en zor zamanları allah sabır versin canım.. ama bebeğinin suçu yok o seni hissetmek istiyor güvende olduğunu ancak böyle anlayıp huzur buluyor. bide şu açıdan bak senin kızın ayakta sallanmak istiyor benimki kucakta ve dolaşarak 3 yılım böyle geçti ve normal değildi kilosu yaşıtlarına göre hep 3-4 kg ilerideydi kollarım kopardı sabahlara kadar erkek kolu gibi kaslarım bile oldu gözlerim kapanırdı dolaşırken gece ev içinde sen daha şanslısın aslında:)
OKADAR yoruldum ve bıktım ki herşeyden doğduğundan beri uyku yeme sorunu olan şuan 20 aylık ama yeni doğandan farksı zzırt pırt aglayan totomdan saniye ayrılmayan babaya bile gitmeyen gece 10da ayagıma alıp sallamaya başladıgım 12ye kadar salladıgım yetmez gibi gecede 5 defa kalkıp sabahlara kadar ayağımda salladıgım helede şu son 2 hafta ölmeyi bile istemeye başladım hasta oldu 10,5 kilodan 9 kiloya düştü 10 gundur 1 du bardagı süt dışında bir lokma yemedi. usandımm insan evladına dogmaz olaydın dermi yaa bıktım tükendim yaşım yirmiüç ama inan 40lı insan benden genç sayılır. kaş bıyık saldım gitti. tuvalete bile gidemiorum kimsemiz yok bırakabileceğim. bakıcı tutabilecek maddiyattada deilim. babamız yardımcı olmaya çalışıo ama benim kız aglıyo yedi yirmi dört ayagımda sallamamı istiyor. insan görünce şeytan görmüşe dönüyo ..delirmek üzereyim bıktıııııııııııııııııııııııııım yardımmmmmmmmmmm
ya etrafımdakilere bakıyorum fosur fosur uyuyo ben o uyudumu nefesi bile sayı ile alıyoorumaşırı bağımlı anneler geldi 10 gün oldu baksalar değil öpemk kıyamet koparıyo. annem ben dinleneyim diye geldi güya ama nerdeee bana rahat huzur yok. :2: ölsem kurtulsam diyorum yaa şu kızı gebertmeden bi büyütseydim artık bttim elimde değill ama hislerim bunlar
canım benımde kızım 15 aylık ve hemen hemen aynı seylerı yasıyoruz sana tavsıyem sen ne kadar rahatsan kızında o kadar rahat olacaktır ısı gucu temızlıgı yemegı takmaz oluruna bırakır oldugu kadar dersen emın ol o da rahatlıycak bıde boyle dene ıstersen
Bebeğinin siüerkli ağladığını yazmışsın. Bu şu anki durumdan ise hasta dedin belki o yuzden ağlıyordur eğer sürekli ise bir sıkıntısı vardır belki, derdini tam anlatamıyordur annesi.
Benimkide şu an 2.5 yaşında. Büyük kızımda 8 yaşında. Sana bazı önerilerim olacak ama çocuğun iyileştikten sonra başla. Şu an sallanmak istiyorsa hasta zaten biraz idare et iyileşene kadar.
Benim kızlarım ikiside sallanmaya alışmıştı. Büyük kızım 13 aylık olunca bir gecede sallanmayı nasıl bıraktığımı ve 2. çocuğumada aynı yöntemi nasıl uyguladığımı anlatayım. Bu aslında bilindik bişey ama uygulamakta biz anneler çekiniyoruz nedense.
Bir gece büyük kızımı ayağımda sallıyorum gece yarısını geçti saat. Eşim horul horuk uyuyor benimde uykum geldi kafam öne eğilip duruyor uykusuzluktan ama çocukta tık yok. Uyuyor gibi olıuyor 5 dk sonra uyanıyor. BU şekilde belki 2 saat sallayıp çok sinirlenmiştim. Beşiğine koydum ve kendin uyuyacaksın diyip çıktım odadan. O gece 45 dk. ağladı. Ama sürekli değil. 10 dk ağlıyor sonra biraz bekliyor biri gelcekmi diye sonra başlıyor yine. Arada ben kapı araşığjbdan bakıyorum çaktırmadan felan ama yanına gitmiyorum. Zaten çocuk hiç durmadan ağlasa dayanamam çatlar çocuk. O gece tam 45 dk sürdü bu şekilde ağlayarak uyuması. 2. gece 15 dk sürdü. 3. gece 5. dk da kendi uyumuştu artık. 2 . çocuğumdada aynı şekilde 3-4 günde alıştırdım.
Şu an ufaklık 2.5 yaşında. Yatarken kendi uyuyor ama gece ben bile halan uyanıyorum. Emziğini kaybediyor mızlıyor, süt istiyor mızlıyor, canı sıkılıyor mızlıyor. Sallamasamda sağa sola döndürüp üzerini örtüyorum veya süt veriyorum. Yani biraz sabırlı olmak lazım.
