Yorgun,yıpranmış ve tükenmiş birisi

Madamu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
2.924
3.412
133
Merhabalar öncelikle herkese.16 aylık bir kızım var 6 yıllık evliyim.Eşimle severek evlendik.eşimle iş dolayısı ile evde problemlerimiz var.
Eşim çok işkolik ve hırslı.İkimizin de kendi işleri var.Benim işimi bebeğim dolayısı ile doğum yaptığımdan beri kısmen eşim yürütüyor.Evlendiğiimizden beri borç problemlerimiz hiç bitmedi.Sürekli borç ödüyoruz.Ödediğimiz borçlar iki ev ve arabalarımız şeklinde ya da işiyle alakalı mağazadaki mallar gibi.yüklü borcumuz oluyor ve bunu genelde yaz sezonu boyunda eritmeye çalışıyoruz.insanların kendi başına 10 yıl üzerinde yapacağı şeyi biz kendimizi evlendiğimizden beri sıkarak kısa sürede yaptık.Beni bu durum mental olarak çok yordu.Eşimin çalışma stili herseye kısa sürede sahip olma isteği hayatımızda birlikte geçirmediğimiz çok zamana sebep oldu.Evlendiğimizde hiçbir şeyimiz yoktu.ama sorarsanız güzel birikmiş anılarımız da pek yok.Varsa yoksa çalışmak üzerine kurulu bir hayat.Yazları yoğunluktan bas kaşıyacak vaktimiz olmaz.kısları da iş yoğun değilse iş yoğun değil diye keyif olmaz.Suan o yoğun çalıştığı için (akşam eve 7 buçukta geliyor) duş alıp yemek yiyene kadar saat 8 buçuk oluyor.

Herseyle ben ilgilenmek zorunda kalıyorum bebeğime bakmak market alışverişi manav alışverişi hastane işleri vs. Evin her türlü şeyi benim üzerime neredeyse.Cok yoruluyorum eşim evde bir bardak kaldırmıyor desem yeri.O kendi işinde çalışmaktan ben kendimi evde harap etmekten birbirimize zaman ayırmak ne yatakya yatarken herkes yerini beğenip uyuyoruz.Cinsel olarak böyle böyle yorgunlukla uzaklaştık.her yerim ağrıyor ben de yanaşmıyorum o da yanaşmıyor.ara ara söylensem de eşim haklısın deyip bir iki gün evde biseylere el atıp aynı yaşantıya geri dönüyor.esim eve kısın daha erken geliyordu hal durum şu ki bir saat erken gelse de yorgunluğu değişmiyor.Benim de malesef öyle bebeğim çok hareketli.

Cok yorulmuş ve yıpranmış hissediyorum kendimi.Yine iki gün önce tükendiğimi hissedip evden bebeğimi alıp çıktım çünkü evdeki yasantı beni çok yoruyor.Tüm sırtım taş gibi romatizmal bir rahatsızlığım da var çok yorulduğumda bir de üzerine o tutuyor.Birseyler düzelmeden eve dönmek istemediğimi söyledim eşime.Ben sürekli çalışmak için yaşayan biriyle olmaktan çok yoruluyorum.
Çıkmazdayım düşüncelerimde böyle evlilik mi olur onu da bilmiyorum sadece çok yorgunum.en güzel yıllarım böyle böyle geldi geçti.Kısın ödeme çok olur dert olur yazın sezon çok yoğun olur para gereklidir derken yıllar geldi geçti.pazar günleri de haftanın yorgunluğunu atmak için uyumak istiyor.Evlendiğimin hafta sonu bile çalıştı doğum yaptım ertesi gün eşim işindeydii.Öyle söyleyebilirim açıklayıcı olması için..maddi olarak bir sıkıntım yok ikimiz de çok iyi kazanıyoruz ama sorun para değil.Ne bileyim ben mi geçimsiz ve sıkıntılıyım yoksa herkes mi böyle yaşıyor.Cok uzun olduysa buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.Lütfen kırııcı olmadan yorumlarınızı bekliyorum 🙏🏻

