Yoruldum bıktım yapışık ikiz gibiyiz

cimcimik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
82
0
46
Bursa
OKADAR yoruldum ve bıktım ki herşeyden doğduğundan beri uyku yeme sorunu olan şuan 20 aylık ama yeni doğandan farksı zzırt pırt aglayan totomdan saniye ayrılmayan babaya bile gitmeyen gece 10da ayagıma alıp sallamaya başladıgım 12ye kadar salladıgım yetmez gibi gecede 5 defa kalkıp sabahlara kadar ayağımda salladıgım helede şu son 2 hafta ölmeyi bile istemeye başladım hasta oldu 10,5 kilodan 9 kiloya düştü 10 gundur 1 du bardagı süt dışında bir lokma yemedi. usandımm insan evladına dogmaz olaydın dermi yaa bıktım tükendim yaşım yirmiüç ama inan 40lı insan benden genç sayılır. kaş bıyık saldım gitti. tuvalete bile gidemiorum kimsemiz yok bırakabileceğim. bakıcı tutabilecek maddiyattada deilim. babamız yardımcı olmaya çalışıo ama benim kız aglıyo yedi yirmi dört ayagımda sallamamı istiyor. insan görünce şeytan görmüşe dönüyo .. delirmek üzereyim bıktıııııııııııııııııııııııııım yardımmmmmmmmmmm

haklısın ama o doğal büyüme sürecini yaşıyor annesi... 20 aylık kızın 3 yaşına kadar seninle yapışık ikiz gibi yaşamak isteyecek... sabiha paktuna keskin sitesine girip oradaki makaleler bölümünden 0-3 yaş bölümünü, hatasız anne tüyoları makalelerini okumanı tavsiye ederim... o kadar haklısın ki, yalnız başına bu süreci yaşamanın ne demek olduğunu bilenlerdenim... ama onu suçlama, o kendi gelişiminin doğal sürecini yaşıyor... araştır, oku... bu süreci nasıl eğlendirici hale dönüştürebilirsinin yanıtını bul... bol şans.

canım seni çok iyi anlıyorum,
benim oğlum 2 buçuk yaşında,hala gece 3 4 kez kalkar,beşiğni sallarım uyur,ağlamaz.
ama her kalkışında tekrar uyuması çok zor.sağa döner ,sola döner,oturup kendini yatagın altbaşına atar.
tabi üstü açılıyo die,onun tekrar uykuya dalmasını bekliyorum,bazen uyuya kalıyorum üstü açık yatıyo.
1 yaşında memeden kestim,artık dayanamıyodum,ağlayarak ayırdım.gece sayısız kez kalkıyodu,ağlıyodu.
salla ,emzir bidah bidaha.....uyku yok.beni görenler ne oldu sana diyodu....

2.5 yaşında ama babaya düşkün,baba sabah işe gidiyo ,o yüzden yardımcı olamıyo,evdeyken ilgileniyo....
doğundan beri ,kaliteli uyku uyumadım...
napalım evlatlarımız ,onlarsızdaa olmaz
sabı sabır inan başka çaren yok....
kendini buna inandır,öyle kabul et. insan isyan ettikçe daha da asbileşiyo,
bende evde yanlızım çok sıkılıyo,kış geldi iyce eve kapandık,napsam şaşrıdım

canım benımde kızım 15 aylık ve hemen hemen aynı seylerı yasıyoruz sana tavsıyem sen ne kadar rahatsan kızında o kadar rahat olacaktır ısı gucu temızlıgı yemegı takmaz oluruna bırakır oldugu kadar dersen emın ol o da rahatlıycak bıde boyle dene ıstersen

en zor zamanları allah sabır versin canım.. ama bebeğinin suçu yok o seni hissetmek istiyor güvende olduğunu ancak böyle anlayıp huzur buluyor. bide şu açıdan bak senin kızın ayakta sallanmak istiyor benimki kucakta ve dolaşarak 3 yılım böyle geçti ve normal değildi kilosu yaşıtlarına göre hep 3-4 kg ilerideydi kollarım kopardı sabahlara kadar erkek kolu gibi kaslarım bile oldu gözlerim kapanırdı dolaşırken gece ev içinde sen daha şanslısın aslında:)

ya etrafımdakilere bakıyorum fosur fosur uyuyo ben o uyudumu nefesi bile sayı ile alıyoorum aşırı bağımlı anneler geldi 10 gün oldu baksalar değil öpemk kıyamet koparıyo. annem ben dinleneyim diye geldi güya ama nerdeee bana rahat huzur yok. :2: ölsem kurtulsam diyorum yaa şu kızı gebertmeden bi büyütseydim artık bttim elimde değill ama hislerim bunlar

ben 43 kiloyum ayakta sallamak hemde en azz iki saat. ahh ahh benim etim yok budum yok eridim yaaaa

