocugun olurda sen böyle yazmazsın... sen iyi anne olursun..
eminim cocugun yokk olsa diger yorumalr gibi yazardım böyle kırıcı hakaret dolu değil. el vicdan olarak..
bide duaa okutsanaa çoçuguna belki faydası olurrr canımmm aallh yardımcın olsunn bol bol dua et sabret mükafatı vaardır mmutlak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?