Merhabalar öncelikle herkese.16 aylık bir kızım var 6 yıllık evliyim.Eşimle severek evlendik.eşimle iş dolayısı ile evde problemlerimiz var.
Eşim çok işkolik ve hırslı.İkimizin de kendi işleri var.Benim işimi bebeğim dolayısı ile doğum yaptığımdan beri kısmen eşim yürütüyor.Evlendiğiimizden beri borç problemlerimiz hiç bitmedi.Sürekli borç ödüyoruz.Ödediğimiz borçlar iki ev ve arabalarımız şeklinde ya da işiyle alakalı mağazadaki mallar gibi.yüklü borcumuz oluyor ve bunu genelde yaz sezonu boyunda eritmeye çalışıyoruz.insanların kendi başına 10 yıl üzerinde yapacağı şeyi biz kendimizi evlendiğimizden beri sıkarak kısa sürede yaptık.Beni bu durum mental olarak çok yordu.Eşimin çalışma stili herseye kısa sürede sahip olma isteği hayatımızda birlikte geçirmediğimiz çok zamana sebep oldu.Evlendiğimizde hiçbir şeyimiz yoktu.ama sorarsanız güzel birikmiş anılarımız da pek yok.Varsa yoksa çalışmak üzerine kurulu bir hayat.Yazları yoğunluktan bas kaşıyacak vaktimiz olmaz.kısları da iş yoğun değilse iş yoğun değil diye keyif olmaz.Suan o yoğun çalıştığı için (akşam eve 7 buçukta geliyor) duş alıp yemek yiyene kadar saat 8 buçuk oluyor.

Herseyle ben ilgilenmek zorunda kalıyorum bebeğime bakmak market alışverişi manav alışverişi hastane işleri vs. Evin her türlü şeyi benim üzerime neredeyse.Cok yoruluyorum eşim evde bir bardak kaldırmıyor desem yeri.O kendi işinde çalışmaktan ben kendimi evde harap etmekten birbirimize zaman ayırmak ne yatakya yatarken herkes yerini beğenip uyuyoruz.Cinsel olarak böyle böyle yorgunlukla uzaklaştık.her yerim ağrıyor ben de yanaşmıyorum o da yanaşmıyor.ara ara söylensem de eşim haklısın deyip bir iki gün evde biseylere el atıp aynı yaşantıya geri dönüyor.esim eve kısın daha erken geliyordu hal durum şu ki bir saat erken gelse de yorgunluğu değişmiyor.Benim de malesef öyle bebeğim çok hareketli.

Cok yorulmuş ve yıpranmış hissediyorum kendimi.Yine iki gün önce tükendiğimi hissedip evden bebeğimi alıp çıktım çünkü evdeki yasantı beni çok yoruyor.Tüm sırtım taş gibi romatizmal bir rahatsızlığım da var çok yorulduğumda bir de üzerine o tutuyor.Birseyler düzelmeden eve dönmek istemediğimi söyledim eşime.Ben sürekli çalışmak için yaşayan biriyle olmaktan çok yoruluyorum.
Çıkmazdayım düşüncelerimde böyle evlilik mi olur onu da bilmiyorum sadece çok yorgunum.en güzel yıllarım böyle böyle geldi geçti.Kısın ödeme çok olur dert olur yazın sezon çok yoğun olur para gereklidir derken yıllar geldi geçti.pazar günleri de haftanın yorgunluğunu atmak için uyumak istiyor.Evlendiğimin hafta sonu bile çalıştı doğum yaptım ertesi gün eşim işindeydii.Öyle söyleyebilirim açıklayıcı olması için..maddi olarak bir sıkıntım yok ikimiz de çok iyi kazanıyoruz ama sorun para değil.Ne bileyim ben mi geçimsiz ve sıkıntılıyım yoksa herkes mi böyle yaşıyor.Cok uzun olduysa buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.Lütfen kırııcı olmadan yorumlarınızı bekliyorum 🙏🏻
Durum böyleyken neden çocuk oldu peki planlı mıydı ?