Bebeğinin siüerkli ağladığını yazmışsın. Bu şu anki durumdan ise hasta dedin belki o yuzden ağlıyordur eğer sürekli ise bir sıkıntısı vardır belki, derdini tam anlatamıyordur annesi.
Benimkide şu an 2.5 yaşında. Büyük kızımda 8 yaşında. Sana bazı önerilerim olacak ama çocuğun iyileştikten sonra başla. Şu an sallanmak istiyorsa hasta zaten biraz idare et iyileşene kadar.
Benim kızlarım ikiside sallanmaya alışmıştı. Büyük kızım 13 aylık olunca bir gecede sallanmayı nasıl bıraktığımı ve 2. çocuğumada aynı yöntemi nasıl uyguladığımı anlatayım. Bu aslında bilindik bişey ama uygulamakta biz anneler çekiniyoruz nedense.
Bir gece büyük kızımı ayağımda sallıyorum gece yarısını geçti saat. Eşim horul horuk uyuyor benimde uykum geldi kafam öne eğilip duruyor uykusuzluktan ama çocukta tık yok. Uyuyor gibi olıuyor 5 dk sonra uyanıyor. BU şekilde belki 2 saat sallayıp çok sinirlenmiştim. Beşiğine koydum ve kendin uyuyacaksın diyip çıktım odadan. O gece 45 dk. ağladı. Ama sürekli değil. 10 dk ağlıyor sonra biraz bekliyor biri gelcekmi diye sonra başlıyor yine. Arada ben kapı araşığjbdan bakıyorum çaktırmadan felan ama yanına gitmiyorum. Zaten çocuk hiç durmadan ağlasa dayanamam çatlar çocuk. O gece tam 45 dk sürdü bu şekilde ağlayarak uyuması. 2. gece 15 dk sürdü. 3. gece 5. dk da kendi uyumuştu artık. 2 . çocuğumdada aynı şekilde 3-4 günde alıştırdım.
Şu an ufaklık 2.5 yaşında. Yatarken kendi uyuyor ama gece ben bile halan uyanıyorum. Emziğini kaybediyor mızlıyor, süt istiyor mızlıyor, canı sıkılıyor mızlıyor. Sallamasamda sağa sola döndürüp üzerini örtüyorum veya süt veriyorum. Yani biraz sabırlı olmak lazım.
Bebeğine geçmiş olsun. Onun henüz sana ihtiyacı var. Sen kendini biraz toparlamalısın ve sabırlı olmasın annesi.

abartma ıstersen

yedigim tek yemek makarna evide süpürürsem bin şükür ahh ahh arkadaşım halim zorrrrrrr

benim kızım ağladıgında kusuyor denedim ne kadar aglayabilirki dedim zaten 5 dakka sonra yaatagına fışkırttı tüm yediklerini benimki çocuk değil azmanyaaa. kaynanam gördü 2 defa sadece ve ayaktamı kazandın bunu dedi gören allah yardım etsin diyo. cok zeki acaba zekasımı fazla geliyo hamilelikte okadar ceviz yersem olacağı buu dedim ya birimizden biri ölmeden kazasız belasız bir byütseydim. çalışmak istiyorum sırf akşamdan akşama göreyim baksın bakıcı diye bu hale geldim. ama küçücük yer 400e adam çalıştırıyolar bakıcılarda zaten 300 istiyo ahh ahh usandım yaaaaa babadan zengin deiliz ki tutalım bakıcı baksın yedi yirmidört milli piyango almam lazım tek kurtuluşum

cocuk buyutmek kolay is degil yaparken kime guvendinde simdi saydiriyorsun yavrucaga belliki bir derdi var ne demek keske dogmasaydi ne demek gebertmeden buyutseydim ne bicim laflar bunlar bir annenin agzina yakisiyormu ic insanlar o senin elindeki kiymetini bilmedigin yavru icin ne paralar dokuyor sizin yaptiginiz resmen bencilik madem okuyorsun bakamicaksin ne diye getirdin dunyaya yavrunun sucu ne simdi daha kucucuk bebek akli birseye ermiyor tabiki annesini isteyecek hep biraz buyudugunde oda kendine gelir ama bu yazdiklarini okusa hakkinda ne dusundugunu bilse sana 1 adim daha yaklasmaz herhalde guvendigi daglara annesinin dusuncelerine baksana demekki elinde olsa atacaksin bakicinin kucagina ne bir annelik nede bir merhamet gostereceksin yazdiklarindan bunu anladim...