Bebeğine geçmiş olsun. Onun henüz sana ihtiyacı var. Sen kendini biraz toparlamalısın ve sabırlı olmasın annesi.
cocuk buyutmek kolay is degil yaparken kime guvendinde simdi saydiriyorsun yavrucaga belliki bir derdi var ne demek keske dogmasaydi ne demek gebertmeden buyutseydim ne bicim laflar bunlar bir annenin agzina yakisiyormu ic insanlar o senin elindeki kiymetini bilmedigin yavru icin ne paralar dokuyor sizin yaptiginiz resmen bencilik madem okuyorsun bakamicaksin ne diye getirdin dunyaya yavrunun sucu ne simdi daha kucucuk bebek akli birseye ermiyor tabiki annesini isteyecek hep biraz buyudugunde oda kendine gelir ama bu yazdiklarini okusa hakkinda ne dusundugunu bilse sana 1 adim daha yaklasmaz herhalde guvendigi daglara annesinin dusuncelerine baksana demekki elinde olsa atacaksin bakicinin kucagina ne bir annelik nede bir merhamet gostereceksin yazdiklarindan bunu anladim...
Sabırdan önce şükrederek şefkatle bakacaksın bebişine sağlıklı ve senin yanında olduğu için...
Hayatta en zor şey annelik kendinden vazgeçiyorsun, rahatından, keyfinden ödün veriyorsun hiçbirşey eskisi gibi olmuyor...
Ama unutmayalım ki;
Bir tek çocuğu olsun diye çırpınan nice insanlar var...
Çocuğu olupta sağlıklı olması için çarpan nice kalpler var...
Çocuğu vefat edipte yanında tekrar olabilmesi için herşeylerini verebilecek nice gönüller var...
Çok şükür bebişiniz sağlıklı ve yanınızda...
Bunu bir savaş haline dönüştürmeden bu günlerinizin keyfini çıkarmaya çalışın...
Sizi anlamadığımı düşünmeyin ben 7,5 senedir sizin anlattığınız durumdayım iki oğlumla...
Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık ve ömür versin ve tabii ki bizlerede...
Size nacizane bir tavsiye eğer kendinizi çok kötü ve bu durumun altından kalkamayacak gibi hissediyorsanız lütfen psikolojik destek alın...
Sevgiler ve mutlu huzurlu günler diliyorum...
çeken bilir karlı dağın ardını. ben 4 yıldır kimsem olmadan ayaktayım eşim ve ben sadece askeri ücretle 300lira kiraya evde oturuyorum okuyorum açıktan okumaya çalışıyorum. anne olmak elbette dünyanın en güzel şeyi senin gibi insanlar yargılasın diye yazmadım YARDIIIIM bi çare bi çözüm bulmak için. benim bu halimi yadırgayanlar elbet aynısını yaşarlar...yaşasın ki hıı haklıymış desin. sabahlara kadar uykusuz başındabekleyen benim sen değil. tuvalete bile gidemiyorum diyorum arkadaşlarla gezmiyorum demiyorum tuvalete bileeeeeeeeeeeeeeeeee umarım benim çoccugum gibi bir çocugun olurda sen böyle yazmazsın... sen iyi anne olursun..
eminim cocugun yokk olsa diger yorumalr gibi yazardım böyle kırıcı hakaret dolu değil. el vicdan olarak..
OKADAR yoruldum ve bıktım ki herşeyden doğduğundan beri uyku yeme sorunu olan şuan 20 aylık ama yeni doğandan farksı zzırt pırt aglayan totomdan saniye ayrılmayan babaya bile gitmeyen gece 10da ayagıma alıp sallamaya başladıgım 12ye kadar salladıgım yetmez gibi gecede 5 defa kalkıp sabahlara kadar ayağımda salladıgım helede şu son 2 hafta ölmeyi bile istemeye başladım hasta oldu 10,5 kilodan 9 kiloya düştü 10 gundur 1 du bardagı süt dışında bir lokma yemedi. usandımm insan evladına dogmaz olaydın dermi yaa bıktım tükendim yaşım yirmiüç ama inan 40lı insan benden genç sayılır. kaş bıyık saldım gitti. tuvalete bile gidemiorum kimsemiz yok bırakabileceğim. bakıcı tutabilecek maddiyattada deilim. babamız yardımcı olmaya çalışıo ama benim kız aglıyo yedi yirmi dört ayagımda sallamamı istiyor. insan görünce şeytan görmüşe dönüyo ..delirmek üzereyim bıktıııııııııııııııııııııııııım yardımmmmmmmmmmm
haklısın ama o doğal büyüme sürecini yaşıyor annesi... 20 aylık kızın 3 yaşına kadar seninle yapışık ikiz gibi yaşamak isteyecek... sabiha paktuna keskin sitesine girip oradaki makaleler bölümünden 0-3 yaş bölümünü, hatasız anne tüyoları makalelerini okumanı tavsiye ederim... o kadar haklısın ki, yalnız başına bu süreci yaşamanın ne demek olduğunu bilenlerdenim... ama onu suçlama, o kendi gelişiminin doğal sürecini yaşıyor... araştır, oku... bu süreci nasıl eğlendirici hale dönüştürebilirsinin yanıtını bul... bol şans.
ya etrafımdakilere bakıyorum fosur fosur uyuyo ben o uyudumu nefesi bile sayı ile alıyoorumaşırı bağımlı anneler geldi 10 gün oldu baksalar değil öpemk kıyamet koparıyo. annem ben dinleneyim diye geldi güya ama nerdeee bana rahat huzur yok. :2: ölsem kurtulsam diyorum yaa şu kızı gebertmeden bi büyütseydim artık bttim elimde değill ama hislerim bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?