yorganı,yastığı veya başka eşyası yer kaplayan bayanlara pratik bi önerim var:)

paylasimin icin sagol canim.inan bana cok faydasi olacak.türkiye ye giderken bir sürü bavul götürmek zorunda kaliyordum.bu yöntemi deneyecegim....

her izine geliste bu yontemi kullaniyorum ve boylece bavul sayisini azaltmis oluyorum evdede kullansam iyi olacak tesekkurler canim hatirlattigin icin

bende turkiye ye gidicegim zaman bu yöntemi yapmayi dusunuyordum fakat hafasi alindigi icin torba agirlasmiyormu? genelde yük problemi oluyor ya ucaklarda

mutlaka deniycem. yalnız şekli şemali bozuluyor mu ya da kırış kırış mı çıkıyor?
bir de deneyenler sonradan eski halini aldığını söylemiş. havası gittikçe vakum mu yapmak gerekiyor?

ben vakum torbalarından aldım koçtaştan, yazlık kışlık kıyafetleri kaldırırken onlara koyuyorum
yazlıkları çıkardım güya buruşmuyor dediler ama ben yazlıkları çıkardığımda buruşmuştu hemde o kadar ütülemiştim kaldırırken
bakalım kışlıklar nasıl olacak açtığım zaman

vakumlu poşetler bende işe yaramadı,,geçen sene ki yazlıklar kırış kırış kullanılamaz halde çıktı..güya kırışmaz dediler ama,giysileri mahvediyor belki nevresim gibi şeylerde kullanılabilir o da çıkarınca hemen yıkamak şartı ile

valla benim vakum poşeti hava almamıştı yazlıkları koyduğumda bakalım kışlıklarda bişey olacakmı?
ama yazlıklar kırışık çıktı, kışlıklarda kırışırsa daha da kötü olur, kazaklrdada kırışık izi kolay kolay gitmiyorr, fazla ütüde olmuyor bu sefer bozuluyorr
yani bilmiyorum bakalım sonuç tamamen sürprizz

Vakumlu torbalara bir sürü para saydım.Hepside bir süre sonra hep hava aldı.Bir de bu yöntemi deniyeyim.Daha ekonomik en azından.

Aynen öyle.Birsüre sonra hava alip tekrar eski haline geliyorlar.Ilk önceleri ben herhalde iyi kapatamiyorum deyip, her seferinde yeniden vakumlayip, dakikalarca ugrasiyordum hava almasin diye ama sonra bakiyordum yine ayni.Simdi sizlerden okuyunca hani rahatladim biraz yoksa sorun bende ve aldigim vakumlu torbalarda zannediyordum.

en iyisi bile bir sure sonra tekrar sisiyor. cesit cesit markalari denedim olmadi. yontemi tavsiye eden arkadasa tesekkurler gene de. denemekte fayda var. yorganlar vs iyi olur.

kızlar peki bu vakum poşetleri içindeki giysileri yada ne bilim yorganları felan
kırıştırmıyor mu açtığınızda??.

ona görealayım bende

hepinize sevgiler :1hug:

canım ben yazlıklarımı çıkarttım kırışmıştı
bilemiyorum benmi çok çektirdim havasını ondannmı oldu
kışlıkları koydum şimdi bakalım onlar nasıl çıkacak

şekercim sağolasın
bende memleketten gelirken yapmıştım poşetleri iyi bağlayamadım herhalde sonradan aöılmıştı ama gerçekten çok az yer kapladı

bende denicem arkadaşlar almayı düşünüyordum almyayım bari baksana sizler menunkalmamışsınız benimde yastık yorgan battaniye sandık içi derken vakumlanacak bi çok şey var çok yer tutuyolar napıcamı nereye yerleştireceğimi şaşırıyorum inanın..

Back