Sabırdan önce şükrederek şefkatle bakacaksın bebişine sağlıklı ve senin yanında olduğu için...
Hayatta en zor şey annelik kendinden vazgeçiyorsun, rahatından, keyfinden ödün veriyorsun hiçbirşey eskisi gibi olmuyor...
Ama unutmayalım ki;
Bir tek çocuğu olsun diye çırpınan nice insanlar var...
Çocuğu olupta sağlıklı olması için çarpan nice kalpler var...
Çocuğu vefat edipte yanında tekrar olabilmesi için herşeylerini verebilecek nice gönüller var...
Çok şükür bebişiniz sağlıklı ve yanınızda...
Bunu bir savaş haline dönüştürmeden bu günlerinizin keyfini çıkarmaya çalışın...
Sizi anlamadığımı düşünmeyin ben 7,5 senedir sizin anlattığınız durumdayım iki oğlumla...
Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık ve ömür versin ve tabii ki bizlerede...

Size nacizane bir tavsiye eğer kendinizi çok kötü ve bu durumun altından kalkamayacak gibi hissediyorsanız lütfen psikolojik destek alın...

Sevgiler ve mutlu huzurlu günler diliyorum...

çeken bilir karlı dağın ardını. ben 4 yıldır kimsem olmadan ayaktayım eşim ve ben sadece askeri ücretle 300lira kiraya evde oturuyorum okuyorum açıktan okumaya çalışıyorum. anne olmak elbette dünyanın en güzel şeyi senin gibi insanlar yargılasın diye yazmadım YARDIIIIM bi çare bi çözüm bulmak için. benim bu halimi yadırgayanlar elbet aynısını yaşarlar... yaşasın ki hıı haklıymış desin. sabahlara kadar uykusuz başındabekleyen benim sen değil. tuvalete bile gidemiyorum diyorum arkadaşlarla gezmiyorum demiyorum tuvalete bileeeeeeeeeeeeeeeeee umarım benim çoccugum gibi bir çocugun olurda sen böyle yazmazsın... sen iyi anne olursun..
eminim cocugun yokk olsa diger yorumalr gibi yazardım böyle kırıcı hakaret dolu değil. el vicdan olarak..

Son düzenleme:

Yazdıklarınıza katılıyorum. Önerilerimizi sunuyoruz ancak sanki yavrusundan değilde bir yaratıktan bahsediyor gibi.
Tekrar söylüyorum annesi belliki çocuğun bir sıkıntısı var. enin bu ruhsal durumun onada yansıyordur belki. Benim ufak bebeğim tam 1 yaşına kadar 3 kez hastanede yattı. Hastanede yatmadığı zamanlardada evde sabahlara kadar astımı için makinayla burnumdan ağzından hava vermek zorundaydık belli aralıklarla. Çocuğum nefes alamadığı için 15 dk.dan fazla uyku uyuyamıyordu ne gece ne gündüz. Babası ile biz nöbetleşe yatalım dşyorduk ama anne çocuk uyuyamayınca ben horul horul uyuyamıyordum. Benim psikolojim bozulmamışydı? Tabiki sabrım tükenmişti yorgundum ama tek duam bebeğimin iyi olmasıydı ve bir gün bile keeşke doğmasaydın demedim. Keşke senin yerine ben hasta olsam sen iyi olsan kuzum dedim. Kaşı bıyığı geç ağda bile yapacak halim yoktu ve büyük çocuğumunda ilgiye ihiyacı vardı onunlada hayat normalmiş gibi gülüp söylemem, oyunlar oynaamm lazımdı. Tam bir sene boyunda 24 saatlik zaman diliminde en fazla 2 saatlik uyku ile geçirdim. Bu 2 saatte üst üste değil belli aralıklarla. Yani demem o ki ne olur çocuğunaa böyle kelimeler kullanma. Allah'ın gücüne gider. Allah onlara sağlık versin en büyük dileğimiz bu.
Sen kendin biraz rahat ol bak çocukta daha sakinleşecek göreceksin. Al onu gezmelere çık, dışarı çık ne bilim parka felan götür. Kalabalığa ve insanlara alışsın.
Sen sen ol öyle büyük laflar etme hele çocuğun hakkında.