Para akılı varsa eve yardımcı düşünün derim
Cinsellik içinde terapi almalısınız
Hepimizin eşleri çalışıyor sizinki fazla vurdum duymaz bebegıne vakit ayıramıcaktı neden bu haksızlığı yapıp dünyaya gelmesine vesile oldu

Hepimizin eşleri çalışıyor sizinki fazla vurdum duymaz bebegıne vakit ayıramıcaktı neden bu haksızlığı yapıp dünyaya gelmesine vesile oldu
Evet ben de buna kızıyorum herkesin böyle yaşadığını düşünüyo.bizim için çalışıyormuş.Ona kalsa seneye hep rahat olcaz bu sene hep son

Akşam bebeğimle vakit geçireceği iki saat oysa.zorla yapıyor resmen.canını verir sevgisiyle ama ilgisiyle asla.Malesef artık boş vaatlerine de karnım doydu.
Eve yardımcı konusunda da gelecek kişiler iki bin lira istiyor gününe.bu defa da ben diyorum ki ev her gün karman corman oluyor.bana haftada bir gün gelse ne yapacak ben her gün toparlamak zorunda kalıyorum.Gelen kişinin de kahvaltısı yemeği yicegi bitmiyor.Gelen yardımcıya ben hizmet ederken yoruluyorum kendim yaparım daha iyi diyorum bu defa yine ben yoruluyorum.

Siz geçimsiz sıkıntısız değilsiniz herkes de böyle yaşamıyor biraz önceliklerle ilgili bu durum.
Ben eşinizi babama benzettim biraz yıllar geçti, o yaşlandı, biz büyüdük ama öncelikleri hala aynı ne yazık ki. Yaşla biraz esnedi kabul ediyorum ama o kadar.
Açıkçası ben de çocukluğumun, ilk gençliğimin en güzel günlerinin boşa geçtiğini hissediyorum. Annem yıllar içinde kabul etmiş ama 32 yıldır ben hala kabul edemedim.
Bebeğiniz için biraz olsun frene basmasını rica edin. Yani iki ev iki araba almışsınız zaten. Siz de eve yardımcı alın, masaja gidin, spaya gidin. Kendinizi böyle harap etmeyin.

Siz geçimsiz sıkıntısız değilsiniz herkes de böyle yaşamıyor biraz önceliklerle ilgili bu durum.
Ben eşinizi babama benzettim biraz yıllar geçti, o yaşlandı, biz büyüdük ama öncelikleri hala aynı ne yazık ki. Yaşla biraz esnedi kabul ediyorum ama o kadar.
Açıkçası ben de çocukluğumun, ilk gençliğimin en güzel günlerinin boşa geçtiğini hissediyorum. Annem yıllar içinde kabul etmiş ama 32 yıldır ben hala kabul edemedim.
Bebeğiniz için biraz olsun frene basmasını rica edin. Yani iki ev iki araba almışsınız zaten. Siz de eve yardımcı alın, masaja gidin, spaya gidin. Kendinizi böyle harap etmeyin.
Evet babalarımızın kafasında tam olarak öyle de olduğunu söylüyor farkında.Benim babam da böyleydi ben de öyle biriyle nasılsa evlendim.zorluklar hadi geçer dedikçe geçmedi.çocukluğum benim de yalnızlıkla geçti babam hep şehir dışında olurdu onun da kendi işiydi.Devir artık o devir değil diyorum yıl oldu kaç diyorum.haklısın diyor her seferinde ama sonuç değişmiyor.bir de erken geldiğini bile düşünüyor gün yetmiyormuş ona.ilk evlendiğimiz yıllar 9 gibi geliyordu ilk yıllarım öyle geldi geçti.kendimş evde sadece anne gibi hissediyorum o kadar artık

Zaten 2 ev şu bu var diyorsunuz adam ne yapacak paranın fazlasını mezara mı götürecek🙄🙄biraz da dinlenmeli ve ailesine zaman vermeli, hayattan keyif almalı. Çok fakir bir aileden falan mı geliyor bu adam , niye böyle?