ben yazdiklarimi buyuk konusmak icin yazmadim yada seni yargilamak icin de yazmadim...senin ne durumda oldugunu ne sknti cektigini ben bilemem kimse bilemez ancak yasayan bilir ama sen cocuk yaparken bunlari goz onune alarak yaptin degilmi ??????? bana beddua etmek senin haddin degil...cocuk buyutmek kolay degil bunu herkes soyluyor tabiki uykusuz kalacaksin basinda bekleyeceksin cocuk o senin cocugun...demekki kendine cok alistirmissinki cocuk senden ayrilamiyor o zaman senin buyutme tarzinda sorun var...saglikli ve hayirli bir cocugum olsunda varsin uykusuz kalayim INSALLAH iyi bir anne olabilirimm cocugum yok olsun istiyorum kirici olmayada gerek yok ben sen kiril diye yazmadim yorumumu o yavrucaga uzuldugum icin yazdim

Son düzenleme:
Canım hani demişsin ya yapışık ikiz gibiyiz diye,inan senin yerinde olmak isteyen binlerce kadın var...anne olmak için milyarlar döken ama ne yapsada çare bulamayan kadınlar var....Seni eleştirmek için demiyorum tabiki her çocuk farklı oluyor ama en azından benim bu dediğim gibi düşünürsen biraz kendini psikolojik açıdan rahatlatırsın demek istedim.Bebişin büyüdükçe bu davranıışı geçecektir sen merak etme annesi şimdi küçük olduğundan nazlanıyordur şımarıyordur bebek işte her türlü afacanlığı ve yaramazlığı yapıyorlar ,rabbim evladınla mutlu mesut geçirmeyi nasip etsin.biraz daha sabırlı ol canım olmadı bi doktora götür bebeğini...destek almak iyi gelecektir

Son düzenleme:
arkdaş bence çoçugunu bir doktora götür bakalımm sorunu sıkıntısı neymiş ne diyee bu kadar aglarmış bu bebcik eger doktor bişey bulamasaa yardım iste birileriden dönüşümlü baksınlar ama ilaki anneye çok düşknde senden ayrılınca yaygara koparan bir çoçuksa ozamn sana çok daha fazlası düşüyor malesef tabki anenesin ama sende eten kemiktensin iradenin dışına çıkmısınkii bunları söylüyosun o senin çoçugunn anesin kimsenin söylediginide takma herkez annelik oyunu kolay gelirr allah hayırlısını versin hakındaaa şükret ve sabırrr

canım allah sabır versin benim de ikikızımdan çektiğimi bir ben bilirim bir allah bilir.
konuya birdeşu yönden bakmanı tavsiye ederim :doğduğundan beri uyku yeme sorunu var diyorsun ,dünyada kaç bebek vardır özürlü sakat doğan biliyormusun, ve o bebeklerin annelerinin halini düşünebiliyormusun
allah korusun ağlayamayabilirdi nasıl anlıycaktın ,acıktığını, altını pislettiğini, ilgi şevkat istediğini,
insanoğlu olarak çok nankörüz, az çok madii durumumuz iyi hayati bir derdimiz yok,sağlıklı evlatlarımız var ,genede yeterince şükretmiyoruz hep daha iyi şartlar bekliyoruz
ahh ahh

şimdi düşünüyorumda büyük kızıma çok çektirdim,ben ne kadar sinirli agresif sabırsız davransaydım kızım da o derece huysuzlanıyordu ,tabio zamanlar okuyp etmezdim 19 yaşımda anne olmuşum hiç bir şeyden haberim yok bak senin elinde internet gibi ibr nimet var kıymetini bil
çok uzattım şunuda yazıyım bitiricem
kızım 3 yaşına girmiş benim derdimde neden çişini hala altına yapıyor ,(tabi önceleri kızmalar bağırmalar itip kakmalar)tuvaletin önünde bir vurdum kızıma ahh yazarken bile içim cız etti, poposu kıpkırmızı parmaklarımın izleri çıkmış,nasıl içim yandı nasıl pişman oldum,(oturup onunla birlikte ağladım) ama sinir anı vurmışum işte ,akşam eşim kızıyor bak bak diyor ya şu kız gibi sakat doğsaydı
(haberlerde bağarsakları dışarıda yaşamak zorunda olan küçük kızı gösteriyordu )sus sus dedim zaten vicdan azabı çekiyorum

diyeceğim o ki sabır bu uykusuz gecelerin de bir sonu var, bu ev hapislerinin de bir sonu var, ama kimi tertemiz sağlıklı evlat yetiştirir kimide sağlıklı evladını özürlü eder allah korusun.

çok iyi anlıyorum sizleri ama noolur biraz sabır yukarıda yazdıklarım size de ders olsun lütfen o masum meleklere kötü davranmayın
eğer biliyorsanız lahavle çekin hiç bir şey bilmiyorsanız allah deyin o yardım eder sabır verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…