Zaten 2 ev şu bu var diyorsunuz adam ne yapacak paranın fazlasını mezara mı götürecek🙄🙄biraz da dinlenmeli ve ailesine zaman vermeli, hayattan keyif almalı. Çok fakir bir aileden falan mı geliyor bu adam , niye böyle?
Yok aksine memur çocuğu.Ben de aynı şeyi diyorum bu sene son bitirelim seneye değişecek diyor seneye geliyor bizde aynı devam.Yorgunluktan kendi de uyuyakalıyor saat 10 da bebeğimle.Ne yapsam değişmiyor birseyler ara ara patlıyorum sadece.Bir de kendimi hırsla kendime alışveriş yaparken buluyorum.Gezmiyoruz bile dolabım gitmediğim gezmelerde tatillerde giymeyeceğim kombinlerle doldu.Yaptıgımız tek lüks şey dışarda yemek yemek ya da kahvaltı yapmak onda da zaten eşofman giysen yeridir

Sizin yerinizde olsam günlük kadın tutarım. Bebekle çok bunalmışsınız. Bebeğe yarım gün bakacak kadın bile bulsanız biraz ferahlasınız. Evde oturmaktan da sıkılmış olabilirsiniz. Çocuğunuza yarım gün bile olsa bakacak bakıcı bulup işinizin başına dönün, belki fikriniz değişir çünkü adamın asla değişmek gibi bir niyeti yok.

Sizin yerinizde olsam günlük kadın tutarım. Bebekle çok bunalmışsınız. Bebeğe yarım gün bakacak kadın bile bulsanız biraz ferahlasınız. Evde oturmaktan da sıkılmış olabilirsiniz. Çocuğunuza yarım gün bile olsa bakacak bakıcı bulup işinizin başına dönün, belki fikriniz değişir çünkü adamın asla değişmek gibi bir niyeti yok.
yarım gün olarak işe geri döneceğim annem bakacak bebeğime.Ev işleri ev düzeni ne olur bu durumda hiç bilmiyorum çalışsam daha az yorulurum muhtemelen evime de bir müddet dönmeyi düşünmüyorum kendi biraz yalnız yasasın görsün diye düşündüm kalıcı bir çözüm kesinlikle değil biliyorum ama ne yapacağımı da şaşırdım.evde bir çöpe dahi dokunmuyor yorgunluktan bahsedip.

Evlendiğinizden beri böyleymiş, öncesinde de muhtemelen işkolikti yani kısacası değişmez. Yaşam kaliteni kendin artırma yollarını arayacaksin.Maddi sıkıntın yoksa en azından haftada 2-3 gün yemek temizlik ya da sadece bebekle ilgilenmesi için birini bulabilirsin.Kendine vakit ayır masaja git, cilt bakımına git.Hayatına eşinle devam etmek istiyorsan tüm enerjini onu değiştirmek için harcama, beyhude çaba çünkü.O enerjini kendine bebeğine ver.Bebekte daha küçük , büyüdükcede herşey daha rayına girecektir.Benim ilk çocuğumda kendime gelmem 3 yaş civarını bulmuştu.O yaşa kadar diş sorunları,ek gıda,yeni yürüme başlamasıyla kontrolsüz oluşu,bez bırakma süreci vs...Bu yüzden fiziksel olarak çok yorucu oluyor gerçekten.Sende bu yeni düzene alısacaksın.Kolayliklar diliyorum.

Benim eşimde aynı böyle hırslıydı yeni evlendiğimiz günün ertesi işe gitti ve kendi işi. Evde bir gün bile durmazdı çok çalışmam lazım derdi yokluktan gelmiş. Şimdi Bebiş var beş aya giricek şuan düzeldi gibi ama bebeğim kolik ondanda olabilir diye düşünüyorum bazen birde işe gidiyor bazen iki. 6 7 civarında geliyor hafta sonları gitmiyor.Aslında benim bebekten sonra psikolojim bozuldu onada yansıttım hani yapamıyorum mutsuzum vs vs ondan da olabilir bilmiyorum ama sizi tek bırakınca aklım kalıyor diyor

Bu arada konuya gelecek olursam yorumlara katılıyorum kesinlikle , siz kendinizi düşünmezseniz kimse sizi düşünmez size en iyi gelen şey çalışmaksa başlayın tabi ama kendinizi ihmal etmeyin yardımcı tutabilirsiniz (bende bu aralar bu fikre sıcak bakıyorum) sonuçta hayata bir kere geliyoruz. Ve eşinize bu konuyu açarken ne kadar kırgın olduğumuzu belli etmelisiniz onlar bazen anlamıyorlar kızınca da bak sen böylesine dönüyor olay. Birşey yapması gerekiyorsa ben şöyle yaparım —bebeğimiz le hiç güzel anımız yok ölümlü dünya ya bana birşey olursa üçümüzün mutlu anı olamayacak, bizede zaman ayır herkes eşiyle şunu yapıyor gibisinden ve tamam diyor

Sorun eşinizin cok calışması değil paranızı hayatınızı kolaylaştımaak için kullanmıyorsunuz istersen yarım gune temizlkci alırsın cocuguna oyun ablası bulabilrsin haftasonları tatil yapaabilrisizn yani para harcamayo blmyrsanız benim eşimde cok calışıp cok para kazansa aminnnnnnnn.

Malesef ülkedeki insanların çoğu haftada 6 gün, günde 10 saat çalışıyor. Hem de asgari ücretle. Çoğu evde aile hayatı yok. Haklısınız ama çözüm var mı bilmiyorum..

Evet babalarımızın kafasında tam olarak öyle de olduğunu söylüyor farkında.Benim babam da böyleydi ben de öyle biriyle nasılsa evlendim.zorluklar hadi geçer dedikçe geçmedi.çocukluğum benim de yalnızlıkla geçti babam hep şehir dışında olurdu onun da kendi işiydi.Devir artık o devir değil diyorum yıl oldu kaç diyorum.haklısın diyor her seferinde ama sonuç değişmiyor.bir de erken geldiğini bile düşünüyor gün yetmiyormuş ona.ilk evlendiğimiz yıllar 9 gibi geliyordu ilk yıllarım öyle geldi geçti.kendimş evde sadece anne gibi hissediyorum o kadar artık
Valla benim babamın kendi işi değildi ama yine de işinden asla taviz vermezdi. İşi gereği hadi bunu anladım diyelim kazandığı parayı da bizim için harcamayı tercih etmezdi. Hatta kimse için harcamayı tercih etmezdi😂
Onun huyu değişmese bile siz ona benzemeyin çocuğunuz için en büyük sorumluluk sizde. Bu işkoliklik, mal mülk hırsı bir süre sonra eşleri de ele geçiriyor olan çocuklara oluyor çünkü😢

Bizim hayatimiz da sizin gibiydi, ben çalışıyorum eşim daha yoğun çalışıyordu ama onun işi oydu, işten gelince yorgun da olsa birşeyler yapardı bazı işleri hiç üzerime almadım, uykusuz çok kaldık gece sırayla uyandık bebeğe, dediğiniz gibi bu süreçte güzel kazandı 2 ev dükkan vs vs aldık tabi bu böyle gitmez diyordu sürekli 2 yıl önce kendi işini bıraktı ikimizin de kararı ile yani dükkanı kapattı 😁 çünkü çok yorucu ve boş günü olmayan bir iş, tabi herkes nasıl yaparsinz sorumsuzluk vs diyenler de oldu ama zaten maddi kaygımız yoktu eve giren düzenli maaş ve kiralar vardı, sonra bir yıl kadar iş aradi ama o ara ben inanılmaz rahattım evde birinin olması mükemmel, tabi diyeceksiniz neden iş bulmadan bıraktı çünkü anlık canına tak etti geldi bırakmak istiyorum ne yapayım dedi, hemen bırak dedim, sonra ummadık biryerden güzel bir iş buldu gerçekten rahat ve tatilleri olan bir iş gerçekten dünya varmis dedik, inan hiçbir olan yapmamak sürekli tek olmak çok zor... bir süre sonra çocukla babanın bagi da olmuyor, kızım evde eşimle vakit geçirdikce o kadar bağlandı ki gözle görülür bir değişim var, bunu şimdiden coz çünkü çocuk buyuynce tatil isteyecek, baba isteyecek, kursları olacak hepsine sen yetemezsin

Back
X